Artikel top billede

130 konti var målet for det største hackerangreb på Twitter nogensinde: Spekulationer om sammenhæng med præsidentvalget i november

Nyhederne om detaljerne i det store Twitter-hack fra i går vælter ind. Ukendte gerningsmænd fik delvist adgang til 130 konti, som de udnyttede til Bitcoin-svindel for 100.000 dollars. Men var svindel det reelle formål?

Hackerne i det hidtil største angreb på Twitter, som fandt sted i går torsdag, var målrettet 130 konti tilhørende højt profilerede amerikanere som Elon Musk, Joe Biden og Barack Obama. Det skriver Bloomberg.

Twitter fortæller, at hackerne kun fik adgang til en del af informationerne og funktionalitet tilknyttet de enkelte konti, men altså nok til at sende tweets.

Du kan læse mere om angrebet her:
Kæmpe skandale rammer Twitter: Hackere overtog Elon Musk’s og andre VIP’ers Twitterprofiler og brugte dem til Bitcoin-svindel

Twitter er i fuld sving med at undersøge, om hackerne fik adgang til private beskeder og oplysninger om de enkelte kontohavere.

Selskabet mener dog ikke, at de har haft adgang til passwords, så der er ingen grund til, at Twitter-brugere skifter passwords på grund af hacket.

Størrelsen af angrebet og målene for angrebet har sat gang i en masse spekulationer i USA. Hvem er de kriminelle, og hvad var det egentlige formål med angrebet?

It-sikkerhedseksperter spekulerer på, om formålet - timingen og størrelsen på angrebet taget i betragtning - i virkeligheden var at få adgang til sensitive data forud for det amerikanske præsidentvalg i november.

Twitter erklærer, at der var tale om et stort koordineret såkaldt ‘social engineering’-angreb mod udvalgte Twitter-ansatte, som satte de kriminelle i stand til at tilgå selskabets interne systemer.

Derfor er Twitter i gang med at spærre adgangen til interne systemer og værktøjer, mens undersøgelserne af hacket foregår.

Det amerikanske forbundspoliti FBI er også i færd med at undersøge angrebet.

Flere medier skriver, at det angiveligt var en enkelt Twitter-ansat, som var ansvarlig for hele angrebet, og som modtog betaling for det.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere