130 konti var målet for det største hackerangreb på Twitter nogensinde: Spekulationer om sammenhæng med præsidentvalget i november

Nyhederne om detaljerne i det store Twitter-hack fra i går vælter ind. Ukendte gerningsmænd fik delvist adgang til 130 konti, som de udnyttede til Bitcoin-svindel for 100.000 dollars. Men var svindel det reelle formål?

Hackerne i det hidtil største angreb på Twitter, som fandt sted i går torsdag, var målrettet 130 konti tilhørende højt profilerede amerikanere som Elon Musk, Joe Biden og Barack Obama. Det skriver Bloomberg.

Twitter fortæller, at hackerne kun fik adgang til en del af informationerne og funktionalitet tilknyttet de enkelte konti, men altså nok til at sende tweets.

Du kan læse mere om angrebet her:
Kæmpe skandale rammer Twitter: Hackere overtog Elon Musk’s og andre VIP’ers Twitterprofiler og brugte dem til Bitcoin-svindel

Twitter er i fuld sving med at undersøge, om hackerne fik adgang til private beskeder og oplysninger om de enkelte kontohavere.

Selskabet mener dog ikke, at de har haft adgang til passwords, så der er ingen grund til, at Twitter-brugere skifter passwords på grund af hacket.

Størrelsen af angrebet og målene for angrebet har sat gang i en masse spekulationer i USA. Hvem er de kriminelle, og hvad var det egentlige formål med angrebet?

It-sikkerhedseksperter spekulerer på, om formålet - timingen og størrelsen på angrebet taget i betragtning - i virkeligheden var at få adgang til sensitive data forud for det amerikanske præsidentvalg i november.

Twitter erklærer, at der var tale om et stort koordineret såkaldt ‘social engineering’-angreb mod udvalgte Twitter-ansatte, som satte de kriminelle i stand til at tilgå selskabets interne systemer.

Derfor er Twitter i gang med at spærre adgangen til interne systemer og værktøjer, mens undersøgelserne af hacket foregår.

Det amerikanske forbundspoliti FBI er også i færd med at undersøge angrebet.

Flere medier skriver, at det angiveligt var en enkelt Twitter-ansat, som var ansvarlig for hele angrebet, og som modtog betaling for det.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Business Tech Event: Kunstig intelligens som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens og machine learning åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrence fordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt? Hør blandt andet hvordan Vestas arbejder med kunstig intelligence.

25. august 2020 | Læs mere


Introduktion til AI – kom rigtigt fra start og drag fordel af kunstig intelligens

På dette digitale HowTo seminar får du en stribe eksempler på, hvordan AI kan hjælpe dig med at løse opgaver og skabe indsigt i din forretning. Tilmeld dig og få inspiration til at komme i gang med AI baseret på konkrete input og erfaringer.

27. august 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Test: Lenovos seneste budget-basker kan det hele - man skal dog leve med en alt for synlig svaghed
Computerworld tester Lenovos Ideapad 5. Maskinen er stærk, prisen er skarp og designet er vellykket. Men der er stadig en god grund til at springe modellen over.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.