ARM-grundlægger: Det vil være 'en katastrofe' hvis Nvidia køber ARM - se hvorfor her

Grundlæggeren af chip-selskabet ARM er bestyrtet over udsigten til, at selskabet kan blive solgt til amerikanske Nvidia. Han vil have den britiske regering til at skride ind.

Det vil være ‘en katastrofe,’ hvis amerikanske Nvidia får lov til at overtage den britiske chip-producent ARM.

Sådan lyder det fra ARM-grundlægger Hermann Hauser, efter det er kommet frem, at mægtige Nvidia er langt fremme i drøftelserne om at overtage ARM i det, der kan blive den største handel nogensinde i chip-industrien.

Det kan du læse mere om her: Nvidia tæt på at købe Arm: Kan blive største opkøb nogensinde i chip-branchen

ARM er grundlagt i britiske Cambridge, men ejes i dag af japanske SoftBank, der købte hele molevitten i 2014.

71-årige Hermann Hauser - der er østriger, men har boet i Cambridge siden sin ungdom - siger til BBC, at han mener, at den britiske regering bør skride ind og arbejde for, at ARM igen kommer på britiske hænder.

ARM står bag en særlig chip-arkitektur og lignende, som andre via licenser kan anvende og modificere til egne behov, og selskabet har med dette enkle design haft stor succes på ikke mindst mobilområdet.

Stort set alle de store chip-producenter har i dag købt licenser til ARM’s designs og teknologier.

Og denne forretningsmodel gør Nvidia helt uegnet som ejer, mener Hermann Hauser.

“Det er en grundlæggende ting i ARM’s forretningsmodel, at designet kan købes af alle. Den gode ting ved SoftBank [nuværende ejer, red] er, at det ikke er et chip-selskab og bibeholdte ARM’s neutralitet,” siger han til BBC.

“Hvis ARM bliver en del af Nvidia, vil de fleste af licens-køberne være konkurrenter til Nvidia, og de vil selvfølgelig straks begynde at kigge sig om efter et alternativ til ARM,” siger han.

SoftBank har under sit ejerskab beholdt Cambridge som udviklings-hovedkvarter for ARM.

Men også det vil meget vel komme til at ændre sig, hvis Nvidia køber selskabet, mener Hermann Hauser.

“Det vil blive en Nvidia-divison, og alle beslutninger vil blive truffet i Amerika og ikke i Cambridge,” siger han.

Læs også:

Drøj udsigt for Intel: Hvad gør man efter flere år med bøllebank?

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud strategy 2020 - fokus på management teknologier til hybrid cloud og multi cloud samt compliance aspektet

På Cloud Strategy 2020 tegner vi billedet af en cloud-verden, der strækker sig langt ud over landegrænserne, og hvor mange valg skal træffes, hvis du skal have fuldt udbytte. Mød eksperter, leverandører og andre cloud-brugere og bliv inspireret til nye satsninger i din egen virksomhed.

29. september 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

30. september 2020 | Læs mere


Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Anne Marie Engtoft Larsen gør klar til at rejse til USA som Danmarks nye tech-ambassadør: "Jeg har glædet mig helt vildt"
Interview: Om få dage drager Anne Marie Engtoft Larsen til Silicon Valley, hvor hun indtager embedet som Danmarks nye tech-ambassadør. "Mit mandat bliver at at fokusere på, hvordan vi skaber handling," siger hun i sit første interview som Danmarks tech-ambassadør.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Skab værdi med det samme med Cloud SIEM
Opsporing og respons er to kritiske punkter i den igangværende rejse mod at forbedre din virksomheds sikkerhed. I takt med at trusselslandskabet bliver mere og mere komplekst, så vil en effektiv sporing og responsprogram hjælpe dig med at se truslerne tidligt, og minimere chancen for at angrebet lykkes – kan du undvære det? I dette whitepaper viser vi dig, hvordan du allerede kan se værdien efter få dage og ikke uger eller måneder.