Artikel top billede

Streaming: Fortiden sparker igennem

I Cobra Kai spiller de medvirkende fra klassikeren Karate Kid deres kendte roller mange år senere. Det vækker minder og er ganske enkelt suveræn underholdning.

Selv hvis man aldrig har set Karate Kid (1984), er Netflix-serien Cobra Kai værd at bruge tid på.

Og vækker ”Wax on! Wax off!” og Daniel LaRusso’s besynderlige tranespark i forvejen gode minder, vil man have særlig fornøjelse af at se med i den roste serie, der foregår 34 år efter Daniels sejr over überbøllen Johnny Lawrence fra den voldsparate karatedojo Cobra Kai.

Siden er det gået, som det måtte gå: Daniel har succes professionelt og privat. Johnny er hidsig, skilt, fyret, fordrukken, skuffer konstant sin teenagesøn og har mest af alt travlt med at gå i hundene.

Men han kan altså stadig slås. Så da Johnny noget modvilligt redder en knægt fra nabolaget fra at få bank, beslutter han at lære fra sig og starte sin egen dojo. Den kommer naturligvis til at hedde Cobra Kai, hvilket falder den ellers irriterende overskudsagtige Daniel for brystet.

I serien Cobra Kai medvirker de oprindelige skuespillere fra filmen Karate Kid i de samme roller som dengang. Mest prominent naturligvis Ralph Macchio som Daniel og William Zabka som Johnny, men også med gæsteoptræden fra andre undervejs.

Desværre må man undvære Mr. Miyagi, da Pat Morita døde i 2005.

Seriens afsnit er relativt korte og varer typisk en halv times tid. Handlingen bærer præg af selvironi, fine hentydninger til filmen og af en undertiden ret barsk humor.

Dertil er der en del hemmeligheder og konflikter i spil mellem seriens personer og familier, hvilket er med til at gøre handlingen interessant.

En af chefproducerne er Will Smith. Men Cobra Kai bærer præg af større originalitet og humoristisk overskud end den opdaterede (og småkedelige) Karate Kid fra 2010, hvor hhv. Will Smiths søn og Jackie Chan spillede hovedrollerne.

Sæson et og to ligger på Netflix nu, sæson tre kommer til januar og det er bekræftet, at der også kommer en sæson fire.

Titel: Cobra Kai (sæson 1 og 2 tilgængelig, sæson 3 har premiere til januar). Kan streames på Netflix
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere