Artikel top billede

(Foto: scyther5 / scyther5)

FBI advarer om stigning i hackerangreb, der omgår multifaktorgodkendelse

I en besked til den private sektor advarer FBI om, at der lige nu er øget risiko for cyberangreb, der kan omgå løsninger med mutlifaktorgodkendelse.

USA's nationale sikkerhedstjeneste og forbundspoliti, FBI, advarer i en sikkerhedsunderretning til den private sektor i USA om, at der lige nu er en øget trussel af angreb, der omgår sikkerhedsløsninger med multifaktorgodkendelse.

Det skriver Zdnet.

"FBI har observeret cyberaktører, der omgår multifaktorgodkendelse gennem almindelig social enigneering og tekniske angreb," skriver FBI ifølge Zdnet i notifikation til den private industri fra 17. september.

Sikkerhedstjenesten advarer specifikt om såkaldt SIM-swapping, hvor hackere snyder sig til at få udleveret SIM-kort til andres telefoner, og brugen af værktøjer som Muraen og Nexcrobrowser.

Læs også: Danske virksomheder overvurderer deres egen it-sikkerhed: Så mange penge bør din virksomhed bruge på it-sikkerhed

FBI gør det samtidig klart, at advarslen kun skal betragtes som et udtryk for en forbyggende indsats, og ikke som et udtryk for den generelle sikkerhed omkring løsninger med multifaktorgodkendelse, som FBI fortsat anbefaler.

I stedet er det FBI's intention at gøre opmærksom på, at kriminelle har muligheder for at omgå løsninger.

"Autorisering med flere faktorer er fortsat en stærk og effektiv sikkerhedsforanstaltning til at beskytte onlinekonti, så længe brugerne tager forholdsregler for at sikre, at de ikke bliver offer for disse angreb," lyder det fra FBI.

Læs også: Kommune fik afsløret dårlig it-sikkerhed på landsdækkende tv: “Det giver en platform til at komme videre, fordi den viser sort på hvidt, hvilke problemer der er”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere