Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Menstruations-apps deler dybt fortrolige data om brugernes sexliv med Facebook

Apps der bliver brugt af millioner af kvinder over hele verden har delt stærkt følsomme data om brugernes med Facebook.

En række apps, som kvinder bruger til at holde styr på deres menstruationscyklusser, deler dybt fortrolige oplysninger med Facebook.

Det skriver det amerikanske medie Buzzfeed News med henvisning til en rapport fra organisationen Privacy International.

Ifølge Buzzfeed drejer det sig blandt andet om de to apps MIA Fem og Maya, der hver især har millioner af bruger.

Denne type apps bliver blandt andet brugt til at forudse, hvornår brugerne får deres menstruation samt til at optimere deres mulighed for at blive gravide.

Blandt de data der blev delt med Facebook, var blandt oplysninger om, hvornår brugerne sidst har haft samleje.

Læs også: Fyrede medarbejdere hos tysk storbank har haft adgang til interne data i ugevis

Overført via annonce-værktøj

Ifølge Buzzfeed er oplysningerne blevet delt via Facebooks annonce-SDK, der hjælper app-udviklere med at tjene annoncekroner samt gør det muligt at inkorporere særlige features i deres apps.

Men værktøjet gør det samtidig også muligt for Facebook at indsamle brugerdata, som anvendes til blandt andet målretning af annoncer

Det indiske selskab Plackal Tech, der ejer appen Maya, understreger over for Buzzfeed at selskabet ikke deler personhenførbare data med Facebook.

”Facebooks annonce-sdk hjælper os med at tjene penge ved at vise annoncer, men brugerne kan undgå dette ved at betale for Mayas premium-abonnement,” oplyser selskabet i en mail til Buzzfeed, hvor selskabet også oplyser, at det kun indsamler brugerdata, der er relevante for appens kernefunktioner.

En talsperson fra Facebook oplyser til Buzzfeed, at selskabet kræver at udviklere er transparente over for brugerne om, hvilke data de overfører til selskabet, og ifølge talspersonen har de pågældende apps muligvis overtrådt Facebooks retningslinjer ved at overføre denne type sensitive data.

Læs også: Danske Ida Tin har fået 220 millioner kroner i kapital til at bygge en menstruations-app
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere