10 simple råd: Sådan sikrer du it-sikkerheden på hjemmekontoret

Det kan være en god idé at sikre, at du har de mest basale it-sikkerhedstiltag på plads, når du har rykket kontoret hjem i dagligstuen.

I knap en uge har hundredetusindvis af danskere landet over taget computeren under armen og sat sig bag tasterne hjemme i sofaen.

Det har fået Center for Cybersikkerhed og flere private it-sikkerhedsselskaber til advare mod nye it-sikkerhedstrusler.

Derfor er der god grund til at følge en række forholdsregler for at holde din hjemmearbejdsplads mindst lige så sikker, som når du sidder på kontoret.

Brug en VPN
It-sikkerhedsvirksomheden Mimecast har en række bud på, hvordan du kan sikre, at din arbejdsplads hjemme i stuen er sikret mod hackere.

Læs også: It-sikkerhedstruslerne stiger massivt, når du arbejder hjemme: "Brugerne sænker paraderne, fordi fokus er et andet sted"

Første skridt er naturligvis at bruge en VPN-forbindelse. Det sikrer nemlig, at du kan få adgang til virksomhedens interne systemer på en sikker forbindelse.

Tofaktor-godkendelse
Det er generelt en god idé at bruge tofaktor-godkendelse hvor det er muligt, lyder anbefalingen fra Mimecast. Men særligt når du arbejder hjemme, er du med til at mindske risikoen for at dine konti bliver hacket.

Læs også: Forsvarets Efterretningstjeneste advarer: It-kriminelle misbruger corona-frygt til at stjæle NemID-login

Hold dig på dit eget netværk
Corona-epidemi har udover at sende medarbejderne hjem fra arbejde, også fået regeringen til at lukke skoler og uddannelsesinstitutioner.

Derfor er huset sandsynligvis fyldt med børn, der også er på nettet for at streame eller spille computer over nettet.

Men selvom det øger fristelsen til at bruge et anden gratis netværk, der måske er tilgengæligt i nærheden, så fraråder Mimecast netop det.

Brug kryptering hvor det er muligt
En kendt angrebsteknik blandt hackere er et såkaldt man-in-the-middle-angreb.

Her bliver e-mails opsnappet og manipuleret før de bliver sendt til modtageren.

Det kan du sikre dig imod ved at sørge for, at de e-mails du sender hjemme fra køkkenbordet er krypteret.

"Webmails som Gmail og Outlook.com tilbyder ikke S/MIME-kryptering til private, mens du i Office-udgaven af Outlook kan slå funktionen til under programmets indstillinger. Skal du sende filer, du kan i stedet for din webmail bruge et gratis tilføjelsesprogram med indbygget kryptering til din browser," lyder anbefalingen fra Mimecast.

Læs også: Center for Cybersikkerhed advarer mod ny angrebsteknik: Sådan kan hackere udnytte brugernes egne programmer

Giv hjemmet et sikkerhedstjek
Den sidste anbefaling fra Mimecast er, at du naturligvis sikrer dig, at alle enheder i hjemmet er opdateret med den seneste software.

Samtidig skal du skifte koden på din router til en selvvalgt, unik kode på minimum 15 tegn, lyder anbefalingen fra it-sikkerhedsselskabet.

Center for Cybersikkerhed har også offentliggjort forsvarets anbefalinger til, hvordan du kan sikre din hjemmearbejdsplads.

Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
"Ud over alle de sensorer, der er bygget ind i vores nye fabrikker, er vi begyndt at putter sensorer på vores net og trawlere"
"Ud over alle de sensorer, der er bygget ind i vores nye fabrikker, så har vi nu også indgået et samarbejde med Aarhus Universitet, der gør, at vi putter sensorer på vores net og trawlere"
Computerworld
IBM fyrer tusindvis af medarbejdere i stor fyringsrunde
Med IBM’s nytiltrådte topchef ved roret fyrer selskabet nu tusindvis af medarbejdere i stor fyringsrunde, der sigter blandt andet efter at gøre selskabet mere agilt.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
10 spændende lederstillinger, som er ledige netop nu
Der er stadigvæk mange ledige it-job. Vi har fundet en række spændende lederstillinger, som du kan søge med det samme.
White paper
Overvejer du at opgradere fra Dynamics AX til 365?
Det kan virke uoverskueligt at opgradere virksomhedens ERP-system fra Microsoft Dynamics AX til 365. Derfor har CGI udviklet et unikt program, CGI Cloud Business Ready, som giver det optimale beslutningsgrundlag og udgør et solidt fundament for en opgradering. CGI Cloud Business Ready gennemføres hurtigt og effektivt til en fast, lav pris på 50.000 kroner ekskl. moms. Download produktbladet nu og opdag alle fordelene. DET FÅR DU BLANDT ANDET MED CGI CLOUD BUSINESS READY: • Gennemgang af virksomhedens nuværende Dynamics AX-løsning, forretningsprocesser, value streams m.m. • Analyse af muligheder for automatisk opgradering af eksisterende processer til Dynamics 365 • Præsentation af strategiske og taktiske gevinster ved at opgradere • Live demo med egne data: Se hvordan udvalgte processer vil fungere i Dynamics 365 • Overblik over omfang og omkostninger ved opgraderingsprojekt