Artikel top billede

Center for Cybersikkerhed: Der er VPN-sårbarhed i seneste iOS-versioner til iPhone

Center for Cybersikkerhed advarer mod iOS-sårbarhed.

Det schweiziske it-sikkerhedsfirma Proton har fundet en sårbarhed i de seneste iOS-styresystemer til iPhones, som betyder, at datatrafik i nogle tilfælde kan passere uden om en aktiv VPN-forbindelse, der er sat op ved brug af en VPN-applikation.

Der er nærmere bestemt tale om de seneste to iOS-versioner, 13.3.1 og 13.4, fra henholdsvis 28. januar og 24. marts 2020.

Disse versioner anvendes i dag på de fleste iPhones i Danmark, og der er endnu ikke udsendt en opdatering, der fjerner sårbarheden.

Det gør Center for Cybersikkerhed nu opmærksom på i en meddelelse.

"Sårbarheden medfører, at eksisterende dataforbindelser ikke genstartes, når en VPN-applikation startes. Det betyder, at kun de dataforbindelser, som startes, efter at VPN-forbindelsen er etableret, rutes gennem VPN-forbindelsen," skriver Center for Cybersikkerhed.

For at undgå at datatrafik sendes uden om en VPN-forbindelse opfordrer Center for Cybersikkerhed derfor til, at brugeren skal lukke alle kørende applikationer, som i forvejen bruger netværket, inden VPN-applikationen startes.

Det kan gøres ved at slå fly-tilstand til og fra.

Læs også: UniLogin lagt ned af stort cyber-angreb: Staten kæmper for at afværge angrebet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere