Artikel top billede

(Foto: Domstol.dk/Per Johansen)

Danske domstole kæmper med daglige it-nedbrud

Ny rapport melder om massive it-problemer hos danske domstole. It-systemer er præget af daglige nedbrud, der mangler teknisk opbakning og dommerne varetager flere og flere administrative opgaver. Det kan ende med at gå ud over retssikkerheden, lyder det.

En dommer, der må kravle rundt under sin plads ved dommerpodiet for at finde det rigtige stik, er ifølge en ny rapport fra Dommerforeningen slet ikke så usædvanligt.

Rapporten viser arbejdsforhold og vilkår i landets 25 retskredse og to landsretter, og billedet er angiveligt det sammen.

Daglige it-nedbrud, og dommere der mangler teknisk opbakning og it-uddannelse, og som i stigende grad selv på stå for administrative opgaver.

Det skriver Politiken.

Samtidig stiger sagsbyrden især for lange og tunge straffesager, hvilket ifølge Dommerforeningen har sendt domstolssystemet ud i en kritisk situation.

"Sagerne vælter ind, samtidig med at manglen på ressourcer får retten til at fremstå uprofessionel. Udviklingen påvirker kvaliteten i dommergerningen, og det kan i værste fald gå ud over retssikkerheden," lyder det fra formanden for Den Danske Dommerforening, Mikael Sjöberg, til Politiken.

Fra 2014 til 2019 er antallet af domsmandssager steget med 12 procent og nævningesager med 63 procent. Men siden 2011 har antallet af dommere været konstant, og så er de økonomiske ressourcer reduceret med 1,2 procent om året.

Læs også: Corona-krisen i Danmark kan udnyttes til opsigelse af it-kontrakter: "Det er ucharmerende at udnytte det, men vi vil sagtens kunne se det"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere