Artikel top billede

Menstruations-apps deler dybt fortrolige data om brugernes sexliv med Facebook

Apps der bliver brugt af millioner af kvinder over hele verden har delt stærkt følsomme data om brugernes med Facebook.

En række apps, som kvinder bruger til at holde styr på deres menstruationscyklusser, deler dybt fortrolige oplysninger med Facebook.

Det skriver det amerikanske medie Buzzfeed News med henvisning til en rapport fra organisationen Privacy International.

Ifølge Buzzfeed drejer det sig blandt andet om de to apps MIA Fem og Maya, der hver især har millioner af bruger.

Denne type apps bliver blandt andet brugt til at forudse, hvornår brugerne får deres menstruation samt til at optimere deres mulighed for at blive gravide.

Blandt de data der blev delt med Facebook, var blandt oplysninger om, hvornår brugerne sidst har haft samleje.

Læs også: Fyrede medarbejdere hos tysk storbank har haft adgang til interne data i ugevis

Overført via annonce-værktøj

Ifølge Buzzfeed er oplysningerne blevet delt via Facebooks annonce-SDK, der hjælper app-udviklere med at tjene annoncekroner samt gør det muligt at inkorporere særlige features i deres apps.

Men værktøjet gør det samtidig også muligt for Facebook at indsamle brugerdata, som anvendes til blandt andet målretning af annoncer

Det indiske selskab Plackal Tech, der ejer appen Maya, understreger over for Buzzfeed at selskabet ikke deler personhenførbare data med Facebook.

”Facebooks annonce-sdk hjælper os med at tjene penge ved at vise annoncer, men brugerne kan undgå dette ved at betale for Mayas premium-abonnement,” oplyser selskabet i en mail til Buzzfeed, hvor selskabet også oplyser, at det kun indsamler brugerdata, der er relevante for appens kernefunktioner.

En talsperson fra Facebook oplyser til Buzzfeed, at selskabet kræver at udviklere er transparente over for brugerne om, hvilke data de overfører til selskabet, og ifølge talspersonen har de pågældende apps muligvis overtrådt Facebooks retningslinjer ved at overføre denne type sensitive data.

Læs også: Danske Ida Tin har fået 220 millioner kroner i kapital til at bygge en menstruations-app
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Dansk booking-portal ramt af ransomware-angreb: Forhandler med hackere om betaling af løsesum
Selskabet Ak Techotel er ramt af et omfattende hackerangreb, der er gået ud over en lang række hoteller i Danmark, Sverige og Norge. Selskabet har forhandlet med hackerne bag angrebet for igen at få adgang til sine systemer igen.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan får du maksimal værdi af serverudskiftning i SMV-organisationen
I denne analyse får du viden om, hvornår du udskifter hardware i den mellemstore virksomhed, så du optimerer værdien af både den eksisterende og kommeunde investering.