Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Digitale events blomstrer i coronaens skygge

Klumme: Online-konferencer og virtuelle events har fået et kæmpe boost på grund af corona - på meget kort tid. Det har givet nogle interessante erfaringer.

Denne klumme er et debatindlæg og er alene udtryk for skribenternes synspunkter.

Intet kan som en krise disrupte og skabe grobund for innovation. Det sidste halve år i coronaens skygge har haft store konsekvenser, skabt nedgang – men også fremgang.

Med de positive briller på, skabte covid-19 netop den brændende platform, der gjorde, at vi var nødt til at gentænke events, messer, årsmøder, træning, produktlanceringer, showrooms – ja, snart sagt ethvert fysisk event blev i 2020 udfordret.

Ikke mange blev siddende med hænderne i skødet, måske i første omgang blev vi ramt af en vis handlingslammelse – men dernæst blev blikket vendt mod fremtiden og med uspenderede marketingbudgetter i baglommen.

Det har for mig betydet et halvt år med flere møder i kalenderen end måske nogensinde før i mine dog 28 år som CEO. Tillad mig derfor at samle op på nogle af de erfaringer, jeg har gjort mig.

Vildfarelsen i 1:1

Jeg tror, det er en vildfarelse at tænke i ”digitale tvillinger”, og at lykken dermed er gjort.

Den fysiske virkelighed og den digitale virkelighed kan og skal ikke kobles 1:1.

Tænk i stedet hybrid. Tænk i at forene det bedste fra begge verdener.

Tænk sanseligt. Tænk visuelt.

Når du tænker i at opbygge den bedste hybrid mellem den fysiske og digitale oplevelse, skal du bringe sanserne i spil.

Hvad kan det fysiske event, som det virtuelle ikke kan? – og omvendt.
Og hvordan udnytter du det?

I vores virksomhed, hvor vi primært arbejder på den digitale side, er erfaringen, at det visuelle - det, som øjet fanger - er alfa og omega:

Vil jeg deltage? Får jeg lyst at bevæge mig rundt? Er det nemt? Er det indbydende? Er det godt formidlet? Får jeg værdi for min brugte tid?

Vi har i vores virksomhed allerede afviklet de første mange digitale events.

Blandt andet har vi sat strøm til Copenhagen Pride Week 2020, livestreamet Ballard Power Systems internationale lancering af maritime brændselsceller, skabt et virtuelt showroom for en modekollektion i 2021, faciliteret DI Digitals årsdag samt konventer for virksomheder.

Noget at det, vi kigger ind i, er data.

For én ting er at få deltagere til at tilmelde sig – og få dem til at møde op, have en god oplevelse og ”gå” oplyste og informerede derfra.

Noget andet er at tage ved lære af de datapunkter, de efterlader:

Hvad virker, og hvad virker ikke? Hvordan konverterer det? Hvornår er der er nogen, der falder fra?

Det er data, der længe har været brugt på websites – men i det virtuelle univers kan vi kvalificere dataopsamlingen yderligere til at synliggøre kunderejsen.

Jeg er naturligvis interesseret i at høre andres perspektiver på oplevelsen af opblomstring i Coronaens skygge for også at få de positive historier frem i lyset.

Klummer er læsernes platform på Computerworld til at fortælle de bedste historier, og samtidig er det vores meget populære og meget læste forum for videndeling.

Har du en god historie eller har du specialviden, som du synes trænger til at blive delt?

Læs vores klumme-guidelines og send os din tekst, så kontakter vi dig - måske bliver du en del af vores hurtigt voksende korps af klummeskribenter.Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Identificér og håndter sofistikerede sikkerhedsbrud hurtigt og effektivt
Forebyggelse er ikke nok. Sikkerhedsbrud kan og vil ske, og så skal de håndteres hurtigt og effektivt. Men sofistikerede angreb kan holde sig under radaren længe, og de helt rette modsvar være svære at identificere.