Artikel top billede

Hackere misbruger Zoom i nyt svindelnummer: Her er hvad du skal kigge efter

Husk at se dig for, før du klikker på et link i en mail, der tilsyneladende er fra Zoom. Phishing-beskeder med Zoom-tema er et voksende problem.

Et nyt phishing-angreb med Zoom-tema cirkulerer via mail, tekst og sociale mediebeskeder. Angrebet misbruger videokonference-tjenesten for at stjæle legitimationsoplysninger.

Det advarer det amerikanske kommunikationsbureauet Better Business Bureau (BBB) om, skriver TreatPost.com.

Phishing-beskederne med Zoom-logoet, fortæller modtagere, at de har et ubesvaret møde eller en suspenderet konto. For at genaktivere kontoen eller se flere detaljer om det missede møde, skal man klikke på et link.

En anden nylig variant af angrebet har været en besked, der byder nogle modtagere velkommen til platformen og beder dem klikke på et link for at aktivere kontoen, sagde BBB.

I alle tilfælde føres ofre fra beskeden til en phishing-destinationsside, hvor de bliver bedt om at indtaste deres Zoom-legitimationsoplysninger.

Over 2000 falske Zoom-domæner

Ifølge BBB registrerede svindlere mere end 2.449 Zoom-relaterede domæner fra slutningen af april til begyndelsen af maj. Cyberkriminelle og svindlere bruger disse domænenavne, som inkluderer ordet "Zoom", til at sende mails, der ser ud som om de kommer fra den officielle videokonference-tjeneste.

Foruden at få adgang til Zoom-brugeres konti, så kan links fra phishing-mails indeholde malware, som bliver downloadet på din enhed.

Det er ikke noget nyt, at hackere slår på tendenser i tiden, når de konstruerer deres mail-fælder. Og Corona er ingen undtagelse. Cyberkriminelle har i den grad udnyttet, at hele verden har rykket arbejdet hjem under pandemien.

Netop derfor er Zoom, der er blevet mange arbejdspladsers foretrukne kommunikationsredskab under Covid-19, på listen over værktøjer, som hackerne bruger for at lokke værdifulde oplysninger ud af folk, mener BBB.

Kompromitteret Zoom-legitimationsoplysninger kan give cyberkriminelle adgang til webkonferenceopkald, hvor følsomme filer, intellektuelle ejendomsdata og økonomiske oplysninger deles.

Angribere kan også bruge denne type kompromitterede legitimationsoplysninger til at lancere denial-of-service-angreb, også kendt som "Zoom-bombning", der ofte foregår ved, at de uønskede indtrængere forstyrrer samtalen ved at sende indhold – ofte af grov karakter – i chatten.

Sådan beskytter man sig mod Zoom-svindel

Potentielle ofre kan beskytte sig mod denne type svindel ved at dobbelttjekke afsenderens oplysninger. Zoom.com og Zoom.us er de eneste officielle domæner for Zoom, understreger BBB.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere