Artikel top billede

(Foto: Lars Jacobsen)

Facebook opjusterer klimamål: Vil gøre hele selskabets værdikæde CO2-neutral i 2030

I 2030 skal hele Facebooks værdikæde være CO2-neutral. Det melder selskabet i kølvandet på en række klimamål, der allerede i 2020 ser ud til at blive indfriet.

Facebook, der har gjort den blå bog til et milliardfortagende, har netop meldt ud, at selskabet i 2030 agter at fjerne hele sit CO2-aftryk fra sin værdikæde.

Det skal blandt ske via øget brug af vedvarende energi, hypereffektiv drift og løsninger, der kan fjerne CO2, lyder det i en blog fra Facebook.

"Vi anerkender, at situationen er presserende. Faktisk tror vi, at de næste 10 år vil være det afgørende årti i verdens bestræbelser på dramatisk at reducere drivhusgasemissioner, begrænse den globale opvarmning og afbøde virkningen af ​​klimaændringer. Derfor er vi forpligtet til at tackle klimaændringer gennem vores globale operationer, værdikæde og videre," lyder udmeldingen fra selskabet.

Klimaambitionen sker i kølvandet på, at Facebook i 2020 forventer at indfri en række mål sat i 2018.

Her meldte selskabet, at det ville reducere udledningen af drivhusgasser med 75 procent samt understøtte den samlede globale drift hos Facebook med 100 procent vedvarende energi.

Begge mål er Facebook godt på vej til at lykkes med i 2020, lyder meldingen.

Facebook's datacenter i Odense, der blev indviet i september 2019, er blandt andet 100 procent understøttet af vindenergi.

Læs også: Facebook: Vores data-center i Odense udvinder varme på et niveau, som man endnu ikke har nået noget andet sted i verden

Også Googke kunne for nyligt melde ud, at selskabet til 2030 har som mål, at al energi, der forbruges i den mægtige Google-forretning, skal være grøn og produceret af klima-neutrale anlæg som vind, sol eller lignende.

Det kan du læse mere om her: Google klar med kæmpe klima-plan: Vil køre 100 procent på grøn energi om 10 år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere