Artikel top billede

(Foto: Huawei)

Samsung og SK Hynix stopper med at levere chips til Huawei om få dage

Både Samsung og SK Hynix stopper med at sælge dele og chips til Huawei om få dage, når nye amerikanske restriktioner træder i kraft.

To af verdens største chip-producenter, sydkoreanske Samsung og SK Hynix, vil ikke længere sælge chip til kinesiske Huawei.

Det sker som en direkte konsekvens af de amerikanske restriktioner rettet mod Huawei, som USA ikke længere vil have inden for dørene.

Ifølge den sydkoreanske avis Chosun Ilbo - refereret af Engadget - vil de to sydkoreanske producenter stoppe med at sælge dele til Huawei allerede 15. september.

Det er på denne dato, at de amerikanske restriktioner træder i kraft.

De forbyder ikke-amerikanske virksomheder at sælge komponenter til Huawei, som er udviklet ved anvendelse af amerikansk udstyr eller amerikansk software.

Ifølge Engadget står forbuddet til at ramme Samsung og SK Hynix lige så hårdt, som det vil ramme Huawei, da det kinesiske selskab som en af verdens største producenter af smartphones er storkunde hos de to chip-producenter.

Således hentede SK Hynix hele 40 procent af sin samlede omsætning på 13,3 milliarder dollar i første halvår 2020 fra salg til det kinesiske marked.

Læs også:

Samsung lander gigantisk ordre i USA: Skal levere netværks-udstyr til 5G for 43 milliarder kroner

Huawei overhaler Samsung: Er nu verdens største mobilproducent

USA's forbud mod Huawei lurer i horisonten: Her er selskabets nødplan, hvis alt andet går galt