Artikel top billede

Danske domstole kæmper med daglige it-nedbrud

Ny rapport melder om massive it-problemer hos danske domstole. It-systemer er præget af daglige nedbrud, der mangler teknisk opbakning og dommerne varetager flere og flere administrative opgaver. Det kan ende med at gå ud over retssikkerheden, lyder det.

En dommer, der må kravle rundt under sin plads ved dommerpodiet for at finde det rigtige stik, er ifølge en ny rapport fra Dommerforeningen slet ikke så usædvanligt.

Rapporten viser arbejdsforhold og vilkår i landets 25 retskredse og to landsretter, og billedet er angiveligt det sammen.

Daglige it-nedbrud, og dommere der mangler teknisk opbakning og it-uddannelse, og som i stigende grad selv på stå for administrative opgaver.

Det skriver Politiken.

Samtidig stiger sagsbyrden især for lange og tunge straffesager, hvilket ifølge Dommerforeningen har sendt domstolssystemet ud i en kritisk situation.

"Sagerne vælter ind, samtidig med at manglen på ressourcer får retten til at fremstå uprofessionel. Udviklingen påvirker kvaliteten i dommergerningen, og det kan i værste fald gå ud over retssikkerheden," lyder det fra formanden for Den Danske Dommerforening, Mikael Sjöberg, til Politiken.

Fra 2014 til 2019 er antallet af domsmandssager steget med 12 procent og nævningesager med 63 procent. Men siden 2011 har antallet af dommere været konstant, og så er de økonomiske ressourcer reduceret med 1,2 procent om året.

Læs også: Corona-krisen i Danmark kan udnyttes til opsigelse af it-kontrakter: "Det er ucharmerende at udnytte det, men vi vil sagtens kunne se det"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere