(Foto: Dan Jensen)

Tidligere Microsoft-topfolk samles i dansk startup: Forude venter Europa

De to tidligere danske Microsoft-direktører Jørgen Bardenfleth og Erik Kaae går med i det danske startup-selskab Mugato, der er stiftet af tidligere Microsoft-folk. Ambitionen er udenlandsk ekspansion, lyder det fra en af stifterne.

Premium Kun for abonnenter
Denne Premium-artikel er normalt kun for abonnenter

Men vi har valgt at låse den op for at give dig et eksempel på den omfattende viden og de artikler, som du har adgang til som Computerworld Premium-abonnent.

Tak, lad mig læse den OK, fortæl mig mere om Premium

Det får du i artiklen

  • Se, hvilke tidligere Microsoft-profiler, der er kommet med i Mugatos bestyrelse
  • Hvilket produkt startup-selskabet leverer
  • Indsigt i selskabets ambitioner
1.016
5:15 min
Den danske it-startup Mugato har nu to tidligere Microsoft-profiler til at sidde med om langbordet.

Både Jørgen Bardefleth, tidligere dansk landechef i Microsoft Danmark og Erik Kaae, tidligere salgsdirektør og partnerchef i Microsoft Danmark, har nemlig fundet vej til bestyrelsen.

Førstnævnte kom med i Mugato i foråret 2019, hvor han både blev investor og bestyrelsesformand. Sidstnævnte er netop trådt ind i bestyrelsen.

De to bestyrelsesmedlemmer har en fælles fortid fra Microsoft, men de to Mugato-stiftere har også en tilknytning til tech-giganten.

Michael Frandsen, der bærer titlen CTO i Mugato, er en af de få, som er blevet udnævnt MVP (Most Valued Professional) af Microsoft, da han har en dyb, teknisk forståelse af selskabets produkter.

Torben Andersen, der er CEO i Mugato, stoppede i Microsoft efter knap 14 år siden i 2009.

Han har blandt andet været landechef for Baltikum og EMEA-ansvarlig for Unified Communications. Senest bestred han stillingen som administrerende direktør for delebilsselskabet GreenMobility.

Kan supplere på hver deres måde
Gennem det sidste år har de sammen opbygget selskabet, der leverer en SaaS-løsning, som automatisk indsamler information om virksomhedens it-infrastruktur.

Ved hjælp af algoritmer og machine learning visualiserer løsningen forretningsapplikationer og deres underliggende it-infrastruktur.

Her kan både identificeres "døde" servere, der betales for men som ikke bruges.

Løsningen kan også anbefale hvilke servere, der med fordel kan løftes til public cloud og estimere driftsudgifterne baseret på den nuværende belastning, forklarer medstifteren.

Læs også: Derfor skifter Erik Kaae væk fra den danske it-branche: "Min første reaktion var ’tak, men nej tak'"

Torben Andersen tvivler ikke på, at de to tidligere Microsoft-profiler har meget at byde på, når det gælder udviklingen af det unge selskab.

"De kan begge to hjælpe, supplere og støtte os på hver deres måde. Både i forhold til de tekniske løsninger, go-to-market-strategi og en yderligere professionalisering af organisationen," understreger han.

Den komplekse server-verden
Torben Andersen forklarer, at selskabet allerede har fået godt gang i markedet, der efterspørger løsninger som Mugatos.

"Udgangspunktet er, at server-verdenen er blevet meget kompleks. Den verden er vokset meget, uden at der er kommet mere fokus på, hvad man egentligt har liggende af software og hardware," fortæller Torben Andersen, der tilføjer:

"Nu har det så vist sig, at det kan være fatalt, hvis man ikke har et indblik i sin infrasturktur i forhold til compliance, sikkerhed og GDPR, eller hvis man ønsker at flytte i skyen."

Læs også: Jørgen Bardenfleths bestyrelseskarriere er bygget på benhårdt arbejde og kold kanvas-kaffe - hør hans gode råd til dig i Tech fra Toppen

Mugato har haft nogle pilot- og betaprojekter kørende et halvt års tid, indtil løsningen for alvor gik i luften i december 2019.

Selskabet er nu kommet godt fra start, har fået de første betalende kunder og er i dialog med flere interesserede, forklarer medstifteren.

Satser på international succes
I sommeren 2019 gik Mugatos to stiftere ud og rejste kapital. Her kom en række business angels ind - heriblandt Jørgen Bardenfleth.

Derudover fik selskabet et lån af Vækstfonden i deres 'Early Engagement Program'. Her er det muligt at låne op til tre millioner, hvis man selv har rejst et tilsvarende beløb.

Her har Mugato fået fuldt udbytte af programmet, der hjælper startups. Torben Andersen vil dog ikke oplyse de nøjagtige beløb, som er blevet skudt ind i selskabet.

En del af pengene er blandt andet gået til at rekruttere det team, der skal drive forretningen.

I dag udgøres medarbejderstaben af syv fuldstidsansatte og tre deltidsansatte, der holder til på kontoret på Østerbro i København.

