Artikel top billede

Amazon ejer størstedelen af cloud-markedet: Nu går myndighederne ind i sagen

Den amerikanske cloud gigant er kommet under luppen hos konkurrencemyndighederne i sit eget hjemland. Selskabets dominerende position på cloud-markedet skal nemlig undersøges nærmere.

Den amerikanske it-gigant Amazon står over for endnu en sag fra de amerikanske myndigheder.

Den amerikanske konkurrecekommission har nemlig åbnet endnu en sag mod Amazon, der skal se nærmere på selskabets cloud-forretning, Amazon Web Services, AWS.

Det skriver det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg, der har talt med flere annonyme kilder.

Læs også: Søren Gade kritiserer GDPR: "Vi har også et velfærdssamfund, der skal kunne fungere"

Amazon er den altdominerende spiller på cloud-markedet, med en markedsandel på svimlende 48 procent. Amazons største konkurrent er Microsoft, der kun sidder på 16 procent af cloud-markedet.

De amerikanske konkurrencemyndigheder skal derfor se nærmere på, om Amazons placering som den ultimativt største spiller på markedet, er med til at skade konkurrence med de øvrige selskaber.

Hverken Amazon eller de amerikanske myndigheder har kommenteret på undersøgelsen, men ifølge Bloomberg er mydnighederne i gang med at tale med andre software-selskaber om Amazons position i markedet.

Konkurrencemyndighederne i USA er allerede ved at undersøge Amazons detailforretning, men nu udvider man altså undersøgelse til også at omfatte cloud-forretningen.

Læs også: Smykkegiganten Pandora får kritik af Datatilsynet: Krævede legitimation for at slette data
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere