130 konti var målet for det største hackerangreb på Twitter nogensinde: Spekulationer om sammenhæng med præsidentvalget i november

Nyhederne om detaljerne i det store Twitter-hack fra i går vælter ind. Ukendte gerningsmænd fik delvist adgang til 130 konti, som de udnyttede til Bitcoin-svindel for 100.000 dollars. Men var svindel det reelle formål?

Hackerne i det hidtil største angreb på Twitter, som fandt sted i går torsdag, var målrettet 130 konti tilhørende højt profilerede amerikanere som Elon Musk, Joe Biden og Barack Obama. Det skriver Bloomberg.

Twitter fortæller, at hackerne kun fik adgang til en del af informationerne og funktionalitet tilknyttet de enkelte konti, men altså nok til at sende tweets.

Du kan læse mere om angrebet her:
Kæmpe skandale rammer Twitter: Hackere overtog Elon Musk’s og andre VIP’ers Twitterprofiler og brugte dem til Bitcoin-svindel

Twitter er i fuld sving med at undersøge, om hackerne fik adgang til private beskeder og oplysninger om de enkelte kontohavere.

Selskabet mener dog ikke, at de har haft adgang til passwords, så der er ingen grund til, at Twitter-brugere skifter passwords på grund af hacket.

Størrelsen af angrebet og målene for angrebet har sat gang i en masse spekulationer i USA. Hvem er de kriminelle, og hvad var det egentlige formål med angrebet?

It-sikkerhedseksperter spekulerer på, om formålet - timingen og størrelsen på angrebet taget i betragtning - i virkeligheden var at få adgang til sensitive data forud for det amerikanske præsidentvalg i november.

Twitter erklærer, at der var tale om et stort koordineret såkaldt ‘social engineering’-angreb mod udvalgte Twitter-ansatte, som satte de kriminelle i stand til at tilgå selskabets interne systemer.

Derfor er Twitter i gang med at spærre adgangen til interne systemer og værktøjer, mens undersøgelserne af hacket foregår.

Det amerikanske forbundspoliti FBI er også i færd med at undersøge angrebet.

Flere medier skriver, at det angiveligt var en enkelt Twitter-ansat, som var ansvarlig for hele angrebet, og som modtog betaling for det.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Fri medarbejdermobilitet - med digital bodyguard
Om at gå fra adgangsstyring på personniveau til adgangsstyring på desktopniveau. I takt med at flere og flere medarbejdere arbejder remote og logger på jeres systemer og netværk uden for virksomhedens sikkerhedsværn, risikerer de at efterlade døren til forretningen på klem. Dermed bliver endpoints som pc’ere, Mac’s og servere et oplagt mål for hackere, som vil ind i virksomhedens infrastruktur. I blandt sker det også, at medarbejdere udnytter deres privilegerede adgangsrettigheder til skadelige formål. Det er derfor mere aktuelt end nogensinde at rette opmærksomheden mod jeres endpoints og de rettigheder, der ligger her.