Artikel top billede

Medie: EU vil sikre nem adgang for data til Storbritannien efter Brexit

Data kommer fortsat til at kunne udveksles mellem EU og Storbritannien, lyder det nu fra Bruxelles.

Det tyder på, at briternes exit fra EU ikke bliver så hårdt som frygtet, når det gælder dataoverførsler.

Noget tyder i hvert fald på, at EU-Kommissionen er på vej med en beslutning, der sikrer, at data fortsat frit kan flyttes mellem EU og Storbritannien.

Det skriver Financial Times, der har læst beslutningsforslaget fra kommissionen.

Selvom Brexit-aftalen mellem EU og Storbritannien er trådt i kraft 1. januar i år, så er der fortsat usikkerhed om, hvad der sker på dataområdet.

Her besluttede de to parter at forlænge de nuværende regler, så Storbritanien forbliver en del af GDPR-samarbejdet indtil 30. juni. Det betyder, at der fortsat gælder de samme regler som for de øvrige EU- og EØS-lande som eksempelvis Norge.

Herefter skal EU finde ud af, om Storbritannien kan kategoriseres som et sikkert eller et usikkert tredje land. Men noget tyder altså nu på, at det bliver det første.

Læs mere her: Endnu usikkert hvad Brexit vil betyde for dataoverførsel: Her er de to mulige scenarier

Ifølge Financial Times skal beslutningen først gennemgås af EDPB (European Data Protection Board) som det danske Datatilsyn også er medlem af.

Avisen påpeger dog, at EDPB ikke har mulighed for at ændre ved beslutningen, men alene komme med sine synspunkter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere