Telia får grønt lys til salg af dansk 3G-licens

It- og Telestyrelsen har givet Teliasonera grønt lys til midlertidigt at beholde begge 2G- og 3G-licenser, når selskabet overtager Orange i Danmark. Tilladelsen betyder, at Teliasonera kan sælge den ene 3G-licens til den konkurrent, der byder højest.

Teliasonera får lov til at sælge sin overskydende 3G-licens til en konkurrent, når selskabet gennemfører sin overtagelse af mobilselskabet Orange i Danmark.

Det oplyser IT- og Telestyrelsen i en pressemeddelelse. Et eventuelt salg skal dog godkendes af myndighederne først.

It- og Telestyrelsen har givet Teliasonera tilladelse til midlertidigt at overtage begge 2G- og 3G-forbindelser i forbindelse med købet af Orange.

Telia har indtil 31. januar 2005, før selskabet skal have skilt sig af med den ene 3G-licens. Det kan enten ske ved at levere den tilbage til IT- og Telestyrelsen eller ved at sælge den til en konkurrent.

Salg skal godkendes

Hvis Teliasonera vælger at sælge 3G-licensen, skal selskabet først have salget godkendt af IT- og Telestyrelsen, som vil vurdere, om det kommer til at begrænse konkurrencen på det danske telemarked.

Sonofon er blandt de danske teleselskaber, der er interesseret i en 3G-licens i Danmark. Den nye tilladelse betyder, at selskabet nu får mulighed for at erhverve en 3G-licens til discount-pris.

TDC's koncernchef Henning Dyremose har omvendt opfordret til, at man dropper den ene 3G-licens, da han ikke mener, at der er brug for fire licenser til næste generations mobilnetværk på det danske marked.

Overgangsperiode gavner kunder

Teliasonera har samtidig indtil udgangen af 2005, før selskabets ene overskydende licens til de nuværende 2G-mobilnetværk skal afleveres tilbage.

De danske it- og telemyndigheder mener, at overgangsperioden sikrer både Telias og Oranges kunder mod tekniske problemer i form af afbrydelser, da Teliasonera får mulighed for gradvist at samle kunderne på ét netværk.

Når købet af Orange går igennem overtager Teliasonera samtidig Oranges øvrige frekvenstilladelser, som dækker to landmobil- og to radiokæde-tilladelser.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere