Artikel top billede

(Foto: Photo: Jennifer Jacquemart)

Vestager advarer Google: Vil sætte en stopper for trusler mod lovgivning

Det skal være slut med at true sig med at trække sig ud af lande for at gennemtvinge sin egen dagsorden. Det mener EU's konkurrencekommissær Margrethe Vestager efter Google har truet med at trække sig ud af det australske marked.

Den danske konkurrencekommissær Margrethe Vestager har fået nok af tech-giganternes trusler om at forlade lande i protest mod lovgivning.

Derfor vil hun sætte en undersøgelse igang for at finde ud af, om det er konkurrence-forvridende.

Det skriver erhvervsmediet Bloomberg.

Vestager åbner op for en en "undersøgelse af, om det er lovligt for en dominerende leverandør at stoppe sine leverancer. EU har en række værktøjer, der kan tages i brug," lyder det fra den danske EU-kommissær.

Kommentaren kommer efter, at Facebook og Google har truet med at trække sig helt fra det australske marked, efter landet har arbejdet på en lovgivning, der skulle sikre at it-giganterne betalte de australse medider, hvis Google og Facebook delte deres indhold.

Men den form for strategi vil Vestager altså ikke have, at EU-landende skal finde sig i.

Læs også: Google tordner mod Microsofts støtte til omstridt lov: Overvejer helt at trække sig ud af Australien

Google har afvist over for Bloomberg at kommentere på Margrethe Vestagers kommentarer. Tidligere har selskabet dog understreget, at man følger den gældende lovgivning.

"Vores prioritet er at følge loven og fortsætte med at forhandle med udgiverne i god tro, og på et oplyst grundlag som vi har gjort de seneste måneder," lød det tidligere fra søgegiganten ifølge Bloomberg.

Vestager har udskrevet bøder til Google for ni miliarder dollar eller 55 milliarder danske kroner for brud på EU-lovgivningen.

Læs også: Lad bare Facebook blokere for danske medier, så vi kan komme videre
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere