Foto: Christoffer Lund-Hansen.

Partier vil kunne give kæmpebøder til sociale medier: Ulovligt indhold med børn skal fjernes inden for 24 timer

Tre af Folketingets partier, DF, Radikale Venstre og SF vil gøre det muligt at sende bøder efter sociale medier, hvis ikke ulovligt indhold med børn fjernes fra platformene inden for 24 timer.

Flere af Folketingets partier ønsker at stramme reglerne for sociale medier, så de pålægges at fjerne ulovligt indhold med børn inden for 24 timer.

Ellers skal bøderne falde.

Det skriver DR.

"Der skal være en tidsfrist for, hvor lang tid der må gå fra, at man bliver opmærksom på det her ulovlige materiale og til, at det bliver fjernet," siger Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, til DR.

Partiet kræver nu, sammen med SF og Radikale Venstre, at der strammes op på reglerne for sociale medier, så det bliver sværere at sprede nøgenbilleder og andet seksuelt materiale med børn uden samtykke.

Læs også: Amerikansk justitsministerium er klar til at fjerne særlig beskyttelse for sociale medier

Foreslaget bygger på, at der ikke må gå mere end 24 timer fra, at et givent socialt medie opdager det ulovlige materiale på platformen.

Hvis ikke det efterkommes, skal der være mulighed for at uddele bøder, fremgår det.

Tyskland må uddele kæmpebøder

Lovgivningen i Tyskland dikterer, at de sociale medier er forpligtet til at fjerne det ulovlige indhold inden for 24 timer fra, at indholdet er blevet indberettet via henvendelse fra brugere.

Hvis materialet ikke fjernes, udløser det bøder på op mod 372 millioner kroner.

Peter Skaarup fastslår overfor DR, at det samme bør gøre sig gældende i Danmark.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan: Giv medarbejderne frit valg og øg arbejdsglæden
Mange virksomheder udleverer stadig samme smartphone, laptop eller tablet til alle medarbejderne. Det kan koste dyrt på produktivitet, effektivitet, arbejdsglæde – og reelt også medføre ressourcespild, massivt øget administration og øgede sikkerhedsrisici. Men det behøver slet ikke at koste ekstra, hvis du giver medarbejderne indflydelse på, hvilke enheder de skal arbejde på. Tværtimod kan du med en gennemtænkt choose-your-own-device-aftale stille præcis det udvalg af enheder og tilbehør til rådighed, som både lever op til medarbejdernes forventninger og virksomhedens sikkerhedskrav.