Artikel top billede

Hackere udnytter statens hjælpepakker

Regeringens hjælpepakker til dansk erhvervsliv er en oplagt mulighed for hackere til at tjene penge på corona-krisen, lyder det fra it-sikkerhedsselskabet Check Point.

Mens mere end 71.000 danske virksomheder har søgt om at få del i regeringens hjælpepakke under coronakrisen, så forsøger hackerne også at udnytte situationen.

De mange virksomheder, der skal søge kompensation i lyset af coronakrisen er nemlig en oplagt mulighed for hackere, fortæller it-sikkerhedsselskabet Check Point.

Siden januar i år er der i følge sikkerhedsselskabet registreret mere end 4.000 svindelsider, der er relateret til økonomiske hjælpepakker.

"Cyberkriminelle bag disse svindelhjemmesider forsøger at udnytte regeringernes hjælpepakker til at snyde folk til at anvende domænerne, der typisk tilgås ved hjælp af et link, der er sendt gennem en phishing-mail," lyder vurderingen fra Check Point i en pressemeddelelse.

Læs også: Derfor har CFCS sendt lækkede login-oplysninger til over 1.000 danskere: "Jeg har set, at flere i sikkerhedsbranchen synes, at det er noget pjat"

Målet er naturligvis at franarre virksomhederne deres kontooplysninger i en situation, hvor mange forsøger at finde rundt i de mange støtteordninger, der kan være vitale for selskabernes overlevelse.

"Virksomheder eller andre, der besøger de ondsindede domæner i stedet for regeringernes officielle hjemmesider, risikerer at få stjålet og misbrugt deres personlige oplysninger eller blive udsat for betalingstyveri," vurderer Check Point.

Folketinget har siden marts uddelt hjælpepakker til danske virksomheder for mere end 400 milliarder danske kroner.

Læs også: Antallet af ransomware-angreb stiger: Corona-krisen øger risikoen for virksomheder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere