Artikel top billede

(Foto: Photo: Jennifer Jacquemart)

Vestager advarer Google: Vil sætte en stopper for trusler mod lovgivning

Det skal være slut med at true sig med at trække sig ud af lande for at gennemtvinge sin egen dagsorden. Det mener EU's konkurrencekommissær Margrethe Vestager efter Google har truet med at trække sig ud af det australske marked.

Den danske konkurrencekommissær Margrethe Vestager har fået nok af tech-giganternes trusler om at forlade lande i protest mod lovgivning.

Derfor vil hun sætte en undersøgelse igang for at finde ud af, om det er konkurrence-forvridende.

Det skriver erhvervsmediet Bloomberg.

Vestager åbner op for en en "undersøgelse af, om det er lovligt for en dominerende leverandør at stoppe sine leverancer. EU har en række værktøjer, der kan tages i brug," lyder det fra den danske EU-kommissær.

Kommentaren kommer efter, at Facebook og Google har truet med at trække sig helt fra det australske marked, efter landet har arbejdet på en lovgivning, der skulle sikre at it-giganterne betalte de australse medider, hvis Google og Facebook delte deres indhold.

Men den form for strategi vil Vestager altså ikke have, at EU-landende skal finde sig i.

Læs også: Google tordner mod Microsofts støtte til omstridt lov: Overvejer helt at trække sig ud af Australien

Google har afvist over for Bloomberg at kommentere på Margrethe Vestagers kommentarer. Tidligere har selskabet dog understreget, at man følger den gældende lovgivning.

"Vores prioritet er at følge loven og fortsætte med at forhandle med udgiverne i god tro, og på et oplyst grundlag som vi har gjort de seneste måneder," lød det tidligere fra søgegiganten ifølge Bloomberg.

Vestager har udskrevet bøder til Google for ni miliarder dollar eller 55 milliarder danske kroner for brud på EU-lovgivningen.

Læs også: Lad bare Facebook blokere for danske medier, så vi kan komme videre




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere