Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Investor på jagt efter RTX’ pengetank på en kvart milliard / Tradeshift regner med fem gange flere ansatte i Kina / Facebook undskylder for pinagtig oversættelse

Morgen-briefing: Investor på jagt efter RTX’ pengetank på en kvart milliard. Tradeshift regner med fem gange flere ansatte i Kina. Facebook undskylder for pinagtig oversættelse. Om dagen i dag: International krammedag

Mornings ... og velkommen til tirsdagens briefing fra Computerworld, som den endte med at se ud fra den fremskudte lyttepost på Amager bestyret af Niels Veileborg.

Investor på jagt efter RTX’ pengetank på en kvart milliard

Teknologiselskabet RTX i Nørresundby har 227 millioner kroner kontant i kassen, og det er ikke en smart måde at forvalte værdierne på, mener SEB Invest. Penge bør i stedet ryge tilbage til investorerne. Det skriver Børsen.

SEB, der sidder på cirka to procent af aktierne, har derfor forud for generalforsamlingen foreslået, at RTX tilbagekøber aktier for 60 millioner kroner og ikke 20 millioner, som bestyrelsen mener er rimeligt.

Tradeshift regner med fem gange flere ansatte i Kina

Danskstiftede Tradeshift med hovedsæde i Silicon Valley har cirka 100 ansatte i Kina lige nu, men selskabet forventer op til en femdobling inden for få år. Det skriver Børsen.

"Det er helt sikkert vejen frem at have folk i Kina. Hvis du ikke placerer produktion eller ansatte i Kina, så er det meget svært at komme ind på markedet. Det er ikke kun på grund af handelskrig, men også fordi de lokale konkurrenter er så meget dygtigere, end de var for bare fem år siden," siger Christian Lanng, CEO og medstifter af Tradeshift.

Facebook undskylder for pinagtig oversættelse

Facebook beklager en pinlig oversættelse af den kinesiske præsident Xi Jinpings navn fra Burmesisk til engelsk. Det skriver BBC.

Xi Jinping har været på officielt besøg i Myanmar, og på et Facebook-opslag fra præsident Aung San Suu Kyi blev den kinesiske præsidents navn oversat til ‘Mr Shithole’.

Facebook kalder det en teknisk fejl ved Facebooks oversættelses-system fra Burmesisk til engelsk, som nu er rettet.

Test af softwaren med andre ord, der begynder med ‘xi’ og ‘shi’, blev også oversat til ‘shithole’, fortalte Facebook.

Om dagen i dag: International krammedag

I dag er det International krammedag. Hugging Day blev opfundet af en præst i USA i 1986 i et forsøg på at få folk til at vise følelser i det offentlige rum.

I følge DagsDato.dk er dagen placers midt mellem jul og Valentins dag, hvor man må formode, at folk befinder sig på et følelsesmæssigt lavpunkt.

I dag er det i øvrigt også dødsdagen for forfatteren George Orwell, den russiske diktator Vladimir Ilich Lenin og den franske kong Ludvig 16.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere