Digitale events blomstrer i coronaens skygge

Klumme: Online-konferencer og virtuelle events har fået et kæmpe boost på grund af corona - på meget kort tid. Det har givet nogle interessante erfaringer.

Denne klumme er et debatindlæg og er alene udtryk for skribenternes synspunkter.

Intet kan som en krise disrupte og skabe grobund for innovation. Det sidste halve år i coronaens skygge har haft store konsekvenser, skabt nedgang – men også fremgang.

Med de positive briller på, skabte covid-19 netop den brændende platform, der gjorde, at vi var nødt til at gentænke events, messer, årsmøder, træning, produktlanceringer, showrooms – ja, snart sagt ethvert fysisk event blev i 2020 udfordret.

Ikke mange blev siddende med hænderne i skødet, måske i første omgang blev vi ramt af en vis handlingslammelse – men dernæst blev blikket vendt mod fremtiden og med uspenderede marketingbudgetter i baglommen.

Det har for mig betydet et halvt år med flere møder i kalenderen end måske nogensinde før i mine dog 28 år som CEO. Tillad mig derfor at samle op på nogle af de erfaringer, jeg har gjort mig.

Vildfarelsen i 1:1
Jeg tror, det er en vildfarelse at tænke i ”digitale tvillinger”, og at lykken dermed er gjort.

Den fysiske virkelighed og den digitale virkelighed kan og skal ikke kobles 1:1.

Tænk i stedet hybrid. Tænk i at forene det bedste fra begge verdener.

Tænk sanseligt. Tænk visuelt.
Når du tænker i at opbygge den bedste hybrid mellem den fysiske og digitale oplevelse, skal du bringe sanserne i spil.

Hvad kan det fysiske event, som det virtuelle ikke kan? – og omvendt.
Og hvordan udnytter du det?

I vores virksomhed, hvor vi primært arbejder på den digitale side, er erfaringen, at det visuelle - det, som øjet fanger - er alfa og omega:

Vil jeg deltage? Får jeg lyst at bevæge mig rundt? Er det nemt? Er det indbydende? Er det godt formidlet? Får jeg værdi for min brugte tid?

Vi har i vores virksomhed allerede afviklet de første mange digitale events.

Blandt andet har vi sat strøm til Copenhagen Pride Week 2020, livestreamet Ballard Power Systems internationale lancering af maritime brændselsceller, skabt et virtuelt showroom for en modekollektion i 2021, faciliteret DI Digitals årsdag samt konventer for virksomheder.

Noget at det, vi kigger ind i, er data.

For én ting er at få deltagere til at tilmelde sig – og få dem til at møde op, have en god oplevelse og ”gå” oplyste og informerede derfra.

Noget andet er at tage ved lære af de datapunkter, de efterlader:

Hvad virker, og hvad virker ikke? Hvordan konverterer det? Hvornår er der er nogen, der falder fra?

Det er data, der længe har været brugt på websites – men i det virtuelle univers kan vi kvalificere dataopsamlingen yderligere til at synliggøre kunderejsen.

Jeg er naturligvis interesseret i at høre andres perspektiver på oplevelsen af opblomstring i Coronaens skygge for også at få de positive historier frem i lyset.

Klummer er læsernes platform på Computerworld til at fortælle de bedste historier, og samtidig er det vores meget populære og meget læste forum for videndeling.

Har du en god historie eller har du specialviden, som du synes trænger til at blive delt?

Læs vores klumme-guidelines og send os din tekst, så kontakter vi dig - måske bliver du en del af vores hurtigt voksende korps af klummeskribenter.Premium
Corona skaber bølgegang i Canons danske printforretning: "Vi er nede med 18 procent, men det kunne have endt meget værre"
Canon danske printforretning er bølget frem og tilbage siden landets nedlukning i marts. Nu lyder nedgangen på 18 procent, men administrerende direktør Kim Nielsen er fortrøstningsfuld. "Det kunne have endt meget værre," fortæller han.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.