(Foto: Dan Jensen)

IBM: USA bør indføre hård styring af al eksport af teknologi til ansigtsgenkendelse

Teknologi til ansigtsgenkendelse kan udnyttes til masseovervågning og brud på basale menneskerettigheder, mener IBM, der vil have stram kontrol fra de amerikanske myndigheder. Se brev fra IBM her.

De amerikanske myndigheder bør sikre, at eksporten af teknologi til ansigtsgenkendelse minimeres markant - især til lande, der kan forestilles at anvende teknologierne til masseovervågning, race-profilering og lignende.

Sådan lyder det i brev, som IBM har sendt til det amerikanske handelsministerium med direkte opfordring til indførelse af langt strammere styring af, hvem teknologierne sælges til.

IBM besluttede i sommer helt at droppe al udvikling salg af teknologi til ansigtsgenkendelse - ikke mindst på grund af urolighederne i kølvandet på politi-drabet på George Floyd i USA.

Det kan du læse mere om her: IBM dropper al udvikling og salg af teknologi til ansigtsgenkendelse med omgående virkning.

Her oplyste selskabets topchef, Arvind Khrishna, at IBM ikke ville ‘fremme brug af nogen som helst teknologier [...], der understøtter masseovervågning, race-profilering, krænkelse af basale menneskerettigheder og frihedsrettigheder.’

Beslutningen blev fulgt af Microsoft og Amazon, der stoppede for salg til politiet af deres teknologier til ansigts-genkendelse.

IBM opfordrer nu de amerikanske myndigheder til at skærpe kontrollen med eksporten af både kameraer og software og begrænse adgangen til billed-databaser, der anvendes til at ‘træne’ de AI-algoritmer, der ligger til grund for ansigts-genkendelse.

I en blogpost skriver IBM’s politiske direktør, Christopher Padilla, at USA bør ‘begrænse fremmede regeringers mulighed for at købe computer-komponenter, som er nødvnedige for at implementere integrerede systemer til ansigtsgenkendelse.’

Ligeledes mener IBM, at der bør indføres ‘den skrappest mulighed kontrol af eksport’ af systemerne - især de såkaldte 1-to-many-systemer - til lande, der har problemer med menneskerettighederne.

Du kan læse hans blogpost her.

Du kan læse hele brevet fra IBM her.

Læs også:

Microsoft dropper al salg til politiet af teknologi til ansigts-genkendelse

Amazon stopper for politiets brug af selskabets teknologi til ansigtsgenkendelse

Folketinget siger ja til brug af ansigtsgenkendelses-teknologier i Danmark

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Derfor er SAP ramt af kæmpe nedtur trods stor stigning i indtjeningen
ComputerViews: Mægtige SAP’s markedsværdi er på et øjeblik styrtdykket i den største enkeltstående nedtur for selskabet siden 1999. Selskabet er krise. Se her hvorfor.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Optimér netværket til håndtering af hybrid- og multicloud infrastruktur
I januar 2020 konstaterede Gartner, at cloudcomputing var blevet ”The New Normal” – og op gennem året gjorde Covid-19 det endda helt essentielt at være i stand til at drifte infrastrukturen helt eller delvist fra skyen. Situationen har tvunget virksomheder til hastigt at omstille eller gentænke deres driftsstrategi, og hybride infrastrukturmodeller er nu mere udbredte end nogensinde før. Men mange har også været nødt til at erkende, at den stigende kompleksitet – i særdeleshed på det netværks- og sikkerhedsbaserede felt – stiller helt nye krav til de organisationer, der anvender dem. Denne hvidbog går i dybden med nogle af de mest udbredte udfordringer, som disse transformationsscenarier stiller din organisation overfor. Den giver et solidt bud på, hvordan en netværkshub baseret på Interxion-teknologi gør det muligt at gentænke og optimere netværksinfrastrukturen. Særligt med henblik på at optimere den til at kunne håndtere en hybrid- eller multicloudbaseret infrastruktur.