Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Facebook vil støtte lokale projekter i Odense / Skattestyrelsen har sendt forkert mail til 111.000 danskere / Tech-bank åbner i Danmark

Facebook vil støtte lokale projekter i Odense. Skattestyrelsen har sendt forkert mail til 111.000 danskere. Tech-bank åbner i Danmark. Fastspeed runder 10.000 kunder - direktør er ‘imponeret’. Regnskaber fra Columbus og Netcompany i dag. Facebook vil ændre navn til FACEBOOK.

Velkommen til dit daglige skud morgen-briefing, der denne onsdag morgen er sammensat af Dan Jensen, som fra sin faste plads på morgen-kvisten skuer henfaldent ud over mark og eng, mens regnen stille væder efterårets knitrende blade på hækken, og solens stråler så småt begynder at piple frem.

Oh, du sarte efterår, oh du gnistrende vinter.

Facebook vil støtte lokale projekter i Odense

Facebook er klar til at støtte lokale projekter i Odense, hvor selskabet fornylig jo åbnede et stort datacenter.

Facebook har således netop åbnet for ansøgninger til de såkaldte Community Action Grants, som kan søges af NGO’er, frivillige organisationer og skoler i Odense Kommune.

Det er et krav, at de lokale projekter har et fokus på teknologi, ligesom de skal arbejde for ‘en positiv indvirkning på lokalsamfundet,’ som det hedder det.

Ansøgningsrunden lukker til midnat 3. december, og Facebook vil offentliggøre, hvem der får legater i slutningen af marts næste år.

Du kan læse mere om Facebook-legaterne i Odense her.

Og du kan kigge inden for i datacenteret i denne artikel, som vi bragte, da Facebook åbnede datacenteret: Tag med inden for: Så vild er Facebooks nye datacenter i Odense til 6,5 milliarder kroner.

Skattestyrelsen har sendt forkert mail til 111.000 danskere

Skattestyrelsen har ved en fejl sendt en mail til 111.000 danskere med besked om, at de på grund af nye skatteoplysninger enten skal betale mere eller mindre i skat end tidligere oplyst.

Fejlen ligger hos Udbetaling Danmark, lyder det fra Skattestyrelsen, som har overført forkerte oplysninger om enlige forsørgere til Skattestyrelsen.

"Fejlen medførte, at de pågældende borgere ikke længere var registrerede som enlige forsørgere for indkomståret 2018 og dermed fremstod som om, de havde haft et for højt fradrag," lyder det nu fra styrelsen.

Har man modtaget den pågældende besked, skal man intet gøre, da styrelsen vil rette fejlen 'first thing' onsdag formiddag.

Tech-bank åbner i Danmark

Silicon Valley Bank har åbnet kontor i København, hvorfra banken nu satser på at udlåne flere hundrede millioner kroner til danske selskaber inden for tech og life science, skriver Børsen.

Silicon Valley Bank er specialiseret i udlån til tech-firmaer og har blandt andet været med til at finansiere Siteimprove, Airbnb, Ciso og Trustpilot.

"SVB er med åbningen i Danmark til stede i otte lande, og grunden til, at København blev valgt som indgangsportal til Norden, skyldes dels danske virksomheders tidlige villighed til at ekspandere til udlandet, dels interesse for det danske marked fra udenlandske investorer," skriver avisen.

Fastspeed runder 10.000 kunder - direktør er ‘imponeret’

Bredbåndsselskabet Fastspeed har rundet 10.000 kunder og er ifølge Berlingske ‘halvt i mål til at begynde at tjene penge.’

Direktør Jens Raith siger til at avisen, at han er ‘ret imponeret’ over, at selskabet har nået 10.000 kunder på blot fem måneder.

“Vi har tydeligvis ramt noget, som kunderne vil have, og nu har selv TDCs YouSee, Fullrate og Hiper sænket priserne med henholdsvis 100 og 50 kroner om måneden, hvor de i starten af i år hævede priserne med henvisning til TDCs behov for investeringer,” siger han.

Du kan læse mere om etableringen af Fastspeed her: Peter Mægbæks bredbåndsfirma Fastspeed åbner for kunder i dag - får kun et produkt: 'Smider prisbombe'.

Regnskaber fra Columbus og Netcompany i dag

Om nogle timer offentliggør både Netcompany og Columbus deres regnskaber for tredje kvartal.

Netcompany præsenterer regnskabet klokken 11:00, mens Columbus vil offentliggøre regnskab klokken 13:00.

Columbus har tidligere meddelt at ikke mindst usikkerheden om brexitten i Storbritannien samt en turnaround i den amerikanske del af forretningen har sat en dæmper for væksten.

Det er blevet straffet af aktiemarkedet, da Columbus-aktien siden maj er dykket med knap 33 procent.

Netcompany-aktien er i samme periode vokset med knap 33 procent.

Facebook vil ændre navn til FACEBOOK

Facebook er på vej med en ændring i selskabets visuelle præsentation, som skal adskille selskabet Facebook fra app og website.

App og website vil fortsat hedde Facebook, mens selskabet bag nu skal hedde FACEBOOK. Instagram og WhatsApp - som selskabet ejer - vil således nu blive udstyret med det nye navn i nye og skiftende farver på forsiden.

“Vi ønsker, at brandet skal connecte eftertænksomt med verden og menneskene i den. Det gør det dynamiske farvesystem ved at optage farven efter omgivelserne,” lyder det fra FACEBOOK.

De ovenstående eksempler er i øvrigt første og eneste gang, at du vil se FACEBOOK-navnet skrevet med versaler på Computerworld, som har en fast politik om ikke at skrive selskabers navne med versaler.

Flere andre selskaber anvender nemlig samme visuelle kneb.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere