Artikel top billede

FBI advarer om stigning i hackerangreb, der omgår multifaktorgodkendelse

I en besked til den private sektor advarer FBI om, at der lige nu er øget risiko for cyberangreb, der kan omgå løsninger med mutlifaktorgodkendelse.

USA's nationale sikkerhedstjeneste og forbundspoliti, FBI, advarer i en sikkerhedsunderretning til den private sektor i USA om, at der lige nu er en øget trussel af angreb, der omgår sikkerhedsløsninger med multifaktorgodkendelse.

Det skriver Zdnet.

"FBI har observeret cyberaktører, der omgår multifaktorgodkendelse gennem almindelig social enigneering og tekniske angreb," skriver FBI ifølge Zdnet i notifikation til den private industri fra 17. september.

Sikkerhedstjenesten advarer specifikt om såkaldt SIM-swapping, hvor hackere snyder sig til at få udleveret SIM-kort til andres telefoner, og brugen af værktøjer som Muraen og Nexcrobrowser.

Læs også: Danske virksomheder overvurderer deres egen it-sikkerhed: Så mange penge bør din virksomhed bruge på it-sikkerhed

FBI gør det samtidig klart, at advarslen kun skal betragtes som et udtryk for en forbyggende indsats, og ikke som et udtryk for den generelle sikkerhed omkring løsninger med multifaktorgodkendelse, som FBI fortsat anbefaler.

I stedet er det FBI's intention at gøre opmærksom på, at kriminelle har muligheder for at omgå løsninger.

"Autorisering med flere faktorer er fortsat en stærk og effektiv sikkerhedsforanstaltning til at beskytte onlinekonti, så længe brugerne tager forholdsregler for at sikre, at de ikke bliver offer for disse angreb," lyder det fra FBI.

Læs også: Kommune fik afsløret dårlig it-sikkerhed på landsdækkende tv: “Det giver en platform til at komme videre, fordi den viser sort på hvidt, hvilke problemer der er”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.