Microsoft undersøges for race-diskrimination i USA

USA undersøger Microsoft for bevidst race-diskrimination.

Er det udtryk for race-diskrimination, hvis et selskab bevidst søger efter medarbejdere med bestemt hudfarve?

Det er spørgsmålet, som det amerikanske arbejds-departement, The Department of Labor, nu stiller Microsoft, som styrelsen mener handler race-diskrimerende.

Sagens kerne er en ny målsætning, som Microsoft offentliggjorde i sommer, om, at selskabet over de kommende fem år vil fordoble antallet af afro-amerikanske chefer i selskabets amerikanske afdelinger.

Det skal ske for at komme det, som Microsoft kalder for ‘racemæssig ulighed’ i organisationen til livs, meddelte topchef Satya Nadella i juni i denne blogpost.

Men den melding kan være i strid med amerikanske lovgivning.

Det amerikanske Department of Labor har ifølge amerikanske medier allerede advaret Microsoft om, at målsætningen kan ‘antyde, at ansættelses-beslutningerne vil blive taget på baggrund af race.’

Styrelsen har nu givet Microsoft til udgangen af oktober til at fremlægge dokumentation for, at selskabet ikke race-diskriminerer.

Det er sket med beskeden om, at virksomheder har lov til at sigte efter at fremme ansættelse af ‘minoriteter og kvinder,’ men at de ikke må ‘indføre race-diskriminerende praksisser.’

Microsoft har blankt afvist denne påstand.

I et blogindlæg skriver Microsoft, at selskabet altid ‘ansætter og forfremmer de bedst kvalificerede personer. Intet, som vi offentliggjorde i juni, ændrer dette,” lyder det i blogposten, som du finder her.

Microsoft har sat 150 millioner dollar af til planen om øget såkaldt ‘diversity and inclusion.’mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.