Artikel top billede

Medie: EU vil sikre nem adgang for data til Storbritannien efter Brexit

Data kommer fortsat til at kunne udveksles mellem EU og Storbritannien, lyder det nu fra Bruxelles.

Det tyder på, at briternes exit fra EU ikke bliver så hårdt som frygtet, når det gælder dataoverførsler.

Noget tyder i hvert fald på, at EU-Kommissionen er på vej med en beslutning, der sikrer, at data fortsat frit kan flyttes mellem EU og Storbritannien.

Det skriver Financial Times, der har læst beslutningsforslaget fra kommissionen.

Selvom Brexit-aftalen mellem EU og Storbritannien er trådt i kraft 1. januar i år, så er der fortsat usikkerhed om, hvad der sker på dataområdet.

Her besluttede de to parter at forlænge de nuværende regler, så Storbritanien forbliver en del af GDPR-samarbejdet indtil 30. juni. Det betyder, at der fortsat gælder de samme regler som for de øvrige EU- og EØS-lande som eksempelvis Norge.

Herefter skal EU finde ud af, om Storbritannien kan kategoriseres som et sikkert eller et usikkert tredje land. Men noget tyder altså nu på, at det bliver det første.

Læs mere her: Endnu usikkert hvad Brexit vil betyde for dataoverførsel: Her er de to mulige scenarier

Ifølge Financial Times skal beslutningen først gennemgås af EDPB (European Data Protection Board) som det danske Datatilsyn også er medlem af.

Avisen påpeger dog, at EDPB ikke har mulighed for at ændre ved beslutningen, men alene komme med sine synspunkter.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.