Læs også: Erik Kaae forlader it-verdenen efter mere end 20 år - men det lykkedes ham aldrig at lande et job som topchef: "Det er bestemt ikke fordi, at jeg ikke har haft lyst"

Torben Andersen forklarer, at Mugato allerede har indgået partnerskaber med nogle selskaber, der sælger produktet videre. Selskabet har allerede partnerskaber på plads med Atea og GlobalConnect.

"Der er helt sikker stort potentiale i Danmark, men når vi kigger videre, så håber vi at få international succes med det her. Vi har jo lavet en løsning, som kan sælges overalt," siger han.

I første omgang vil Mugato først bevæge sig ud i Europa og senere til resten af verden, lyder det.

Da softwaren ikke er landespecifik, kan den bruges verden over uden at skulle modificeres. Derved kan de partnere, der også befinder sig i udlandet, sælge løsningen ude i verden.

Et "rigtig godt team"
Jørgen Bardenfleth har beskæftiget sig som business angel, siden han stoppede i Microsoft tilbage i 2013.

Siden har han skudt penge i en håndfuld selskaber.

Han forklarer, at når han går ud og investerer, så kigger han først efter holdet bag, dernæst på ideen. Begge dele er han begejstret for i dette tilfælde.

"Det er et rigtig godt team, der står bag, og de har lavet en rigtig god løsning til et undervurderet og underforsynet område," siger han.

Jørgen Bardenfleth kender begge stiftere fra tidligere, og han ligger især vægt på den erfaring, som de to har til sammen.

Læs også: Microsoft rammer længe ventet milepæl: Én milliard enheder bruger nu Windows 10

Som bestyrelsesformand i Mugato vil have bruge en del tid på selskabet i form møder hver 14. dag og de seks årligee årlige bestyrelsesmøder.

"Der ligger en spændende rejse med det nye værktøj, der giver et væsentlig bedre og mere komplet overblik end konkurrerende løsninger på markedet," fortæller Jørgen Bardenfleth.Kunne du lide, hvad du netop har læst?

Artiklen er en del af Computerworld Premium

Med Premium får du adgang til eksklusivt indhold for abonnenter

Se mere Premium indhold

Med Computerworld Premium får du

Øget indsigt i it og digitalisering. Premium klæder dig på til at træffe bedre beslutninger.

Et konkret overblik over it-markedet, nye tendenser samt konkrete råd og erfaringer fra danske beslutningstagere.

Råd og erfaringer fra danske CIO'er, analytikere og it-beslutningstagere. Samlet i 10-15 unikke artikler hver uge.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

0 Premium-indhold

Sådan endte Jesper Trolle som topchef i fransk milliardkoncern: "Hvis jeg skulle prøve noget andet end Arrow, så var tiden nu"

0 Premium-indhold

Telebranchen efter pludselig udskydelse af vigtige frekvensauktioner: Kommer til at ramme 5G-udbygningen i Danmark

0 Premium-indhold

Her blev Blue Water Shipping ramt af hackerangreb: Microsofts Active Directory stod for skud - op mod 3.500 kunder og ansatte berørt

0 Premium-indhold

Microsoft klar med efterårets store Windows 10-opgradering: Version 20H2 er på trapperne

0 Premium-indhold

Landede kæmpe-underskud før børsnotering: Danske Unity tabte 640 millioner kroner i 2019 - har tabt milliarder af kroner på få år


Premium
Sådan endte Jesper Trolle som topchef i fransk milliardkoncern: "Hvis jeg skulle prøve noget andet end Arrow, så var tiden nu"
Interview: Udlandsdanskeren Jesper Trolle sagde farvel til Arrow efter 20 år i forskellige topposter til fordel for et CEO-job i en fransk milliardkoncern. "Hvis jeg skulle prøve noget andet end Arrow, så var tiden nu," fortæller Jesper Trolle, der nu skal udskifte bopælen i USA med Frankrig.
Computerworld
Så kom der pris og dato på de nye PlayStation 5-modeller
Sony slipper de nye PlayStation 5 konsoller løs blot halvanden uge efter lanceringen af Microsofts Xbox-kollektion.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Har du evnerne og værktøjerne til at reagere hurtigt nok på nye input?
Det er uden tvivl et centralt succesparameter at have evnen og værktøjerne til at kunne reagere hurtigt og effektivt på vildtvoksende markeder. Vi har i løbet af 2020 lært, at der kan ske store ændringer, så derfor handler det især om at kunne handle hurtigere end nogensinde før. Det kræver i høj grad om at kunne tænke, analysere og organisere sig på nye måde og til nye markeder. Det handler om at være omstillingsparat, og det kræver i den grad både indsigt, en klar strategi og at organisationen kan anvende teknologi og data i nye sammenhænge. Forventningerne til værktøjerne og evnerne stiger, når de enkelte forretningsområder har brug for aktuelle data, og med de rigtige platforme og værktøjer bliver din virksomhed klædt på til, at kunne reagere hurtigere end nogensinde før. I dette whitepaper kan du, med udgangspunkt i en række IDC-analyser og modeller, få et tydeligt overblik over, hvordan en moderne analytics platform kan hjælpe din organisation.