Artikel top billede

Streaming: Fortiden sparker igennem

I Cobra Kai spiller de medvirkende fra klassikeren Karate Kid deres kendte roller mange år senere. Det vækker minder og er ganske enkelt suveræn underholdning.

Selv hvis man aldrig har set Karate Kid (1984), er Netflix-serien Cobra Kai værd at bruge tid på.

Og vækker ”Wax on! Wax off!” og Daniel LaRusso’s besynderlige tranespark i forvejen gode minder, vil man have særlig fornøjelse af at se med i den roste serie, der foregår 34 år efter Daniels sejr over überbøllen Johnny Lawrence fra den voldsparate karatedojo Cobra Kai.

Siden er det gået, som det måtte gå: Daniel har succes professionelt og privat. Johnny er hidsig, skilt, fyret, fordrukken, skuffer konstant sin teenagesøn og har mest af alt travlt med at gå i hundene.

Men han kan altså stadig slås. Så da Johnny noget modvilligt redder en knægt fra nabolaget fra at få bank, beslutter han at lære fra sig og starte sin egen dojo. Den kommer naturligvis til at hedde Cobra Kai, hvilket falder den ellers irriterende overskudsagtige Daniel for brystet.

I serien Cobra Kai medvirker de oprindelige skuespillere fra filmen Karate Kid i de samme roller som dengang. Mest prominent naturligvis Ralph Macchio som Daniel og William Zabka som Johnny, men også med gæsteoptræden fra andre undervejs.

Desværre må man undvære Mr. Miyagi, da Pat Morita døde i 2005.

Seriens afsnit er relativt korte og varer typisk en halv times tid. Handlingen bærer præg af selvironi, fine hentydninger til filmen og af en undertiden ret barsk humor.

Dertil er der en del hemmeligheder og konflikter i spil mellem seriens personer og familier, hvilket er med til at gøre handlingen interessant.

En af chefproducerne er Will Smith. Men Cobra Kai bærer præg af større originalitet og humoristisk overskud end den opdaterede (og småkedelige) Karate Kid fra 2010, hvor hhv. Will Smiths søn og Jackie Chan spillede hovedrollerne.

Sæson et og to ligger på Netflix nu, sæson tre kommer til januar og det er bekræftet, at der også kommer en sæson fire.

Titel: Cobra Kai (sæson 1 og 2 tilgængelig, sæson 3 har premiere til januar). Kan streames på Netflix
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere