Facebook opjusterer klimamål: Vil gøre hele selskabets værdikæde CO2-neutral i 2030

I 2030 skal hele Facebooks værdikæde være CO2-neutral. Det melder selskabet i kølvandet på en række klimamål, der allerede i 2020 ser ud til at blive indfriet.

Facebook, der har gjort den blå bog til et milliardfortagende, har netop meldt ud, at selskabet i 2030 agter at fjerne hele sit CO2-aftryk fra sin værdikæde.

Det skal blandt ske via øget brug af vedvarende energi, hypereffektiv drift og løsninger, der kan fjerne CO2, lyder det i en blog fra Facebook.

"Vi anerkender, at situationen er presserende. Faktisk tror vi, at de næste 10 år vil være det afgørende årti i verdens bestræbelser på dramatisk at reducere drivhusgasemissioner, begrænse den globale opvarmning og afbøde virkningen af ​​klimaændringer. Derfor er vi forpligtet til at tackle klimaændringer gennem vores globale operationer, værdikæde og videre," lyder udmeldingen fra selskabet.

Klimaambitionen sker i kølvandet på, at Facebook i 2020 forventer at indfri en række mål sat i 2018.

Her meldte selskabet, at det ville reducere udledningen af drivhusgasser med 75 procent samt understøtte den samlede globale drift hos Facebook med 100 procent vedvarende energi.

Begge mål er Facebook godt på vej til at lykkes med i 2020, lyder meldingen.

Facebook's datacenter i Odense, der blev indviet i september 2019, er blandt andet 100 procent understøttet af vindenergi.

Læs også: Facebook: Vores data-center i Odense udvinder varme på et niveau, som man endnu ikke har nået noget andet sted i verden

Også Googke kunne for nyligt melde ud, at selskabet til 2030 har som mål, at a
l energi, der forbruges i den mægtige Google-forretning, skal være grøn og produceret af klima-neutrale anlæg som vind, sol eller lignende.

Det kan du læse mere om her: Google klar med kæmpe klima-plan: Vil køre 100 procent på grøn energi om 10 år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan øger du medarbejdertilfredshed og produktivitet
En af de mest effektive måder at øge medarbejdernes produktivitet og tilfredshed med arbejdspladsen er ved at give frit valg mellem Windows eller Mac, når der skal vælges arbejdscomputer. Samtidig mindskes presset på supporten, mens sikkerhedsniveauet højnes. Med en client-as-a-service aftale kan du lade medarbejderne selv træffe valget, men uden at uden at det behøver at være udfordrende eller ressourcekrævende for virksomheden. Eksempelvis kan du lade partneren håndtere alt fra finansiering, leverance, klargøring og implementering til support og lifecycle-management. Læs mere i denne hvidbog.