Artikel top billede

(Foto: Photo: Jennifer Jacquemart)

Vestager advarer Google: Vil sætte en stopper for trusler mod lovgivning

Det skal være slut med at true sig med at trække sig ud af lande for at gennemtvinge sin egen dagsorden. Det mener EU's konkurrencekommissær Margrethe Vestager efter Google har truet med at trække sig ud af det australske marked.

Den danske konkurrencekommissær Margrethe Vestager har fået nok af tech-giganternes trusler om at forlade lande i protest mod lovgivning.

Derfor vil hun sætte en undersøgelse igang for at finde ud af, om det er konkurrence-forvridende.

Det skriver erhvervsmediet Bloomberg.

Vestager åbner op for en en "undersøgelse af, om det er lovligt for en dominerende leverandør at stoppe sine leverancer. EU har en række værktøjer, der kan tages i brug," lyder det fra den danske EU-kommissær.

Kommentaren kommer efter, at Facebook og Google har truet med at trække sig helt fra det australske marked, efter landet har arbejdet på en lovgivning, der skulle sikre at it-giganterne betalte de australse medider, hvis Google og Facebook delte deres indhold.

Men den form for strategi vil Vestager altså ikke have, at EU-landende skal finde sig i.

Læs også: Google tordner mod Microsofts støtte til omstridt lov: Overvejer helt at trække sig ud af Australien

Google har afvist over for Bloomberg at kommentere på Margrethe Vestagers kommentarer. Tidligere har selskabet dog understreget, at man følger den gældende lovgivning.

"Vores prioritet er at følge loven og fortsætte med at forhandle med udgiverne i god tro, og på et oplyst grundlag som vi har gjort de seneste måneder," lød det tidligere fra søgegiganten ifølge Bloomberg.

Vestager har udskrevet bøder til Google for ni miliarder dollar eller 55 milliarder danske kroner for brud på EU-lovgivningen.

Læs også: Lad bare Facebook blokere for danske medier, så vi kan komme videre
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere