Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

Netværkets betydning for it-sikkerhed er stærkt undervurderet

Klumme: Virksomhedens netværk er det universelle stof, der driver mulighederne for at koble sig på, opnå høj sikkerhed og levere nye og effektive applikationer. Der er ikke råd til at vente med at erkende, at netværket vitterlig er DNA’et i moderne sikkerhed, i clouds såvel som i apps.

Denne klumme er et debatindlæg og er alene udtryk for skribenternes synspunkter.

Det er næsten alarmerende så mange virksomheder og ledelser, der undervurderer netværkets betydning for at opnå bedre it-sikkerhed.

Tusindvis af sikkerhedsprodukter giver hvert deres svar på hvad og hvordan, der skal sikres, for at stå imod de over 300.000 trusler, der florerer hver eneste dag.

Det står imidlertid mere og mere klart, at sikring af virksomhedens netværk er den absolut mest effektive og rationelle måde at skærme sig mod det stigende antal cyberangreb på.

Men hvor står virksomhederne så i dag i forhold til netværkssikkerhed?

Ifølge en undersøgelse fra VMware og Forrester finder næsten to tredjedele (57 %) af europæiske it-chefer, at det en stor udfordring at opnå fuld synlighed af deres netværk.

Netværk skaber den forbindelse, der leverer data fra kilden til slutbrugerne. Netværket er det, der forbinder datacenteret, clouds og IoT-sensorer osv. alleryderst i it infrastrukturen – alt det der udgør en virksomhed i dag.

Og for mange er deres netværket ved at blive en central prioritet; netværkstransformation ses i stigende grad som afgørende for at opnå de niveauer af modstandsdygtighed og sikkerhed, moderne virksomheder kræver.

På den baggrund er det foruroligende, at næsten to tredjedele (57 procent) af europæiske it-chefer har problemer med at opnå synlighed i deres netværk fra den ene ende til den anden, ifølge en undersøgelse vi har lavet i VMware sammen med Forrester.

Det store spørgsmål er så, hvordan de kan opnå overblik og få sikret netværket.

En gevaldig tværgående indsats er nødvendig

For det første er det gode samarbejde internt i virksomhederne afgørende. Som det ser ud i dag, er kun en mindre del af de medarbejdere, der arbejder med virksomhedens netværk, involveret i udviklingen af sikkerhedsstrategier – til trods for at de i vid udstrækning er involveret i eksekveringen af sikkerhedsstrategien.

Det viser, at virksomhedens netværk-teams ikke anses for at have en ligeværdig rolle med andre it- og sikkerhedsmedarbejdere, når det gælder cybersikkerhed. At nedbryde disse siloer er en kritisk prioritet: Moderne sikkerhed kræver en gevaldig holdindsats.

Sikkerheden skal indbygges

For det andet skal vi gøre sikkerhed enkel igen, og det bør være enhver ledelses prioritet på allerhøjeste niveau. I dag har virksomheder typisk fokus på at blokere trusler på deres netværk, men det er reaktiv løsning, der kræver, at man er i stand til at genkende malware.

Denne traditionelle tilgang er uegnet til nutidens digitale verden, hvor trusselsbilledet er markant stigende.

Sikkerhedsopgaven kan og skal forenkles. Det opnås ved at tilpasse sikkerheden til virksomhedens applikationer og data, levere den via netværket og gøre den uløseligt forbundet med alle elementer i it-infrastrukturen fremfor kun med netværkets yderste omkreds.

I den software-definerede verden, vi har i dag, er det muligt, uden problemer, at væve sikkerhed ind i hvert lag af en virksomheds digitale fundament. Den overflade, der kan udsættes for malware, reduceres hermed væsentligt.

Det er en mere proaktiv tilgang til trusselshåndtering, hvor det ikke længere er nødvendigt at kunne genkende trusler, fordi sikkerheden designes direkte ind i apps og data.

Moderne applikationer stiller store krav

I jagten på at levere en stadig bedre kundeoplevelse er tempoet i app-udvikling og implementering accelereret, og virksomheders it-afdeling kan ikke længere være domineret af operationelle siloer med inkonsekvente netværks- og sikkerhedsværktøjer for private, offentlige og lokale cloud løsninger.

Forretningssucces kræver i dag mere automatisering, en ensartet infrastruktur og mulighed for effektivt at forbinde og sikre moderne applikationer på tværs af datacentre og clouds.

Netværket – et strategisk våben

En software-defineret tilgang via et Virtual Cloud Network (VCN) bliver en mere og mere populær tilgang for organisationer, der virkelig ønsker fart på udviklingen.

VCN er et softwarelag på tværs af hele infrastrukturen fra fysiske servere til offentlige og private clouds og edge, der sikrer netværket automatiseret fleksibilitet og enkelhed.

Ved at levere en sikker og omsiggribende forbindelse baseret på softwarens hastighed og automatiseringsevne forbedrer et VCN virksomhedens evne til at håndtere sikkerhedsproblemer.

Med iboende sikkerhed bliver det ’less is more’; med færre sikkerhedsløsninger for hele it-miljøet – såvel for offentlige og private skyer, enheder og apps – opnås større synlighed, effektivitet og omkostningsbesparelser.

Virksomhedens netværk er det universelle stof, der driver mulighederne for at koble sig på, opnå høj sikkerhed og levere nye og effektive applikationer. Der er ikke råd til at vente med at erkende, at netværket vitterlig er DNA’et i moderne sikkerhed, i clouds såvel som i apps.

Netværket er så at sige et strategisk våben og ikke længere blot at betragte som en infrastruktur.

Klummer er læsernes platform på Computerworld til at fortælle de bedste historier, og samtidig er det vores meget populære og meget læste forum for videndeling.

Har du en god historie eller har du specialviden, som du synes trænger til at blive delt?

Læs vores klumme-guidelines og send os din tekst, så kontakter vi dig - måske bliver du en del af vores hurtigt voksende korps af klummeskribenter.