Tysk delstat snydt af succesfuldt phishing-angreb: Hackere løber med mere end 30 millioner euro

Den tyske delstat Nordrhein-Westfalen er blevet snydt, så vandet driver af et phishing-angreb. Cyberkriminelle er løbet med mere end 30 millioner euro efter simpelt trick.

Den vesttyske delstat Nordrhein-Westfalen kommer efter alt at dømme til at vinke farvel til mange millioner euro på grund af et vellykket phishing-angreb.

Phishing-angrebet var opbygget efter en helt klassisk og relativ simpel model.

Phisherne havde nemlig bygget flere kopier af delstatens Covid-19 website - en underside på wirtschaft.nrw - som Nordrhein-Westfalen anvender til at udbetale støtttepenge til virksomheder, der har hjemsendt medarbejdere på grund af corona-virussen.

Dernæst udsendte de cyberkriminelle links til de falske sites via en række mail-kampagner.

Det fik mange tyskere til at gå ind på de falske sider, hvor phisherne så indsamlede data fra dem.

Disse data videresendte de cyberkriminelle straks til delstatens rigtige nødhjælpside, hvor de med borgernes data søgte om penge - men med udbetaling til bankkonti, der tilhører hackerne.

Ifølge tyske Heise stod angrebet på fra midten af marts til 9. april, hvor myndighederne suspenderede betalingerne og lukkede for websitet.


Udbetalingerne har varieret mellem 9.000 euro og 25.000 euro, og der har været mange tusinder af dem, i det det anslåes, at Nordrhein-Westfalen har udbetalt mellem 31 millioner og 100 millioner euro til phishere i sagen.

Ifølge den tyske avis Tagesschau efterforsker tysk politi nu især to phishing-websites, der er blevet anvendt i svindelnummeret.

En af dem er wirtschaft-nrw.info, hedder det.

Ifølge flere medier er det alene den tyske delstat, der bærer ansvaret for bommerten, da den helt har undladt at indføre sikkerhedsforanstaltninger, der skulle fange denne type relativ simpel svindel.

Eksempelvis anmoder andre tyske delstater, der ligeledes udbetaler støttepenge til virksomhederne, ansøgerne om at oploade dokumenter, der skal verificere deres identitet.

Læs også:

Disse selskaber bliver udnyttet mest til phishing under corona-krisen

Hackere udnytter statens hjælpepakker

Priser på phishing-kits buldrer i vejret: Er steget med 149 procent på et år

Over 22 millioner hacker-angreb på en uge: Så omfattende er trusselsniveauet

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hybrid Cloud - placer dit workload hvor det giver mest værdi

De fleste virksomheder er forlængst begyndt at anvende cloud-services til produktivitet, onlinemøder og meget andet. Men de næste trin på cloudrejsen er svære. På dette seminar vil du høre om den metodik, der gør det muligt at tage de næste skridt på cloudrejsen - og få indblik i praktiske eksempler.

25. februar 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

26. februar 2021 | Læs mere


AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


Premium
Finanstilsynet efter inspektion: Bankdata har ‘væsentlige svagheder’ i sin it-sikkerhed - retter hård kritik på stribe områder
Den store it-leverandør til danske banker, Bankdata, har ‘væsentlige svagheder’ i sin håndtering af it-sikkerheden, lyder den hårde kritik fra Finanstilsynet efter inspektion.
Computerworld
Spotify på vej med kæmpe satsning: Vil være mere end blot en musikstreamingtjeneste
Svenske Spotify er klar med en række nyheder, der rækker længere end blot lyd.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Sådan: Giv medarbejderne frit valg og øg arbejdsglæden
Mange virksomheder udleverer stadig samme smartphone, laptop eller tablet til alle medarbejderne. Det kan koste dyrt på produktivitet, effektivitet, arbejdsglæde – og reelt også medføre ressourcespild, massivt øget administration og øgede sikkerhedsrisici. Men det behøver slet ikke at koste ekstra, hvis du giver medarbejderne indflydelse på, hvilke enheder de skal arbejde på. Tværtimod kan du med en gennemtænkt choose-your-own-device-aftale stille præcis det udvalg af enheder og tilbehør til rådighed, som både lever op til medarbejdernes forventninger og virksomhedens sikkerhedskrav.