"Alene i dag har vi været på Aula, Docento, MitCFU, MatematikFessor, Clio Online, Google Classroom og Google Docs – og jeg har sikkert glemt et par stykker"

Kommentar: At læse hjemmelektier med ungerne er som at kigge på et Europakort anno 1799. Lad os at håbe, at underviserne ikke begår samme fejl som it-branchen.

Kære superbrugere, skolelærere og undervisere i hele Danmark

Med lukningen af skoler, universiteter, gymnasier og tekniske skoler har I fået en gylden mulighed for med ét slag at bringe undervisningen i Danmark 10 år frem.

Det er nu, at lederne lytter til jer, det er nu, at eleverne sidder parat og det er nu, at en skævert eller to nemt tilgives.

Selv statsministeren har indrømmet, at hun ikke kommer gennem coronakrisen uden at begå fejl.

I ved nok allerede, at der allerede findes næsten uanede muligheder for at flytte opgaver, lektier, forelæsninger og materialer online.

Som far til drenge i 5. og 9. klasse kan jeg se, at I de sidste par dage har benyttet jer flittigt af de muligheder.

Et Europakort anno 1799
Derfor er det, at læse lektier med ungerne, som at kigge på et Europakort anno 1799.

Det var en verden domineret af et par store imperier, lad os kalde et af dem Aula, og så uendeligt mange af små ekstremt selvstændige kongedømmer.

Alene i dag har jeg og min søn i 5. klasse været logget på Aula, Docento, MitCFU, MatematikFessor, Clio Online, Google Classroom og Google Docs – og jeg har sikkert glemt et par stykker.

Jeg synes, det er fantastisk, at vi har et så alsidigt edutech-miljø i Danmark, der har givet os så mange selvstændige løsninger.

Her er ingen stor statslig monolit – og så kan man anvende Uni-login over det hele. En slags uddannelsessektorens Schengen. Hatten af for det - og få nu øget kapaciteten.

Læs også: Uni-login ramt af store driftsforstyrrelser: Ingen skoleelever kan logge på

Men kære superbrugere, skolelærere og underviser. Jeg har et godt råd til jer: Lær af it-branchens hårdvundne erfaringer og sæt brugeren i centrum.

Ingen hånende Linux-kultister
Jeg indrømmer gerne, at det er et råd, som it-branchen først selv for alvor har taget til sig de seneste 10 år.

For inden da var der alt for meget CTLR+ALT+DEL, mystiske batch-kommandoer og en sær sekt af Linux-kultister, der hånede dig, hvis ikke du kunne skrive din egen printerdriver.

Det er også et godt råd, som jeg tænker, at I kan bruge.

For de seneste dages lektier har ikke taget lang tid.

Men jeg kan forestille mig, at mødet på lærerværelset må have været som den berømte scene i Life of Brian, hvor oprørsbevægelsen ikke engang kan finde ud af, hvem den gør oprør mod (se klassikeren her).

Derfor skal man som elev og forældre som i en anden Dan Brown-roman gennemtrawle alle systemerne for at finde ud af, hvad dagens opgaver er.

På mine ungers skole begynder det oftest med en besked i Aula, der henviser til listen i Docento.

Docento henviser dog til Google Classroom, hvor opgaverne endelig findes. De skal dog afleveres i Google Docs - så snart ebogen, der hentes fra MitCFU, er læst.

Forvirret? Så bare vent til næste fag.

Derfor kære superbrugere, skolelærere og undervisere: Tak for jeres engagement og jeres lyst til at indtage nyt land.

Men bitte please prego og por favor: Støt op om at redde den sidste rest af fornuft, der er tilbage efter flere dages karantæne - og kommuniker på færre platforme.

Begå ikke vores gamle fejl - sæt brugerne i centrum.
Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.