Artikel top billede

(Foto: Michael Dziedzic)

Antallet af DDoS-angreb er mere end fordoblet over det sidste år

Et rekorthøjt antal virksomheder og organisationer oplevede gennem 2020, at blive truet med DDoS-angreb. Regskaberne til angrebet er billige og lette at anvende.

En analyse fra sikkerhedseksperter i den amerikanske teknologivirksomhed Neustar viser, at antallet af løsepenge-relaterede DDoS-angreb (RDDoS) er mere end fordoblet i løbet af det sidste år.

Det skriver ZDNet.

DDos står for Distributed Denial of Service, og angrebet består i, at cyberangribere truer med at tage offeret offline ved at overbelaste målets netværk.

I alt steg antallet af DDoS-anrgeb med 154 procent mellem 2019 og 2020. Finansielle tjenester, telekommunikation og offentlige agenturer er, ifølge rapporten, nogle af de sektorer, der er mest målrettet mod angribere.

DDoS-angreb er blevet populært, bandt andet fordi de er relativt enkle at udføre, selv for cyberkriminelle på lavt niveau.

Angrebet kræver ikke malware eller ransomware, men blot et botnet der kan overophede trafikken og truslen om en overbelastning - ofte fulgt op med smagsprøve på et kortvarigt DDoS.

Botnet er ofte ikke dyre og kan lejes på den mærkere del af nettet.

På trods af truslerne om at blive lagt ned opfordres organisationer til ikke at imødekomme kravene fra cyberkriminelle. det kan i sidste ende blot tilskynde til en yderligere stigning i løsepengene.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere