Artikel top billede

(Foto: Domstol.dk/Per Johansen)

Danske domstole kæmper med daglige it-nedbrud

Ny rapport melder om massive it-problemer hos danske domstole. It-systemer er præget af daglige nedbrud, der mangler teknisk opbakning og dommerne varetager flere og flere administrative opgaver. Det kan ende med at gå ud over retssikkerheden, lyder det.

En dommer, der må kravle rundt under sin plads ved dommerpodiet for at finde det rigtige stik, er ifølge en ny rapport fra Dommerforeningen slet ikke så usædvanligt.

Rapporten viser arbejdsforhold og vilkår i landets 25 retskredse og to landsretter, og billedet er angiveligt det sammen.

Daglige it-nedbrud, og dommere der mangler teknisk opbakning og it-uddannelse, og som i stigende grad selv på stå for administrative opgaver.

Det skriver Politiken.

Samtidig stiger sagsbyrden især for lange og tunge straffesager, hvilket ifølge Dommerforeningen har sendt domstolssystemet ud i en kritisk situation.

"Sagerne vælter ind, samtidig med at manglen på ressourcer får retten til at fremstå uprofessionel. Udviklingen påvirker kvaliteten i dommergerningen, og det kan i værste fald gå ud over retssikkerheden," lyder det fra formanden for Den Danske Dommerforening, Mikael Sjöberg, til Politiken.

Fra 2014 til 2019 er antallet af domsmandssager steget med 12 procent og nævningesager med 63 procent. Men siden 2011 har antallet af dommere været konstant, og så er de økonomiske ressourcer reduceret med 1,2 procent om året.

Læs også: Corona-krisen i Danmark kan udnyttes til opsigelse af it-kontrakter: "Det er ucharmerende at udnytte det, men vi vil sagtens kunne se det"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere


Compliance Day 2024: Faret vild i regulativer og direktiver? Få overblik over dem alle

Få et overblik over, hvordan du holder din virksomhed og organisation compliant uden at overimplementere og dermed undgår at bruge unødige ressourcer. Du får desuden indsigt i en række digitale værktøjer, som kan give dig ro i maven og hjælpe dig i dit arbejde med at holde virksomheden compliant på alle punkter.

30. oktober 2024 | Læs mere