Artikel top billede

Tysk delstat snydt af succesfuldt phishing-angreb: Hackere løber med mere end 30 millioner euro

Den tyske delstat Nordrhein-Westfalen er blevet snydt, så vandet driver af et phishing-angreb. Cyberkriminelle er løbet med mere end 30 millioner euro efter simpelt trick.

Den vesttyske delstat Nordrhein-Westfalen kommer efter alt at dømme til at vinke farvel til mange millioner euro på grund af et vellykket phishing-angreb.

Phishing-angrebet var opbygget efter en helt klassisk og relativ simpel model.

Phisherne havde nemlig bygget flere kopier af delstatens Covid-19 website - en underside på wirtschaft.nrw - som Nordrhein-Westfalen anvender til at udbetale støtttepenge til virksomheder, der har hjemsendt medarbejdere på grund af corona-virussen.

Dernæst udsendte de cyberkriminelle links til de falske sites via en række mail-kampagner.

Det fik mange tyskere til at gå ind på de falske sider, hvor phisherne så indsamlede data fra dem.

Disse data videresendte de cyberkriminelle straks til delstatens rigtige nødhjælpside, hvor de med borgernes data søgte om penge - men med udbetaling til bankkonti, der tilhører hackerne.

Ifølge tyske Heise stod angrebet på fra midten af marts til 9. april, hvor myndighederne suspenderede betalingerne og lukkede for websitet.

Udbetalingerne har varieret mellem 9.000 euro og 25.000 euro, og der har været mange tusinder af dem, i det det anslåes, at Nordrhein-Westfalen har udbetalt mellem 31 millioner og 100 millioner euro til phishere i sagen.

Ifølge den tyske avis Tagesschau efterforsker tysk politi nu især to phishing-websites, der er blevet anvendt i svindelnummeret.

En af dem er wirtschaft-nrw.info, hedder det.

Ifølge flere medier er det alene den tyske delstat, der bærer ansvaret for bommerten, da den helt har undladt at indføre sikkerhedsforanstaltninger, der skulle fange denne type relativ simpel svindel.

Eksempelvis anmoder andre tyske delstater, der ligeledes udbetaler støttepenge til virksomhederne, ansøgerne om at oploade dokumenter, der skal verificere deres identitet.

Læs også:

Disse selskaber bliver udnyttet mest til phishing under corona-krisen

Hackere udnytter statens hjælpepakker

Priser på phishing-kits buldrer i vejret: Er steget med 149 procent på et år

Over 22 millioner hacker-angreb på en uge: Så omfattende er trusselsniveauet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere