Artikel top billede

(Foto: Michael Dziedzic)

Antallet af DDoS-angreb er mere end fordoblet over det sidste år

Et rekorthøjt antal virksomheder og organisationer oplevede gennem 2020, at blive truet med DDoS-angreb. Regskaberne til angrebet er billige og lette at anvende.

En analyse fra sikkerhedseksperter i den amerikanske teknologivirksomhed Neustar viser, at antallet af løsepenge-relaterede DDoS-angreb (RDDoS) er mere end fordoblet i løbet af det sidste år.

Det skriver ZDNet.

DDos står for Distributed Denial of Service, og angrebet består i, at cyberangribere truer med at tage offeret offline ved at overbelaste målets netværk.

I alt steg antallet af DDoS-anrgeb med 154 procent mellem 2019 og 2020. Finansielle tjenester, telekommunikation og offentlige agenturer er, ifølge rapporten, nogle af de sektorer, der er mest målrettet mod angribere.

DDoS-angreb er blevet populært, bandt andet fordi de er relativt enkle at udføre, selv for cyberkriminelle på lavt niveau.

Angrebet kræver ikke malware eller ransomware, men blot et botnet der kan overophede trafikken og truslen om en overbelastning - ofte fulgt op med smagsprøve på et kortvarigt DDoS.

Botnet er ofte ikke dyre og kan lejes på den mærkere del af nettet.

På trods af truslerne om at blive lagt ned opfordres organisationer til ikke at imødekomme kravene fra cyberkriminelle. det kan i sidste ende blot tilskynde til en yderligere stigning i løsepengene.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere