Artikel top billede

(Foto: Photo by freestocks.org on Unsplash)

Netflix tager kampen op mod kunder der deler login: Hver tredje bruger deler sit abonnement

Streaminggiganten Netflix vil gøre det sværere for kunder, at dele loginoplysninger med andre, der ikke betaler. Et nyt tiltag skal sikre, at alle der ser på en konto bor i samme husstand.

Det skal være slut med at se Netflix på ekskæresten eller familiemedlemmernes Netflix-konto uden at betale.

I hvert fald hvis det står til streamingtjenesten selv, der nu vil forhindre brugere i at dele loginoplysninger uden at spytte i kassen for at 'binge' film og serier på Netflix.

Streaminggiganten har ikke tidligere været særligt optaget af, om brugerne delte loginoplysninger imod reglerne, men nu lancerer man altså en forsøgsordning, der skal opfordrer til at oprette sin egen konto.

Enkelte brugere vil i forsøgsordningen blive mødt med meddelelsen om, at hvis de ikke bor sammen med ejeren af kontoen, skal de oprette deres egen.

Læs også: Dansk fintech-selskab lander 30 millioner i ny kapital - hjælper dig med at slette glemte streaming-abonnementer

"Testen er designet til at hjælpe med at sikre, at folk der bruger Netflix-abonnementet også har ret til det," lyder det fra Netflix ifølge erhvervsmediet CNBC.

Ifølge mediet er det helt op til en tredjedel af brugerne, der deler sit login med andre end dem, som de selv bor sammen med.

Det er traditionelt ikke noget der har optaget streaminggiganten, men nu er man tilsyneladende klar til at få nogle flere penge ud af brugerne, der benytter tjenesten.

Netflix er verdens største streamingtjeneste, men har på det seneste fået mere alvorlig konkurrence særligt fra Disney+, der har fået millioner af brugere på rekordtid.

Læs også:

TV 2 fordobler sit budget til konsulenter og leverandører: Digital udviklingsdirektør Rahul Yadav har to opgaver han skal have løst

DR: Store problemer med app til Apple-TV vil blive løst med kommende releases

Netflix hæver prisen for alle abonnenter efter ny hård konkurrence