Tysk delstat snydt af succesfuldt phishing-angreb: Hackere løber med mere end 30 millioner euro

Den tyske delstat Nordrhein-Westfalen er blevet snydt, så vandet driver af et phishing-angreb. Cyberkriminelle er løbet med mere end 30 millioner euro efter simpelt trick.

Den vesttyske delstat Nordrhein-Westfalen kommer efter alt at dømme til at vinke farvel til mange millioner euro på grund af et vellykket phishing-angreb.

Phishing-angrebet var opbygget efter en helt klassisk og relativ simpel model.

Phisherne havde nemlig bygget flere kopier af delstatens Covid-19 website - en underside på wirtschaft.nrw - som Nordrhein-Westfalen anvender til at udbetale støtttepenge til virksomheder, der har hjemsendt medarbejdere på grund af corona-virussen.

Dernæst udsendte de cyberkriminelle links til de falske sites via en række mail-kampagner.

Det fik mange tyskere til at gå ind på de falske sider, hvor phisherne så indsamlede data fra dem.

Disse data videresendte de cyberkriminelle straks til delstatens rigtige nødhjælpside, hvor de med borgernes data søgte om penge - men med udbetaling til bankkonti, der tilhører hackerne.

Ifølge tyske Heise stod angrebet på fra midten af marts til 9. april, hvor myndighederne suspenderede betalingerne og lukkede for websitet.


Udbetalingerne har varieret mellem 9.000 euro og 25.000 euro, og der har været mange tusinder af dem, i det det anslåes, at Nordrhein-Westfalen har udbetalt mellem 31 millioner og 100 millioner euro til phishere i sagen.

Ifølge den tyske avis Tagesschau efterforsker tysk politi nu især to phishing-websites, der er blevet anvendt i svindelnummeret.

En af dem er wirtschaft-nrw.info, hedder det.

Ifølge flere medier er det alene den tyske delstat, der bærer ansvaret for bommerten, da den helt har undladt at indføre sikkerhedsforanstaltninger, der skulle fange denne type relativ simpel svindel.

Eksempelvis anmoder andre tyske delstater, der ligeledes udbetaler støttepenge til virksomhederne, ansøgerne om at oploade dokumenter, der skal verificere deres identitet.

Læs også:

Disse selskaber bliver udnyttet mest til phishing under corona-krisen

Hackere udnytter statens hjælpepakker

Priser på phishing-kits buldrer i vejret: Er steget med 149 procent på et år

Over 22 millioner hacker-angreb på en uge: Så omfattende er trusselsniveauet

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud strategy 2020 - fokus på management teknologier til hybrid cloud og multi cloud samt compliance aspektet

På Cloud Strategy 2020 tegner vi billedet af en cloud-verden, der strækker sig langt ud over landegrænserne, og hvor mange valg skal træffes, hvis du skal have fuldt udbytte. Mød eksperter, leverandører og andre cloud-brugere og bliv inspireret til nye satsninger i din egen virksomhed.

29. september 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

30. september 2020 | Læs mere


Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Anne Marie Engtoft Larsen gør klar til at rejse til USA som Danmarks nye tech-ambassadør: "Jeg har glædet mig helt vildt"
Interview: Om få dage drager Anne Marie Engtoft Larsen til Silicon Valley, hvor hun indtager embedet som Danmarks nye tech-ambassadør. "Mit mandat bliver at at fokusere på, hvordan vi skaber handling," siger hun i sit første interview som Danmarks tech-ambassadør.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan forbedrer du brugeroplevelsen for dine slutbrugere og medarbejdere
Graden af tilfredsstillelse medarbejdere oplever med it, hvad enten det er på kontoret eller remote, har alt at gøre med de rette løsninger, services og processer, som du leverer for at gøre dem mere produktive. Ja, og ikke mindst gladere for det daglige arbejde du og dine it-medarbejdere gør. Vi kigger meget mere på, hvad det egentlig betyder i dette gratis whitepaper.