Artikel top billede

AWS lancerer ny rumfartsforretning: Henter pensioneret generalmajor som direktør

Amazon Web Services introducerer helt nye cloud-services målrettet rumfasrtsindustrien. En pensioneret generalmajor fra USA's Air Force, der stod i spidsen for oprettelsen af det militære værn Space Force, får lederposten.

Amazon Web Services (AWS) etablerer et helt nyt forretningsområde, der skal målrette sig den globale rumfartsindustri.

Den nye forretningsenhed får navnet 'Aerospace and Satellite Solutions, og skal sende AWS' cloud-services og innovation op forbi skyerne.

På direktørposten for den nye forretningsenhed har AWS oprustet med den pensionerede Air Force-generalmajor Clint Crosier.

Han stod i spidsen for oprettelsen af USA's militære værn, Space Force under US Air Force. Han får nu ansvaret for at udbrede AWS' cloud-services til den globale luftfarts- og satellitbranche.

"Vi befinder os i den mest spændende tid i rummet siden Apollo-missionerne. Jeg har set AWS transformere it-industrien over de seneste 10 år og være medvirkende til så mange rum-milepæle. Jeg er beæret over at blive medlem af AWS og fortsætte med at transformere branchen og føre rumfartsselskabet fremad," udtaler Clint Crosier i meddelelsen.

AWS har i forvejen erfaring med at udvikle løsninger til NASAs Jet Propulsion Lab (JPL) og en række andre private og offentlige kunder, der designer satellitter og udfører rumflyvning, lyder det.

NASA gør blandt brug af AWS' service Ground Station, der er en fuldt administreret service, der giver satellitejere og operatører global adgang til deres workloads i rummet.

Om Amazon-stifter og -topdirektør Jeff Bezos skal bruge nogle af cloud-tjenesterne til hans raket-firma Blue Origin melder historien ikke noget om.

Læs også: Jeff Bezos sælger Amazon-aktier for 12 milliarder kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere