Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: YouSee giver fri data til sine mobilkunder hele sommeren / Michael Holm får plads i avisbestyrelse / Ny fond klar med penge til iværksættere inden for digitalisering og grøn teknologi

YouSee giver fri data til sine mobilkunder hele sommeren. Dansk softwarevirksomhed vil på børsen. Spotify udskyder ekspansion til Rusland og Sydkorea. Michael Holm får plads i avisbestyrelse. Ny fond klar med penge til iværksættere inden for digitalisering og grøn teknologi.

Godmorgen og velkommen til Computerworlds morgen-briefing denne onsdag 29. april 2020.

Bag morgenens nyhedsoversigt, er Alexander Haslund.

Lad os komme i gang!

YouSee giver fri data til sine mobilkunder hele sommeren

Fra 1. maj til 30. september får mobilkunder hos YouSee automatisk fri data i Danmark kvit og frit.

Det skriver YouSee i en meddelelse.

"Vores mobilkunder får mulighed for at bruge alt det data, som de har lyst til hen over sommeren. Det håber vi vil være til gavn for mange, herunder den store del af vores kunder, der i år forventes at holde deres sommerferie i Danmark," Lyder det fra Jacob Mortensen, direktør for YouSee.

Helt korrekt er der faktisk ikke tale om fuldstændig fri data. Der vil være en øvre grænse på 1.000 GB per måned.

Det er dog så meget, at YouSee altså kalder det fri data.

1.000 GB svarer ifølge YouSee til, at man kan se film i HD på Netflix i 1.000 timer.

Dansk softwarevirksomhed vil på børsen

Den danske softwarevirksomhed Monsenso agter at gå på børsen til sommer.

Det skriver Børsen.

Monsenso står bag en mobil sundhedsløsning målrettet psykiske lidelser som angst og depression, og håber at rejse 20 millioner kroner ved børsnoteringen.

Og trods coronakrisen har Monsenso ikke tænkt sig at droppe børsplanerne.

"Det er ingen hemmelighed, at vi havde planlagt at gå på børsen længe inden, covid-19 tog fart. Men vi har valgt at fortsætte," lyder det fra direktør i Monsenso Thomas Lethenborg.

Spotify udskyder ekspansion til Rusland og Sydkorea

Den svenske musikstreaming-tjeneste Spotify udskyder planer om at gå ind på det russiske og sydkoreanske marked på grund af coronapandemien.

Det erfarer Bloomberg.

Spotify har fortsat planer om at ekspandere til de to store markeder i år, men ifølge kilder, som Bloomberg har talt med, bliver udrulningen senere end forventet.

Udskydelsen sker som følge af de personlige og fysiske mødebegrænsninger, der for tiden er, hvilket giver udfordringer med at indgå de komplekse aftaler, der skal til for at Spotify kan etablere sig i landende, lyder det.

Michael Holm får plads i avisbestyrelse

Systematics ejerleder og topchef Michael Holm har fået en plads i bestyrelsen hos Jyllands-Postens Fond.

Det fremgår af CVR.

Fonden har ligesom Systematic hjemsted i Aarhus og har som formål at støtte medievirksomheden JP/Politikens Hus i udgivelsen af Morgenavisen Jyllands-Posten.

Blandt andet er fonden med til at udpege chefredaktionen på avisen.

Ud over Michael Holm er Jeanette Varberg, der er arkæolog og museumsinspektør på Nationalmuseet, også ny i bestyrelsen hos Jyllands-Postens Fond.

Michael Holm er også bestyrelsesmedlem i Købmand Herman Sallings Fond, der er en del af Salling Fondene, som ejer Salling Group.

Læs også: Sådan har Michael Holm formet det bedste danske it-image gennem 35 år: "Jeg nedlagde gerne marketing, hvis vores projekter og løsninger kunne tale for sig selv"

Ny fond klar med penge til iværksættere inden for digitalisering og grøn teknologi

Vi slutter dagens morgen-briefing med en god nyhed til håbefulde iværksættere.

Investeringsfonden Hands-on Mikrofonden har nemlig set dagens lys og er nu på udkig efter virksomheder, at investerer i.

Det skriver Børsen.

Fonden vil sammen med 20 erhvervspersoner stå klar med risikovillige kapital og rådgivning til nyopstartede og bæredygtige vækstvirksomheder inden for grøn teknologi, mad samt digitalisering og kunstig intelligens.

"Henvendelserne fra små virksomheder står bare og venter, og vi har pengene på kontoen, så nu skal vi bare ud at hjælpe," lyder det fra Jørgen Andersen, direktør for Hands-on Mikrofonden til Børsen.

Bag fonden står fem danske rigmandsfamilier blandt andet Bagger-Sørensen-familien, der er blevet rige på at producere kendte tyggegummiprodukter som Stimorol og V6, det fynske tobaksdynasti Gundersen og citronmånens ejere, familien Eskildsen fra Dan Cake.

Hver af de fem familievirksomheder har skudt 10 millioner kroner ind i investeringsfonden, mens 20 erhvervsfolk vil stå for sparring med de heldige iværksættere.

Målet er at finde 18 virksomheder at investere i.