Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: KMD og dansk testfirma skal coronateste superligaen / Novicell-direktør bag ny virksomhed, der fokuserer på load-hastighed / Ny gratis software målrettet mindre firmaer sparer dobbeltarbejde med momsindberetninger

Morgen-briefing: KMD og dansk testfirma skal coronateste superligaen / Novicell-direktør bag ny virksomhed, der fokuserer på load-hastighed / Ny gratis software målrettet mindre firmaer sparer dobbeltarbejde med momsindberetninger / TestaViva på vej med nordisk ekspansion / Svenske Doro donerer mobiltelefoner til isolerede danske ældre / IT-Branchen og Dansk Erhverv: Corona giver ekstra pres på it-uddannelserne til sommer

Mornings. Så er briefing-stafetten tilbage hos den fremskudte lyttepost på Amager, og her er onsdagens hurtige it-nyhedsoverblik fra Computerworld. Ved tasterne: Niels Veileborg

KMD og dansk testfirma skal coronateste superligaen

KMD har sammen med Qlife indgået en aftale med Divisionsforeningen om COVID-19-test af spillere og personale i 3F Superliga og NordicBet Liga, fortæller KMD i en pressemeddelelse

KMD leverer datainfrastrukturen og Qlife leverer testudstyr, så spillere og ansatte testes for COVID-19 inden kampstart 28. maj og herefter kontinuerligt testes ugentligt gennem alle spilleuger.

Divisionsforeningen og KMD har i forvejen et tæt datasamarbejde. Qlife er støttet og delvist ejet af KMD.

Qlife står bag en ny teknologi, der gør det muligt at tage eksempelvis blodprøver derhjemme. Det bliver også muligt at udføre tests overalt i nærvær af uddannet personale, som eksempelvis en sygeplejerske.

Novicell-direktør bag ny virksomhed, der fokuserer på load-hastighed

Danske online-virksomheder undervurderer betydningen af load-tid. Hvis virksomhederne reducerer load-tiden med blot et enkelt sekund, kan de øge omsætningen signifikant, lyder det fra tidligere Novicell-direktør og Head of Digital i Salling Group, Toke Lund, der har stiftet virksomheden EnterSpeed.

Hos Walmart har de øget omsætningen med 10 procent ved at øge hastigheden på deres site med ét sekund, mens Zalando har øget omsætningen med 7 procent ved at forbedre load-tiden. Hos BBC har man konstateret, at man mister 10 procent af medievirksomhedens besøgende for hvert sekund, man skal vente på, at en artikel åbner, skriver EnterSpeed i en pressemeddelelse.

EnterSpeed har udviklet en platform, som bliver lagt ind mellem virksomhedens forskellige it-systemer og det website, som brugerne interagerer med. Platformen sikrer, at der bliver sat maksimalt fart på alle de data, som bliver hentet fra virksomhedernes forskellige systemer.

Novicell har en ejerandel på 80 procent af den nye virksomhed.

Ny gratis software målrettet mindre firmaer sparer dobbeltarbejde med momsindberetninger

Ny software gør det muligt for virksomheder at indberette moms med et enkelt klik.

Der er tale om et API, som er gratis og udviklet i samarbejde mellem Skattestyrelsen og Udviklings- og Forenklingsstyrelsen.

Udbyderne af regnskabssystemer kan bygge API’en ind i deres respektive system, og derfra kan virksomheder, som er kunder hos pågældende udbydere, med et enkelt klik at overføre momstallene fra virksomhedens regnskabssystem til TastSelv Erhverv i Skattestyrelsen.

Ved årets første momsfrist, som udløb den 2. marts 2020, modtog Skattestyrelsen ca. 7.250 angivelser via API’en, fremgår det af en pressemeddelelse.

Den nye software sparer de erhvervsdrivende for dobbeltarbejdet, der ligger i først at skulle indtaste i eget regnskabsprogram, og derefter kopiere tallene over i TastSelv Erhverv.

Samtidig gør den nye software det muligt at indlæse de forskellige momsindberetningsfrister direkte i regnskabssystemet, så virksomhederne får overblik over vigtige datoer og frister.

TestaViva på vej med nordisk ekspansion

Den tre år gamle danske onlinetjeneste TestaViva, der hjælper med at oprette og holde styr på dokumenter som testamenter, er på vej med en nordisk ekspansion, fremgår det af en pressemeddelelse.

Via et samarbejde med e-Boks udrulles TestaViva på hen over sommeren og efteråret på Plus-platformen fra e-Boks og kan potentielt nå ud til mange millioner af brugere i Norden.

Arbejdernes Landsbank er en af hovedejerne af TestaViva sammen med Kring. Over 60.000 danske har indtil nu benyttet tjenesten

Svenske Doro donerer mobiltelefoner til isolerede danske ældre

Under corona-krisen er har social isolation og ufrivillig ensomhed ramt mange ældre. Det har fået den svenske teleproducent Doro, som især er kendt for let betjente telefoner med store taster, til at forære 250 mobiltelefoner med installeret taletidskort til den type udsatte ældre i Danmark.

Donationen sker i et samarbejde med teleselskabet Oister, og Dansk Folkehjælp står for uddelingen, fremgår det af en pressemeddelelse.

Doro donerer i alt 2000 seniormobiler til de trængende i Norden, Tyskland, Frankrig og England.

IT-Branchen og Dansk Erhverv: Corona giver ekstra pres på it-uddannelserne til sommer

Corona-krisen bør give regeringen anledning til at oprette mange flere pladser på it-uddannelserne til sommer, for al erfaring viser, at de unge strømmer til uddannelserne, når krisen rammer.

Det skriver Mette Lundberg, direktør for politik og kommunikation i IT-Branchen og Mads Eriksen, uddannelses- og forskningspolitisk chef i Dansk Erhverv i et debatindlæg i Børsen.

I forvejen er var der mangel på pladser i Københavnsområdet, men krisen vil accelerere den digitale omstilling, og det kræver uddannet arbejdskraft, som der formentlig vil blive mangel på trods følgerne af krisen, fremgår det af debatindlægget.