Artikel top billede

Hackere misbruger Zoom i nyt svindelnummer: Her er hvad du skal kigge efter

Husk at se dig for, før du klikker på et link i en mail, der tilsyneladende er fra Zoom. Phishing-beskeder med Zoom-tema er et voksende problem.

Et nyt phishing-angreb med Zoom-tema cirkulerer via mail, tekst og sociale mediebeskeder. Angrebet misbruger videokonference-tjenesten for at stjæle legitimationsoplysninger.

Det advarer det amerikanske kommunikationsbureauet Better Business Bureau (BBB) om, skriver TreatPost.com.

Phishing-beskederne med Zoom-logoet, fortæller modtagere, at de har et ubesvaret møde eller en suspenderet konto. For at genaktivere kontoen eller se flere detaljer om det missede møde, skal man klikke på et link.

En anden nylig variant af angrebet har været en besked, der byder nogle modtagere velkommen til platformen og beder dem klikke på et link for at aktivere kontoen, sagde BBB.

I alle tilfælde føres ofre fra beskeden til en phishing-destinationsside, hvor de bliver bedt om at indtaste deres Zoom-legitimationsoplysninger.

Over 2000 falske Zoom-domæner

Ifølge BBB registrerede svindlere mere end 2.449 Zoom-relaterede domæner fra slutningen af april til begyndelsen af maj. Cyberkriminelle og svindlere bruger disse domænenavne, som inkluderer ordet "Zoom", til at sende mails, der ser ud som om de kommer fra den officielle videokonference-tjeneste.

Foruden at få adgang til Zoom-brugeres konti, så kan links fra phishing-mails indeholde malware, som bliver downloadet på din enhed.

Det er ikke noget nyt, at hackere slår på tendenser i tiden, når de konstruerer deres mail-fælder. Og Corona er ingen undtagelse. Cyberkriminelle har i den grad udnyttet, at hele verden har rykket arbejdet hjem under pandemien.

Netop derfor er Zoom, der er blevet mange arbejdspladsers foretrukne kommunikationsredskab under Covid-19, på listen over værktøjer, som hackerne bruger for at lokke værdifulde oplysninger ud af folk, mener BBB.

Kompromitteret Zoom-legitimationsoplysninger kan give cyberkriminelle adgang til webkonferenceopkald, hvor følsomme filer, intellektuelle ejendomsdata og økonomiske oplysninger deles.

Angribere kan også bruge denne type kompromitterede legitimationsoplysninger til at lancere denial-of-service-angreb, også kendt som "Zoom-bombning", der ofte foregår ved, at de uønskede indtrængere forstyrrer samtalen ved at sende indhold – ofte af grov karakter – i chatten.

Sådan beskytter man sig mod Zoom-svindel

Potentielle ofre kan beskytte sig mod denne type svindel ved at dobbelttjekke afsenderens oplysninger. Zoom.com og Zoom.us er de eneste officielle domæner for Zoom, understreger BBB.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere