Artikel top billede

Facebook opjusterer klimamål: Vil gøre hele selskabets værdikæde CO2-neutral i 2030

I 2030 skal hele Facebooks værdikæde være CO2-neutral. Det melder selskabet i kølvandet på en række klimamål, der allerede i 2020 ser ud til at blive indfriet.

Facebook, der har gjort den blå bog til et milliardfortagende, har netop meldt ud, at selskabet i 2030 agter at fjerne hele sit CO2-aftryk fra sin værdikæde.

Det skal blandt ske via øget brug af vedvarende energi, hypereffektiv drift og løsninger, der kan fjerne CO2, lyder det i en blog fra Facebook.

"Vi anerkender, at situationen er presserende. Faktisk tror vi, at de næste 10 år vil være det afgørende årti i verdens bestræbelser på dramatisk at reducere drivhusgasemissioner, begrænse den globale opvarmning og afbøde virkningen af ​​klimaændringer. Derfor er vi forpligtet til at tackle klimaændringer gennem vores globale operationer, værdikæde og videre," lyder udmeldingen fra selskabet.

Klimaambitionen sker i kølvandet på, at Facebook i 2020 forventer at indfri en række mål sat i 2018.

Her meldte selskabet, at det ville reducere udledningen af drivhusgasser med 75 procent samt understøtte den samlede globale drift hos Facebook med 100 procent vedvarende energi.

Begge mål er Facebook godt på vej til at lykkes med i 2020, lyder meldingen.

Facebook's datacenter i Odense, der blev indviet i september 2019, er blandt andet 100 procent understøttet af vindenergi.

Læs også: Facebook: Vores data-center i Odense udvinder varme på et niveau, som man endnu ikke har nået noget andet sted i verden

Også Googke kunne for nyligt melde ud, at selskabet til 2030 har som mål, at al energi, der forbruges i den mægtige Google-forretning, skal være grøn og produceret af klima-neutrale anlæg som vind, sol eller lignende.

Det kan du læse mere om her: Google klar med kæmpe klima-plan: Vil køre 100 procent på grøn energi om 10 år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere