Ugen i tech: Galt eller genialt? Denne batteri-trailer håber på at redde elbilsferien / Playstation 5: Forsalget er startet, men både pris og levering kan fortsat overraske / Glem foldemobilen. Nu kommer slider-skærmen

Galt eller genialt? Denne batteri-trailer håber på at redde elbilsferien / Playstation 5: Forsalget er startet, men både pris og levering kan fortsat overraske / Glem foldemobilen. Nu kommer slider-skærmen

Galt eller genialt? Denne batteri-trailer håber på at redde elbilsferien
En af de store hæmsko for de eldrevne bilers udbredelse er den såkaldte ’range anxiety’, eller rækkevidde-angst.

En elbil er ikke bedre end kapacitetens på dennes batteri, når turens eksempelvis går sydpå til feriedestinationen. Med blot 100, 200 eller 300 kilometers reel rækkevidde i tanken, kan man frygte mange, lange pitstops på vejen.

Det potentielle problem imødeser det franske selskab ’EP Tender’ med en batteritrailer, der kan give markant længere mellem stikkontakterne, skriver bilbranchemediet Autonews.

Idéen her er at tilbyde trailerne til leje langs populære rejseruter, hvor elbilsejere kan knytte batteritraileren til bilen og på den vis slippe for at vente ved stikkontakten.

Med 60 kWh ombord kan traileren matche og endda overgå kapaciteten på mindre elbiler som Renault Zoe og Nissan Leaf, mens high-end modeller typisk byder på batterier i 75 til 100 kWh størrelser.

Selskabet bag trailerbatterierne forventer, at en trailer maximalt vil koste 34 euro, omkring 240 kroner, at leje.

Traileren alene løber op i 10.000 euro – knap 75.000 kroner.

Trailerens natur gør, at bilen skal have krog – en sjældenhed blandt elbiler. Selskabet er dog i forhandlinger med Renault samt PSA-gruppen (Peugeot, Citroen og Opel) om blandt andet eftermonteringsløsninger til omkring 4.500 kroner.

EP Tender regner også med, at elbiler med krog vil blive langt mere udbredte fra og med 2022, hvorfor der regnes med at kunne mønstres et overskud fra 2024 ved at leje 4.150 trailer til 60.000 kunder.

Playstation 5: Forsalget er startet, men både pris og levering kan fortsat overraske
Næste generation af Sonys populære PlayStation spillekonsol står til at udkomme i 2020, men flere vitale detaljer såsom pris og lanceringsdato er fortsat uvise.

Midt i februar måned kunne nyhedsmediet Bloomberg oplyse, at Sony kæmper med at holde produktionsprisen nede under 450 dollar, mens der samtidig lurepasses på Microsofts kommende Xbox-X priser.

Af lanceringsdatoer har rygterne varieret helt fra 29. februar 2020 og frem til julehandlen sidst på året, skriver gadget-mediet T3.Selvom meget er uvist omkring Sonys PlayStation 5 planer, afholder det dog ikke store dele af den danske nethandel at sætte gang i forsalget, på hvad der er en endnu ukendt enhed.

PlayStation 5 tilbydes altså allerede hos netbutikker fra blandt andre Føtex, Proshop, Bilka og Dustin. Lanceringsdatoen er ukendt men prisen er butikkerne enige om på deres respektive hjemmesider: Startprisen lyder på lige under 6.999 kroner

Glem foldemobilen. Nu kommer slider-skærmen
Det skorter ikke med vilje til at eksperimentere hos mobilproducenterne for tiden. Efter at have set et utal af forskellige foldetelefoner og tablets igennem de seneste år fra producenter som Samsung, Motorola og Huawei, er det nu den kinesiske mobilproducent TCL, der forsøger sig.

I et sæt lækkede billeder fra producenter, viser producenten en enhed, hvor skærmen kan strækkes ud efter behov. Dermed kan enheden fungere både som smartphone eller i sin udstrukne tilstand som tablet. Det skriver netmediet Cnet.

Billederne viser kun renderinger, men de første prototyper af konceptet skulle være blevet vist frem ved MWC-messen, som seneste uge blev aflyst af frygt for coronavirus-smitte.
Premium
Ny topchef skal lede det danske it-sikkerhedsfirma CSIS mod nye internationale markeder
CSIS' nye topchef, Daniel Shepherd kommer til at stå i spidsen for selskabets ekspansion i nye markeder.
Computerworld
Apples næste MacOS rummer en potentiel bombe for udvalgte Mac-brugere
Brugere af Apples nyeste Macbooks og Macs kan opleve at visse apps ikke længere vil fungere i udvalgte regioner.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.