Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Amazon ejer størstedelen af cloud-markedet: Nu går myndighederne ind i sagen

Den amerikanske cloud gigant er kommet under luppen hos konkurrencemyndighederne i sit eget hjemland. Selskabets dominerende position på cloud-markedet skal nemlig undersøges nærmere.

Den amerikanske it-gigant Amazon står over for endnu en sag fra de amerikanske myndigheder.

Den amerikanske konkurrecekommission har nemlig åbnet endnu en sag mod Amazon, der skal se nærmere på selskabets cloud-forretning, Amazon Web Services, AWS.

Det skriver det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg, der har talt med flere annonyme kilder.

Læs også: Søren Gade kritiserer GDPR: "Vi har også et velfærdssamfund, der skal kunne fungere"

Amazon er den altdominerende spiller på cloud-markedet, med en markedsandel på svimlende 48 procent. Amazons største konkurrent er Microsoft, der kun sidder på 16 procent af cloud-markedet.

De amerikanske konkurrencemyndigheder skal derfor se nærmere på, om Amazons placering som den ultimativt største spiller på markedet, er med til at skade konkurrence med de øvrige selskaber.

Hverken Amazon eller de amerikanske myndigheder har kommenteret på undersøgelsen, men ifølge Bloomberg er mydnighederne i gang med at tale med andre software-selskaber om Amazons position i markedet.

Konkurrencemyndighederne i USA er allerede ved at undersøge Amazons detailforretning, men nu udvider man altså undersøgelse til også at omfatte cloud-forretningen.

Læs også: Smykkegiganten Pandora får kritik af Datatilsynet: Krævede legitimation for at slette data
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere