Artikel top billede

Morgen-briefing: Investor på jagt efter RTX’ pengetank på en kvart milliard / Tradeshift regner med fem gange flere ansatte i Kina / Facebook undskylder for pinagtig oversættelse

Morgen-briefing: Investor på jagt efter RTX’ pengetank på en kvart milliard. Tradeshift regner med fem gange flere ansatte i Kina. Facebook undskylder for pinagtig oversættelse. Om dagen i dag: International krammedag

Mornings ... og velkommen til tirsdagens briefing fra Computerworld, som den endte med at se ud fra den fremskudte lyttepost på Amager bestyret af Niels Veileborg.

Investor på jagt efter RTX’ pengetank på en kvart milliard

Teknologiselskabet RTX i Nørresundby har 227 millioner kroner kontant i kassen, og det er ikke en smart måde at forvalte værdierne på, mener SEB Invest. Penge bør i stedet ryge tilbage til investorerne. Det skriver Børsen.

SEB, der sidder på cirka to procent af aktierne, har derfor forud for generalforsamlingen foreslået, at RTX tilbagekøber aktier for 60 millioner kroner og ikke 20 millioner, som bestyrelsen mener er rimeligt.

Tradeshift regner med fem gange flere ansatte i Kina

Danskstiftede Tradeshift med hovedsæde i Silicon Valley har cirka 100 ansatte i Kina lige nu, men selskabet forventer op til en femdobling inden for få år. Det skriver Børsen.

"Det er helt sikkert vejen frem at have folk i Kina. Hvis du ikke placerer produktion eller ansatte i Kina, så er det meget svært at komme ind på markedet. Det er ikke kun på grund af handelskrig, men også fordi de lokale konkurrenter er så meget dygtigere, end de var for bare fem år siden," siger Christian Lanng, CEO og medstifter af Tradeshift.

Facebook undskylder for pinagtig oversættelse

Facebook beklager en pinlig oversættelse af den kinesiske præsident Xi Jinpings navn fra Burmesisk til engelsk. Det skriver BBC.

Xi Jinping har været på officielt besøg i Myanmar, og på et Facebook-opslag fra præsident Aung San Suu Kyi blev den kinesiske præsidents navn oversat til ‘Mr Shithole’.

Facebook kalder det en teknisk fejl ved Facebooks oversættelses-system fra Burmesisk til engelsk, som nu er rettet.

Test af softwaren med andre ord, der begynder med ‘xi’ og ‘shi’, blev også oversat til ‘shithole’, fortalte Facebook.

Om dagen i dag: International krammedag

I dag er det International krammedag. Hugging Day blev opfundet af en præst i USA i 1986 i et forsøg på at få folk til at vise følelser i det offentlige rum.

I følge DagsDato.dk er dagen placers midt mellem jul og Valentins dag, hvor man må formode, at folk befinder sig på et følelsesmæssigt lavpunkt.

I dag er det i øvrigt også dødsdagen for forfatteren George Orwell, den russiske diktator Vladimir Ilich Lenin og den franske kong Ludvig 16.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.