Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

IBM: USA bør indføre hård styring af al eksport af teknologi til ansigtsgenkendelse

Teknologi til ansigtsgenkendelse kan udnyttes til masseovervågning og brud på basale menneskerettigheder, mener IBM, der vil have stram kontrol fra de amerikanske myndigheder. Se brev fra IBM her.

De amerikanske myndigheder bør sikre, at eksporten af teknologi til ansigtsgenkendelse minimeres markant - især til lande, der kan forestilles at anvende teknologierne til masseovervågning, race-profilering og lignende.

Sådan lyder det i brev, som IBM har sendt til det amerikanske handelsministerium med direkte opfordring til indførelse af langt strammere styring af, hvem teknologierne sælges til.

IBM besluttede i sommer helt at droppe al udvikling salg af teknologi til ansigtsgenkendelse - ikke mindst på grund af urolighederne i kølvandet på politi-drabet på George Floyd i USA.

Det kan du læse mere om her: IBM dropper al udvikling og salg af teknologi til ansigtsgenkendelse med omgående virkning.

Her oplyste selskabets topchef, Arvind Khrishna, at IBM ikke ville ‘fremme brug af nogen som helst teknologier [...], der understøtter masseovervågning, race-profilering, krænkelse af basale menneskerettigheder og frihedsrettigheder.’

Beslutningen blev fulgt af Microsoft og Amazon, der stoppede for salg til politiet af deres teknologier til ansigts-genkendelse.

IBM opfordrer nu de amerikanske myndigheder til at skærpe kontrollen med eksporten af både kameraer og software og begrænse adgangen til billed-databaser, der anvendes til at ‘træne’ de AI-algoritmer, der ligger til grund for ansigts-genkendelse.

I en blogpost skriver IBM’s politiske direktør, Christopher Padilla, at USA bør ‘begrænse fremmede regeringers mulighed for at købe computer-komponenter, som er nødvnedige for at implementere integrerede systemer til ansigtsgenkendelse.’

Ligeledes mener IBM, at der bør indføres ‘den skrappest mulighed kontrol af eksport’ af systemerne - især de såkaldte 1-to-many-systemer - til lande, der har problemer med menneskerettighederne.

Du kan læse hans blogpost her.

Du kan læse hele brevet fra IBM her.

Læs også:

Microsoft dropper al salg til politiet af teknologi til ansigts-genkendelse

Amazon stopper for politiets brug af selskabets teknologi til ansigtsgenkendelse

Folketinget siger ja til brug af ansigtsgenkendelses-teknologier i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere