Hackere udnytter statens hjælpepakker

Regeringens hjælpepakker til dansk erhvervsliv er en oplagt mulighed for hackere til at tjene penge på corona-krisen, lyder det fra it-sikkerhedsselskabet Check Point.

Mens mere end 71.000 danske virksomheder har søgt om at få del i regeringens hjælpepakke under coronakrisen, så forsøger hackerne også at udnytte situationen.

De mange virksomheder, der skal søge kompensation i lyset af coronakrisen er nemlig en oplagt mulighed for hackere, fortæller it-sikkerhedsselskabet Check Point.

Siden januar i år er der i følge sikkerhedsselskabet registreret mere end 4.000 svindelsider, der er relateret til økonomiske hjælpepakker.

"Cyberkriminelle bag disse svindelhjemmesider forsøger at udnytte regeringernes hjælpepakker til at snyde folk til at anvende domænerne, der typisk tilgås ved hjælp af et link, der er sendt gennem en phishing-mail," lyder vurderingen fra Check Point i en pressemeddelelse.

Læs også: Derfor har CFCS sendt lækkede login-oplysninger til over 1.000 danskere: "Jeg har set, at flere i sikkerhedsbranchen synes, at det er noget pjat"

Målet er naturligvis at franarre virksomhederne deres kontooplysninger i en situation, hvor mange forsøger at finde rundt i de mange støtteordninger, der kan være vitale for selskabernes overlevelse.

"Virksomheder eller andre, der besøger de ondsindede domæner i stedet for regeringernes officielle hjemmesider, risikerer at få stjålet og misbrugt deres personlige oplysninger eller blive udsat for betalingstyveri," vurderer Check Point.

Folketinget har siden marts uddelt hjælpepakker til danske virksomheder for mere end 400 milliarder danske kroner.

Læs også: Antallet af ransomware-angreb stiger: Corona-krisen øger risikoen for virksomheder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft klar med splinternye bærbare: Endelig undgår selskabet en fatal fejltagelse
Microsoft er klar med fjerde generation af sin Surface Laptop. Og her undgår Microsoft omsider at være for karrig med lagerpladsen.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.