Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: SAP vil gå fra 135 kiloton CO2 til nul på to år / "Bestyrelsesmedlem til Låns" til små- og mellemstore virksomheder / Twitters CEO sælger sit første tweet

SAP vil gå fra 135 kiloton CO2 til nul på to år. "Bestyrelsesmedlem til Låns" til små- og mellemstore virksomheder. Twitters CEO sælger sit første tweet. Facebook undersøges for "systematisk" diskrimination af ansatte. Robot koblet på 5G for første gang i Europa.

God-mandag-morgen og velkommen til ugens første morgen-briefing.

Det er i dag Ditte Vinterberg Weng, der har været tidligt oppe for at levere de første nyheder.

Har du stadig ikke fået hørt første afsnit af Computerworlds nye podcast "Inde i Maskinen", så lyt med her, eller finde den på iTunes, Spotify, Google Podcast eller RSS.

Her gennemgår chefredaktør Lars Jacobsen ugens største it-nyheder sammen med Computerworlds journalister.

SAP vil gå fra 135 kiloton CO2 til nul på to år

I sidste uge annoncerede softwarevirksomheden SAP, at den agter at blive CO2-neutral inden udgangen af 2023.

Det er to år tidligere end hvad virksomheden tidligere har kommunikeret, og leveres samme dag, som SAP's årsrapport blev offentliggjort.

Sidste år reducerede virksomheden, ifølge SAP selv, CO2-udledninger med mere end 43 procent mere end planlagt - det bragte selskabet ned på 135 kiloton - mere end 100 mindre end det forventede for 2020.

I 2019 var tallet 300 kiloton.

SAP nævner dog, at reduktionen primært skyldes Covid-19's indflydelse på medarbejdernes rejse- og tansportaktiviteter.

Dette skriver SAP i en pressemeddelese.

"Bestyrelsesmedlem til Låns" til små- og mellemstore virksomheder

Brancheorganisationen IT-Branchen vil med et nyt initiativ hjælpe små- og mellemstore virksomheder med at løfte det digitale niveau.

"Bestyrelsesmedlem til Låns" hedder initiativet.

Konkret vil organisationen udlåne professionelle it-rådgivere gratis, som kan bistå SMV'erne med sparrig og rådgivning i processen for at nå virksomhedens konkrete digitale mål.

Initiativet kommer i kølvandet på en statistik fra Eurostat, der viser at 47 procent af de danske virksomheder har en lav eller meget lav digitaliseringsgrad.

Dette sammenholdt med det faktum, at Danmark har vundet flere internationale priser for vores it-løsninger og it-brug, får organisationen til at frygte, at "dansk erhvervsliv kan ende med at blive opdelt i et A- og et B-hold."

Se mere om konceptet her.

Twitters CEO sælger sit første tweet

Twitters CEO Jack Dorsey sælger det første offentliggjorte tweet nogensinde som en NFT - et slags digitalt samleobjekt.

I fredags tweetede Dorsey et link til en digital platform kaldet "Valuables", der giver mulighed for at købe og sælge tweets med autograf af deres skabere.

NFT'er - som er et værktøj til at verficere en digital genstands ægthed og tilhørsforhold - er blevet en stor ting inden for de seneste måneder som en populær teknologi til at sælge digital kunst.

Dorseys første tweet er fra 2006, og indeholdter teksten: "just setting up my twttr" - jeg sætter bare min twitter op.

Auktionen er i gang, og for øjeblikket er højeste bud nået op på 2,5 millioner dollar - cirka 15,6 millioner danske kroner. Budet er leveret af Sina Estavi, der er administrerende direktør for Bridge Oracle.

Læs mere på CNN.

Facebook undersøges for "systematisk" diskrimination af ansatte

Lige nu er SoMe-giganten Facebook underlagt en undersøgelse, der skal afklare, om den sociale medie-platform anvender racemæssig bias i sine ansættelser og forfremmelser.

Det amerikanske agantur, Equal Employment Opportunity Commission (EEOC), der undersøger sagen, løser typisk tvister ved mægling eller tillader anklagere at sagsøge arbejdsgivere.

Men agenturets embedsmænd har udpeget nogle få af sagerne som "systemiske", hvilket gør det muligt for efterforskere at hente specialister til at analysere virksomhedsdata og potentielt anlægge en bredere retssag, der repræsenterer hele grupper af medarbejdere.

Tre tidligere jobansøgere påstår, at Facebook diskriminerer sorte kandidater og medarbejdere ved at stole på subjektive evalueringer og fremme racestereotyper.

EEOC har endnu ikke fremsat direkte beskyldninger mod Facebook.

Læs mere om sagen hos The Guardian.

Robot koblet på 5G for første gang i Europa

For første gang i Europa er det lykkedes at koble en mobil firbenet-robot på 5G-netværket.

Robotteknologien, som lige nu er en kende begerænset i sine handlemuligheder, skal bruges til at aflaste redningsmandskab, budbringere og sikkerhedspersonale i deres opgaver.

Det er et samarbejde mellem Teknologisk Institut, TDC og Ericsson, der har gjort dette muligt.

Indtil nu har Spot - som robotten hedder - primært kun kunne bruges indendørs grundet behovet for et stabilt netværk, og operatøren har skulle være tæt på robotten for at kunne styre den.

Men de begrænsninger er det nu lykkedes Teknologisk Institut at fjerne i samarbejde med den fælles 5G Innovation Hub.

Dette skriver Teknologisk Institut i en pressemeddelelse.