Artikel top billede

(Foto: Domstol.dk/Per Johansen)

Danske domstole kæmper med daglige it-nedbrud

Ny rapport melder om massive it-problemer hos danske domstole. It-systemer er præget af daglige nedbrud, der mangler teknisk opbakning og dommerne varetager flere og flere administrative opgaver. Det kan ende med at gå ud over retssikkerheden, lyder det.

En dommer, der må kravle rundt under sin plads ved dommerpodiet for at finde det rigtige stik, er ifølge en ny rapport fra Dommerforeningen slet ikke så usædvanligt.

Rapporten viser arbejdsforhold og vilkår i landets 25 retskredse og to landsretter, og billedet er angiveligt det sammen.

Daglige it-nedbrud, og dommere der mangler teknisk opbakning og it-uddannelse, og som i stigende grad selv på stå for administrative opgaver.

Det skriver Politiken.

Samtidig stiger sagsbyrden især for lange og tunge straffesager, hvilket ifølge Dommerforeningen har sendt domstolssystemet ud i en kritisk situation.

"Sagerne vælter ind, samtidig med at manglen på ressourcer får retten til at fremstå uprofessionel. Udviklingen påvirker kvaliteten i dommergerningen, og det kan i værste fald gå ud over retssikkerheden," lyder det fra formanden for Den Danske Dommerforening, Mikael Sjöberg, til Politiken.

Fra 2014 til 2019 er antallet af domsmandssager steget med 12 procent og nævningesager med 63 procent. Men siden 2011 har antallet af dommere været konstant, og så er de økonomiske ressourcer reduceret med 1,2 procent om året.

Læs også: Corona-krisen i Danmark kan udnyttes til opsigelse af it-kontrakter: "Det er ucharmerende at udnytte det, men vi vil sagtens kunne se det"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere