Artikel top billede

Foto: Christoffer Lund-Hansen.

Partier vil kunne give kæmpebøder til sociale medier: Ulovligt indhold med børn skal fjernes inden for 24 timer

Tre af Folketingets partier, DF, Radikale Venstre og SF vil gøre det muligt at sende bøder efter sociale medier, hvis ikke ulovligt indhold med børn fjernes fra platformene inden for 24 timer.

Flere af Folketingets partier ønsker at stramme reglerne for sociale medier, så de pålægges at fjerne ulovligt indhold med børn inden for 24 timer.

Ellers skal bøderne falde.

Det skriver DR.

"Der skal være en tidsfrist for, hvor lang tid der må gå fra, at man bliver opmærksom på det her ulovlige materiale og til, at det bliver fjernet," siger Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, til DR.

Partiet kræver nu, sammen med SF og Radikale Venstre, at der strammes op på reglerne for sociale medier, så det bliver sværere at sprede nøgenbilleder og andet seksuelt materiale med børn uden samtykke.

Læs også: Amerikansk justitsministerium er klar til at fjerne særlig beskyttelse for sociale medier

Foreslaget bygger på, at der ikke må gå mere end 24 timer fra, at et givent socialt medie opdager det ulovlige materiale på platformen.

Hvis ikke det efterkommes, skal der være mulighed for at uddele bøder, fremgår det.

Tyskland må uddele kæmpebøder

Lovgivningen i Tyskland dikterer, at de sociale medier er forpligtet til at fjerne det ulovlige indhold inden for 24 timer fra, at indholdet er blevet indberettet via henvendelse fra brugere.

Hvis materialet ikke fjernes, udløser det bøder på op mod 372 millioner kroner.

Peter Skaarup fastslår overfor DR, at det samme bør gøre sig gældende i Danmark.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Ikke mange kender VMware - men danske it-professionelle er ret vilde med selskabet
Computerworld Image 2021 VMware sidder ikke inde med det mest velkendte brand i Danmark, men alligevel ryger selskabet til tops i årets image-undersøgelse. Virtualiserings-giganten høster nemlig anerkendelse på en række afgørende parametre.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.