Vestager advarer Google: Vil sætte en stopper for trusler mod lovgivning

Det skal være slut med at true sig med at trække sig ud af lande for at gennemtvinge sin egen dagsorden. Det mener EU's konkurrencekommissær Margrethe Vestager efter Google har truet med at trække sig ud af det australske marked.

Den danske konkurrencekommissær Margrethe Vestager har fået nok af tech-giganternes trusler om at forlade lande i protest mod lovgivning.

Derfor vil hun sætte en undersøgelse igang for at finde ud af, om det er konkurrence-forvridende.

Det skriver erhvervsmediet Bloomberg.

Vestager åbner op for en en "undersøgelse af, om det er lovligt for en dominerende leverandør at stoppe sine leverancer. EU har en række værktøjer, der kan tages i brug," lyder det fra den danske EU-kommissær.

Kommentaren kommer efter, at Facebook og Google har truet med at trække sig helt fra det australske marked, efter landet har arbejdet på en lovgivning, der skulle sikre at it-giganterne betalte de australse medider, hvis Google og Facebook delte deres indhold.

Men den form for strategi vil Vestager altså ikke have, at EU-landende skal finde sig i.

Læs også: Google tordner mod Microsofts støtte til omstridt lov: Overvejer helt at trække sig ud af Australien

Google har afvist over for Bloomberg at kommentere på Margrethe Vestagers kommentarer. Tidligere har selskabet dog understreget, at man følger den gældende lovgivning.

"Vores prioritet er at følge loven og fortsætte med at forhandle med udgiverne i god tro, og på et oplyst grundlag som vi har gjort de seneste måneder," lød det tidligere fra søgegiganten ifølge Bloomberg.

Vestager har udskrevet bøder til Google for ni miliarder dollar eller 55 milliarder danske kroner for brud på EU-lovgivningen.

Læs også: Lad bare Facebook blokere for danske medier, så vi kan komme videre
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft klar med splinternye bærbare: Endelig undgår selskabet en fatal fejltagelse
Microsoft er klar med fjerde generation af sin Surface Laptop. Og her undgår Microsoft omsider at være for karrig med lagerpladsen.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Sådan rammer krisen virksomheder, medarbejdere og support
Alle ved, at COVID-19 har haft store konsekvenser for virksomheder, indkøbsmønstre og medarbejdere – men præcis hvilke? Seneste indblik fra Zendesk Benchmark kortlægger udvalgte effekter af pandemien på tværs af 23.000 virksomheder verden over.