Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

IBM: USA bør indføre hård styring af al eksport af teknologi til ansigtsgenkendelse

Teknologi til ansigtsgenkendelse kan udnyttes til masseovervågning og brud på basale menneskerettigheder, mener IBM, der vil have stram kontrol fra de amerikanske myndigheder. Se brev fra IBM her.

De amerikanske myndigheder bør sikre, at eksporten af teknologi til ansigtsgenkendelse minimeres markant - især til lande, der kan forestilles at anvende teknologierne til masseovervågning, race-profilering og lignende.

Sådan lyder det i brev, som IBM har sendt til det amerikanske handelsministerium med direkte opfordring til indførelse af langt strammere styring af, hvem teknologierne sælges til.

IBM besluttede i sommer helt at droppe al udvikling salg af teknologi til ansigtsgenkendelse - ikke mindst på grund af urolighederne i kølvandet på politi-drabet på George Floyd i USA.

Det kan du læse mere om her: IBM dropper al udvikling og salg af teknologi til ansigtsgenkendelse med omgående virkning.

Her oplyste selskabets topchef, Arvind Khrishna, at IBM ikke ville ‘fremme brug af nogen som helst teknologier [...], der understøtter masseovervågning, race-profilering, krænkelse af basale menneskerettigheder og frihedsrettigheder.’

Beslutningen blev fulgt af Microsoft og Amazon, der stoppede for salg til politiet af deres teknologier til ansigts-genkendelse.

IBM opfordrer nu de amerikanske myndigheder til at skærpe kontrollen med eksporten af både kameraer og software og begrænse adgangen til billed-databaser, der anvendes til at ‘træne’ de AI-algoritmer, der ligger til grund for ansigts-genkendelse.

I en blogpost skriver IBM’s politiske direktør, Christopher Padilla, at USA bør ‘begrænse fremmede regeringers mulighed for at købe computer-komponenter, som er nødvnedige for at implementere integrerede systemer til ansigtsgenkendelse.’

Ligeledes mener IBM, at der bør indføres ‘den skrappest mulighed kontrol af eksport’ af systemerne - især de såkaldte 1-to-many-systemer - til lande, der har problemer med menneskerettighederne.

Du kan læse hans blogpost her.

Du kan læse hele brevet fra IBM her.

Læs også:

Microsoft dropper al salg til politiet af teknologi til ansigts-genkendelse

Amazon stopper for politiets brug af selskabets teknologi til ansigtsgenkendelse

Folketinget siger ja til brug af ansigtsgenkendelses-teknologier i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere