Artikel top billede

ARM-grundlægger: Det vil være 'en katastrofe' hvis Nvidia køber ARM - se hvorfor her

Grundlæggeren af chip-selskabet ARM er bestyrtet over udsigten til, at selskabet kan blive solgt til amerikanske Nvidia. Han vil have den britiske regering til at skride ind.

Det vil være ‘en katastrofe,’ hvis amerikanske Nvidia får lov til at overtage den britiske chip-producent ARM.

Sådan lyder det fra ARM-grundlægger Hermann Hauser, efter det er kommet frem, at mægtige Nvidia er langt fremme i drøftelserne om at overtage ARM i det, der kan blive den største handel nogensinde i chip-industrien.

Det kan du læse mere om her: Nvidia tæt på at købe Arm: Kan blive største opkøb nogensinde i chip-branchen

ARM er grundlagt i britiske Cambridge, men ejes i dag af japanske SoftBank, der købte hele molevitten i 2014.

71-årige Hermann Hauser - der er østriger, men har boet i Cambridge siden sin ungdom - siger til BBC, at han mener, at den britiske regering bør skride ind og arbejde for, at ARM igen kommer på britiske hænder.

ARM står bag en særlig chip-arkitektur og lignende, som andre via licenser kan anvende og modificere til egne behov, og selskabet har med dette enkle design haft stor succes på ikke mindst mobilområdet.

Stort set alle de store chip-producenter har i dag købt licenser til ARM’s designs og teknologier.

Og denne forretningsmodel gør Nvidia helt uegnet som ejer, mener Hermann Hauser.

“Det er en grundlæggende ting i ARM’s forretningsmodel, at designet kan købes af alle. Den gode ting ved SoftBank [nuværende ejer, red] er, at det ikke er et chip-selskab og bibeholdte ARM’s neutralitet,” siger han til BBC.

“Hvis ARM bliver en del af Nvidia, vil de fleste af licens-køberne være konkurrenter til Nvidia, og de vil selvfølgelig straks begynde at kigge sig om efter et alternativ til ARM,” siger han.

SoftBank har under sit ejerskab beholdt Cambridge som udviklings-hovedkvarter for ARM.

Men også det vil meget vel komme til at ændre sig, hvis Nvidia køber selskabet, mener Hermann Hauser.

“Det vil blive en Nvidia-divison, og alle beslutninger vil blive truffet i Amerika og ikke i Cambridge,” siger han.

Læs også:

Drøj udsigt for Intel: Hvad gør man efter flere år med bøllebank?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere