Dansk investor spår farvel til Google og Facebooks forretningsmodeller: “Vi ser en tendens, hvor at alt ikke længere behøver være gratis"

Interview: Sebastian Storckmarr, der er partner i investeringselskabet Founders, ser en stadig stigende betalingsvillighed, når det gælder software. En tendens som han spår vil forstætte i 2021, og samtidig kan åbne døren for en helt ny type virksomheder.

Premium Kun for abonnenter

Det får du i artiklen

  • Få forklaringen på, hvorfor Sebastian Storckmarr spår et farvel til Google og Facebooks ellers så succesrige forretningsmodel
  • Bliv klogere på, hvilke fordele den abonnementsbaserede forretningsmodel skaber, og hvorfor den kan danne grundlag for en helt ny type selskaber
  • Få hans forklaring på, hvordan forbrugernes tilgang til software har ændret sig
  • Få indsigt i hvilke type selskaber, som han foretrækker at investere i
1.032
5:15 min
Gennem næsten to årtier har Googles datadrevne forretningsmodel været guldstandarden, når det handler om at tjene penge på apps og digitale tjenester.

Det i sådan en grad, at Facebook-stifteren Mark Zuckerberg i tidernes morgen valgte at hyre Googles Sheryl Sandberg, da han skulle skabe en profitabel forretning på ryggen af Facebooks populariatet.

Hun havde skabt sig et navn ved at være en nøgleperson i at opbygge Googles annonceforretning.

Den grundlæggende ide bag både Facebook og Googles forretningsmodeller er, at brugernes data og skærmtid på de respektive tjenester skal veksles til annoncekroner.

Men den danske investor og iværksætter Sebastian Stockmarr, der er partner i investeringsselskabet Founders, forudser, at tiden for denne type forretningsmodeller langsomt er ved at løbe ud.

fuld adgang til Computerworld Premium

Vælg det abonnement, der passer til dig eller din virksomhed

Vælg abonnement

Hvad er Premium?

Betalingskort

Prøv Computerworld Premium

1 måned for 19kr. Herefter 295kr/mdr.

Få fuld adgang til Computerworld Premium i 12 måneder for 2.195 kr.

Mulighed for faktura og EAN betaling

Vil du hellere snakke med os?


Premium velkomsttilbud

Tilmelder du dig Premium sender vi dig via mail de tre seneste udgivelser af Computerworld - fyldt med unikke artikler, reportager og analyser af krydsfeltet mellem teknologi, ledelse og forretning

Link til udgivelserne sendes via mail umiddelbart efter der er købt adgang til Premium. Udgivelserne leveres digitalt.

Computerworlds udgivelser

Ingen binding - kan opsiges når som helst. Abonnement fornyes automatisk.

Allerede abonnent?

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

0 Premium-indhold

Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder

0 Premium-indhold

Jeg fik vaccinen som en af de første - bag den lynhurtige danske vaccineudrulning ligger en historie om organiseret kaos - og det virker

0 Premium-indhold

Capgemini skal stå i spidsen for Alm. Brands kæmpe cloud-transformation: Skal flytte samtlige systemer fra datacentre til skyen

0 Premium-indhold

Kommune opsagde fire it-aftaler med KMD: Er nu klar med ERP-udbud til 40 millioner kroner

0 Premium-indhold

Microsoft-direktør forud for Microsoft Partner Award: Sådan vurderer vi om vores partnere er blevet successer


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.