Ugen i tech: Galt eller genialt? Denne batteri-trailer håber på at redde elbilsferien / Playstation 5: Forsalget er startet, men både pris og levering kan fortsat overraske / Glem foldemobilen. Nu kommer slider-skærmen

Galt eller genialt? Denne batteri-trailer håber på at redde elbilsferien / Playstation 5: Forsalget er startet, men både pris og levering kan fortsat overraske / Glem foldemobilen. Nu kommer slider-skærmen

Galt eller genialt? Denne batteri-trailer håber på at redde elbilsferien
En af de store hæmsko for de eldrevne bilers udbredelse er den såkaldte ’range anxiety’, eller rækkevidde-angst.

En elbil er ikke bedre end kapacitetens på dennes batteri, når turens eksempelvis går sydpå til feriedestinationen. Med blot 100, 200 eller 300 kilometers reel rækkevidde i tanken, kan man frygte mange, lange pitstops på vejen.

Det potentielle problem imødeser det franske selskab ’EP Tender’ med en batteritrailer, der kan give markant længere mellem stikkontakterne, skriver bilbranchemediet Autonews.

Idéen her er at tilbyde trailerne til leje langs populære rejseruter, hvor elbilsejere kan knytte batteritraileren til bilen og på den vis slippe for at vente ved stikkontakten.

Med 60 kWh ombord kan traileren matche og endda overgå kapaciteten på mindre elbiler som Renault Zoe og Nissan Leaf, mens high-end modeller typisk byder på batterier i 75 til 100 kWh størrelser.

Selskabet bag trailerbatterierne forventer, at en trailer maximalt vil koste 34 euro, omkring 240 kroner, at leje.

Traileren alene løber op i 10.000 euro – knap 75.000 kroner.

Trailerens natur gør, at bilen skal have krog – en sjældenhed blandt elbiler. Selskabet er dog i forhandlinger med Renault samt PSA-gruppen (Peugeot, Citroen og Opel) om blandt andet eftermonteringsløsninger til omkring 4.500 kroner.

EP Tender regner også med, at elbiler med krog vil blive langt mere udbredte fra og med 2022, hvorfor der regnes med at kunne mønstres et overskud fra 2024 ved at leje 4.150 trailer til 60.000 kunder.

Playstation 5: Forsalget er startet, men både pris og levering kan fortsat overraske
Næste generation af Sonys populære PlayStation spillekonsol står til at udkomme i 2020, men flere vitale detaljer såsom pris og lanceringsdato er fortsat uvise.

Midt i februar måned kunne nyhedsmediet Bloomberg oplyse, at Sony kæmper med at holde produktionsprisen nede under 450 dollar, mens der samtidig lurepasses på Microsofts kommende Xbox-X priser.

Af lanceringsdatoer har rygterne varieret helt fra 29. februar 2020 og frem til julehandlen sidst på året, skriver gadget-mediet T3.Selvom meget er uvist omkring Sonys PlayStation 5 planer, afholder det dog ikke store dele af den danske nethandel at sætte gang i forsalget, på hvad der er en endnu ukendt enhed.

PlayStation 5 tilbydes altså allerede hos netbutikker fra blandt andre Føtex, Proshop, Bilka og Dustin. Lanceringsdatoen er ukendt men prisen er butikkerne enige om på deres respektive hjemmesider: Startprisen lyder på lige under 6.999 kroner

Glem foldemobilen. Nu kommer slider-skærmen
Det skorter ikke med vilje til at eksperimentere hos mobilproducenterne for tiden. Efter at have set et utal af forskellige foldetelefoner og tablets igennem de seneste år fra producenter som Samsung, Motorola og Huawei, er det nu den kinesiske mobilproducent TCL, der forsøger sig.

I et sæt lækkede billeder fra producenter, viser producenten en enhed, hvor skærmen kan strækkes ud efter behov. Dermed kan enheden fungere både som smartphone eller i sin udstrukne tilstand som tablet. Det skriver netmediet Cnet.

Billederne viser kun renderinger, men de første prototyper af konceptet skulle være blevet vist frem ved MWC-messen, som seneste uge blev aflyst af frygt for coronavirus-smitte.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
Overblik: DXC Technology og Netcompany stormer frem som offentlig it-leverandør - Atea og Conscia taber terræn
Det offentlige Danmark bruger hvert år milliarder af kroner på it-indkøb. I løbet af 2019 tog DXC Technology og Netcompany store indhug i de offentlige it-budgetter - samtidig rykkede Atea og Conscia baglæns. Det viser nye tal fra Udbudsvagten.
Computerworld
Forsvarsministeren overvejer at give dansk politi lov til at blokere for websites uden dommerkendelse
Forsvarsminister Trine Bramsen (S) vil diskutere muligheden for at give politiet mulighed for at blokere for websites uden dommerkendelse.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
White paper
Få styr på de 8 store megatrends - og de udfordringer der følger med
Brancher og forretningsmodeller ændrer sig konstant – og truslerne, skurkene og udfordringerne følger med. For mens hver megatrend rummer muligheder for større markeder og nye produkter, så rummer de også større risici for at blive ramt på pengepungen i takt med at finansielle tjenesteydelser som banker, forsikringsselskaber og pensionskasser står over for nye trusler. I dette whitepaper kan du derfor læse om, hvilke trends der dominerer den finansielle sektor pt. – og hvilket trusler der følger med trends som fintech, blockchain, IoT, machine learning og open banking.