Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Investor på jagt efter RTX’ pengetank på en kvart milliard / Tradeshift regner med fem gange flere ansatte i Kina / Facebook undskylder for pinagtig oversættelse

Morgen-briefing: Investor på jagt efter RTX’ pengetank på en kvart milliard. Tradeshift regner med fem gange flere ansatte i Kina. Facebook undskylder for pinagtig oversættelse. Om dagen i dag: International krammedag

Mornings ... og velkommen til tirsdagens briefing fra Computerworld, som den endte med at se ud fra den fremskudte lyttepost på Amager bestyret af Niels Veileborg.

Investor på jagt efter RTX’ pengetank på en kvart milliard

Teknologiselskabet RTX i Nørresundby har 227 millioner kroner kontant i kassen, og det er ikke en smart måde at forvalte værdierne på, mener SEB Invest. Penge bør i stedet ryge tilbage til investorerne. Det skriver Børsen.

SEB, der sidder på cirka to procent af aktierne, har derfor forud for generalforsamlingen foreslået, at RTX tilbagekøber aktier for 60 millioner kroner og ikke 20 millioner, som bestyrelsen mener er rimeligt.

Tradeshift regner med fem gange flere ansatte i Kina

Danskstiftede Tradeshift med hovedsæde i Silicon Valley har cirka 100 ansatte i Kina lige nu, men selskabet forventer op til en femdobling inden for få år. Det skriver Børsen.

"Det er helt sikkert vejen frem at have folk i Kina. Hvis du ikke placerer produktion eller ansatte i Kina, så er det meget svært at komme ind på markedet. Det er ikke kun på grund af handelskrig, men også fordi de lokale konkurrenter er så meget dygtigere, end de var for bare fem år siden," siger Christian Lanng, CEO og medstifter af Tradeshift.

Facebook undskylder for pinagtig oversættelse

Facebook beklager en pinlig oversættelse af den kinesiske præsident Xi Jinpings navn fra Burmesisk til engelsk. Det skriver BBC.

Xi Jinping har været på officielt besøg i Myanmar, og på et Facebook-opslag fra præsident Aung San Suu Kyi blev den kinesiske præsidents navn oversat til ‘Mr Shithole’.

Facebook kalder det en teknisk fejl ved Facebooks oversættelses-system fra Burmesisk til engelsk, som nu er rettet.

Test af softwaren med andre ord, der begynder med ‘xi’ og ‘shi’, blev også oversat til ‘shithole’, fortalte Facebook.

Om dagen i dag: International krammedag

I dag er det International krammedag. Hugging Day blev opfundet af en præst i USA i 1986 i et forsøg på at få folk til at vise følelser i det offentlige rum.

I følge DagsDato.dk er dagen placers midt mellem jul og Valentins dag, hvor man må formode, at folk befinder sig på et følelsesmæssigt lavpunkt.

I dag er det i øvrigt også dødsdagen for forfatteren George Orwell, den russiske diktator Vladimir Ilich Lenin og den franske kong Ludvig 16.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere