Artikel top billede

Tysk delstat snydt af succesfuldt phishing-angreb: Hackere løber med mere end 30 millioner euro

Den tyske delstat Nordrhein-Westfalen er blevet snydt, så vandet driver af et phishing-angreb. Cyberkriminelle er løbet med mere end 30 millioner euro efter simpelt trick.

Den vesttyske delstat Nordrhein-Westfalen kommer efter alt at dømme til at vinke farvel til mange millioner euro på grund af et vellykket phishing-angreb.

Phishing-angrebet var opbygget efter en helt klassisk og relativ simpel model.

Phisherne havde nemlig bygget flere kopier af delstatens Covid-19 website - en underside på wirtschaft.nrw - som Nordrhein-Westfalen anvender til at udbetale støtttepenge til virksomheder, der har hjemsendt medarbejdere på grund af corona-virussen.

Dernæst udsendte de cyberkriminelle links til de falske sites via en række mail-kampagner.

Det fik mange tyskere til at gå ind på de falske sider, hvor phisherne så indsamlede data fra dem.

Disse data videresendte de cyberkriminelle straks til delstatens rigtige nødhjælpside, hvor de med borgernes data søgte om penge - men med udbetaling til bankkonti, der tilhører hackerne.

Ifølge tyske Heise stod angrebet på fra midten af marts til 9. april, hvor myndighederne suspenderede betalingerne og lukkede for websitet.

Udbetalingerne har varieret mellem 9.000 euro og 25.000 euro, og der har været mange tusinder af dem, i det det anslåes, at Nordrhein-Westfalen har udbetalt mellem 31 millioner og 100 millioner euro til phishere i sagen.

Ifølge den tyske avis Tagesschau efterforsker tysk politi nu især to phishing-websites, der er blevet anvendt i svindelnummeret.

En af dem er wirtschaft-nrw.info, hedder det.

Ifølge flere medier er det alene den tyske delstat, der bærer ansvaret for bommerten, da den helt har undladt at indføre sikkerhedsforanstaltninger, der skulle fange denne type relativ simpel svindel.

Eksempelvis anmoder andre tyske delstater, der ligeledes udbetaler støttepenge til virksomhederne, ansøgerne om at oploade dokumenter, der skal verificere deres identitet.

Læs også:

Disse selskaber bliver udnyttet mest til phishing under corona-krisen

Hackere udnytter statens hjælpepakker

Priser på phishing-kits buldrer i vejret: Er steget med 149 procent på et år

Over 22 millioner hacker-angreb på en uge: Så omfattende er trusselsniveauet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere