Artikel top billede

(Foto: Fotis Fotopoulos)

Risikoen for at blive ramt af cyberangreb er danske topchefers mest alvorlige bekymring

De danske topchefer er stærkt bekymrede over udsigten til at blive ramt af cyberangreb.

Hacker-angreb er fortsat den ting, som de danske CEO’er bekymrer sig allermest om.

En ny undersøgelse fra PwC viser udpeger hele 97 procent af de danske topchefer risikoen for at blive udsat for et hacker-angreb som en bekymring.

Næsten halvdelen - 47 procent - er endda ‘meget bekymrede,’ hedder det.

“Dermed indtager cybertruslen en klar førsteplads på listen over bekymringer for andet år i træk og overgår truslen om pandemi, overregulering og klimaforandringer,” lyder det fra PwC.

Undersøgelsen viser, at bekymringen over at bliver hacket faktisk er endnu større end i fjor, hvor ‘blot’ 88 procent af topcheferne var bekymrede over udsigten til at blive udsat for et hackerangreb.

Til Morgenavisen Jyllands-Posten siger topchef i Scandinavian Tobacco Group, Niels Frederiksen, at selskabet ‘i stigende grad’ tager cybertruslen seriøst.

Det skyldes, at man tydeligt har kunnet se gennem de senere år, at det kan få ødelæggende konsekvenser, hvis et cyberangreb mod en virksomhed lykkes.

“Angrebene bliver hele tiden mere avancerede og understøttet af robotteknologi. Og det betyder, at vi skal investere i flere systemer og flere medarbejdere, der kan identificere de cyberkriminelle, der forsøger at bryde vores værn,” siger han til avisen.

Du finder hele undersøgelsen fra PwC her.

Læs også:

Alvorlige efterdønninger af Exchange-angreb venter danske virksomheder: "Der patches, men der ryddes ikke ordentligt op"

Hackerne vælter ind over Microsoft Exchange: Antal af angreb fordobles hver anden time - her rammer angrebene især