Artikel top billede

Antallet af DDoS-angreb er mere end fordoblet over det sidste år

Et rekorthøjt antal virksomheder og organisationer oplevede gennem 2020, at blive truet med DDoS-angreb. Regskaberne til angrebet er billige og lette at anvende.

En analyse fra sikkerhedseksperter i den amerikanske teknologivirksomhed Neustar viser, at antallet af løsepenge-relaterede DDoS-angreb (RDDoS) er mere end fordoblet i løbet af det sidste år.

Det skriver ZDNet.

DDos står for Distributed Denial of Service, og angrebet består i, at cyberangribere truer med at tage offeret offline ved at overbelaste målets netværk.

I alt steg antallet af DDoS-anrgeb med 154 procent mellem 2019 og 2020. Finansielle tjenester, telekommunikation og offentlige agenturer er, ifølge rapporten, nogle af de sektorer, der er mest målrettet mod angribere.

DDoS-angreb er blevet populært, bandt andet fordi de er relativt enkle at udføre, selv for cyberkriminelle på lavt niveau.

Angrebet kræver ikke malware eller ransomware, men blot et botnet der kan overophede trafikken og truslen om en overbelastning - ofte fulgt op med smagsprøve på et kortvarigt DDoS.

Botnet er ofte ikke dyre og kan lejes på den mærkere del af nettet.

På trods af truslerne om at blive lagt ned opfordres organisationer til ikke at imødekomme kravene fra cyberkriminelle. det kan i sidste ende blot tilskynde til en yderligere stigning i løsepengene.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.