Artikel top billede

(Foto: Pr-foto)

Økonomistyrelsens nye vicedirektør skal sætte skub på dataanvendelse i det offentlige

Simon Schulian har som Økonomistyrelsens nye vicedirektør for Center for Systemer fået ansvaret for de statslige it-systemer. Nu bliver en af hans store opgaver at gøre data tilgængelig, så de statslige institutioner kan udnytte datagrundlaget.

Simon Schulian er netop tiltrådt sin nye rolle som vicedirektør for Center for Systemer i Økonomistyrelsen.

Den 42-årige vicedirketør har derved fået ansvaret for 17 fællesstatslige it-systemer, der skal understøtte en værdiskabende styring i de forskellige statslige institutioner.

Han tiltrådte officielt stillingen 4. maj, hvor han afløste maria Damborg Hald, som er rykket videre til Microsoft Danamrk som dirketør for Public Sector.

Simon Schulian kommer fra en stilling som kontorchef i Økonomistyrelsen, før han blev en fast del af styrelsens direktion.

Nu har han fire kontorchefer, der referer til ham. Sammenlagt er det 130 statslige it-folk, han har under sig.

"Vi laver ikke it-løsningerne til os selv, men til en lang række institutioner i staten, der er afhængige af enkle og velfungerende arbejdsprocesser. Det gør det eksterne samarbejde så ekstremt vigtigt," fortæller han.

Det eksterne samarbejde udgøres at to søjler. Den ene er de ledere og medarbejdere i staten, der skal bruge systemerne, og den anden er de mange it-leverandører, som i større eller mindre omfang leverer til staten.

De eksterne samarbejder er meget vigtigt for den nye vicedirektør, hvis der skal komme de bedste løsninger ud af arbejdet.

"For mig er samarbejdet meget afgørende. Vi skal være lyttende og inddragende, når vi udvikler og implementerer de her it-løsninger for lederne og medarbejderne i staten. Det er den centrale opgave," fortæller han og påpeger, at det er uhyre vigigt for staten at have stabile og robuste it-systemer.

Hans lederrolle vil derfor fordre, at han skal ud og lytte og inddrage de forskellige statslige institutioner, så han kan modtage inputs til it-løsningerne.

Simon Schulian forklarer, at der opleves stigende krav og forventninger til statens it-systemer. Derfor skal de mange løsninger være tidssvarende, og gælder ikke mindst på dataområdet.

”Dataområdet er højt prioriteret. Her skal vi sikre, at der er lettilgængelige og brugbare data til rådighed for lederne, så de kan tage beslutninger på det rigtige datagrundlag. Vi skal videreudvikle Statens BI, som er en løsning, hvor vi præsenterer en række administrative data om staten ved hjælp af interaktive visualiseringer," siger han.

En af vicedirektørens opgaver er nu at videreudvikle Statens BI, der er en løsning, som samstiller data.

"Det giver mulighed for at trække standardrapporter, der sammensætter data på forskellige vis via forskellige kilder. Datadrevet ledelse fylder rigtig meget for tiden, så det er et område, vi bruger mange kræfter på."

Styrelsen håndterer løn, HR, økonomi og indkøb. Det udgør derfor store mængder data, der drages nytte af.

"Det handler om hele tiden at arbejde med de store rå datamængder og få udnyttet og synliggjort dem rigtigt. Vi har fx store mængder af data på områder som løn og indkøb. Her skal vi være endnu bedre til at få mere værdi ud af de data, vi har til rådighed,” fortæller han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere