Artikel top billede

Tysk delstat snydt af succesfuldt phishing-angreb: Hackere løber med mere end 30 millioner euro

Den tyske delstat Nordrhein-Westfalen er blevet snydt, så vandet driver af et phishing-angreb. Cyberkriminelle er løbet med mere end 30 millioner euro efter simpelt trick.

Den vesttyske delstat Nordrhein-Westfalen kommer efter alt at dømme til at vinke farvel til mange millioner euro på grund af et vellykket phishing-angreb.

Phishing-angrebet var opbygget efter en helt klassisk og relativ simpel model.

Phisherne havde nemlig bygget flere kopier af delstatens Covid-19 website - en underside på wirtschaft.nrw - som Nordrhein-Westfalen anvender til at udbetale støtttepenge til virksomheder, der har hjemsendt medarbejdere på grund af corona-virussen.

Dernæst udsendte de cyberkriminelle links til de falske sites via en række mail-kampagner.

Det fik mange tyskere til at gå ind på de falske sider, hvor phisherne så indsamlede data fra dem.

Disse data videresendte de cyberkriminelle straks til delstatens rigtige nødhjælpside, hvor de med borgernes data søgte om penge - men med udbetaling til bankkonti, der tilhører hackerne.

Ifølge tyske Heise stod angrebet på fra midten af marts til 9. april, hvor myndighederne suspenderede betalingerne og lukkede for websitet.

Udbetalingerne har varieret mellem 9.000 euro og 25.000 euro, og der har været mange tusinder af dem, i det det anslåes, at Nordrhein-Westfalen har udbetalt mellem 31 millioner og 100 millioner euro til phishere i sagen.

Ifølge den tyske avis Tagesschau efterforsker tysk politi nu især to phishing-websites, der er blevet anvendt i svindelnummeret.

En af dem er wirtschaft-nrw.info, hedder det.

Ifølge flere medier er det alene den tyske delstat, der bærer ansvaret for bommerten, da den helt har undladt at indføre sikkerhedsforanstaltninger, der skulle fange denne type relativ simpel svindel.

Eksempelvis anmoder andre tyske delstater, der ligeledes udbetaler støttepenge til virksomhederne, ansøgerne om at oploade dokumenter, der skal verificere deres identitet.

Læs også:

Disse selskaber bliver udnyttet mest til phishing under corona-krisen

Hackere udnytter statens hjælpepakker

Priser på phishing-kits buldrer i vejret: Er steget med 149 procent på et år

Over 22 millioner hacker-angreb på en uge: Så omfattende er trusselsniveauet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere