Artikel top billede

Medie: EU vil sikre nem adgang for data til Storbritannien efter Brexit

Data kommer fortsat til at kunne udveksles mellem EU og Storbritannien, lyder det nu fra Bruxelles.

Det tyder på, at briternes exit fra EU ikke bliver så hårdt som frygtet, når det gælder dataoverførsler.

Noget tyder i hvert fald på, at EU-Kommissionen er på vej med en beslutning, der sikrer, at data fortsat frit kan flyttes mellem EU og Storbritannien.

Det skriver Financial Times, der har læst beslutningsforslaget fra kommissionen.

Selvom Brexit-aftalen mellem EU og Storbritannien er trådt i kraft 1. januar i år, så er der fortsat usikkerhed om, hvad der sker på dataområdet.

Her besluttede de to parter at forlænge de nuværende regler, så Storbritanien forbliver en del af GDPR-samarbejdet indtil 30. juni. Det betyder, at der fortsat gælder de samme regler som for de øvrige EU- og EØS-lande som eksempelvis Norge.

Herefter skal EU finde ud af, om Storbritannien kan kategoriseres som et sikkert eller et usikkert tredje land. Men noget tyder altså nu på, at det bliver det første.

Læs mere her: Endnu usikkert hvad Brexit vil betyde for dataoverførsel: Her er de to mulige scenarier

Ifølge Financial Times skal beslutningen først gennemgås af EDPB (European Data Protection Board) som det danske Datatilsyn også er medlem af.

Avisen påpeger dog, at EDPB ikke har mulighed for at ændre ved beslutningen, men alene komme med sine synspunkter.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere