Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

(Foto: scyther5 / scyther5)

FBI advarer om stigning i hackerangreb, der omgår multifaktorgodkendelse

I en besked til den private sektor advarer FBI om, at der lige nu er øget risiko for cyberangreb, der kan omgå løsninger med mutlifaktorgodkendelse.

USA's nationale sikkerhedstjeneste og forbundspoliti, FBI, advarer i en sikkerhedsunderretning til den private sektor i USA om, at der lige nu er en øget trussel af angreb, der omgår sikkerhedsløsninger med multifaktorgodkendelse.

Det skriver Zdnet.

"FBI har observeret cyberaktører, der omgår multifaktorgodkendelse gennem almindelig social enigneering og tekniske angreb," skriver FBI ifølge Zdnet i notifikation til den private industri fra 17. september.

Sikkerhedstjenesten advarer specifikt om såkaldt SIM-swapping, hvor hackere snyder sig til at få udleveret SIM-kort til andres telefoner, og brugen af værktøjer som Muraen og Nexcrobrowser.

Læs også: Danske virksomheder overvurderer deres egen it-sikkerhed: Så mange penge bør din virksomhed bruge på it-sikkerhed

FBI gør det samtidig klart, at advarslen kun skal betragtes som et udtryk for en forbyggende indsats, og ikke som et udtryk for den generelle sikkerhed omkring løsninger med multifaktorgodkendelse, som FBI fortsat anbefaler.

I stedet er det FBI's intention at gøre opmærksom på, at kriminelle har muligheder for at omgå løsninger.

"Autorisering med flere faktorer er fortsat en stærk og effektiv sikkerhedsforanstaltning til at beskytte onlinekonti, så længe brugerne tager forholdsregler for at sikre, at de ikke bliver offer for disse angreb," lyder det fra FBI.

Læs også: Kommune fik afsløret dårlig it-sikkerhed på landsdækkende tv: “Det giver en platform til at komme videre, fordi den viser sort på hvidt, hvilke problemer der er”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere