Microsoft Exchange hacket igen - men denne gang fik hackerne 1,2 millioner kroner i præmie af Microsoft

Den årlige hackerkonkurrence Pwn2Own er blevet afholdt, og undervejs lykkedes det deltagere at hacke blandt andet Microsoft Exchange, Teams og Microsoft 10.

Igen har it-kyndige haft held med at hacke Microsoft Exchange samt en række andre services som Microsoft 10 og Teams.

Heldigvis var hackerne en del af dette års Pwn2Own - en hackerkonkurrence, som årligt afholdes på sikkerhedskonferencen CanSecWest i Vancouver i Canada.

Pwn2Own er en konkurrence, der er udviklet til at hjælpe techleverandørerne med at få testet deres services sikekrhed under kontrollerede forhold.

Efter konkurrencen har leverandørerne 90 dage til at komme med sikkerhedsopdateringer, der skal lappe de huller, som deltagerne har demonstreret kan udnyttes.

Deltagerne har i år kunne tjene over 1,5 millioner dollar - mere end ni millioner kroner - i kontanter samt en Tesla Model 3.

Det var et team ved navn Devcore, der lykkedes med at plante fjernkontrol af kode på en Exchange-server.

Metoden var at sammenkæde omgåelse af gokendelse med en lokal optrapning af privilegier i systemet. Det indbragte dem 200.000 dollar - over 1,2 millioner kroner - i præmie.

Læs også: Microsoft vil give dig op mod 200.000 kroner hvis du opdager bugs i Teams

To seperate sikkerhedsfejl, der blev kombineret indbragte også en sikkerhedsforsker 1,2 millioner kroner, da han kompromitterede Teams i kategorien Enterprise Communications.

Og team Viettel indbragte 40.000 dollar - en kvart million danske kroner - på at lykkes med at eskalere sine previlegier på SYSTEM fra en almindelig Microsoft 10-bruger.

Konkurrencen startede 6. april, løber over tre dage og slutter dermed i dag.Premium
Her er vinderen af Computerworld Image 2021: Microsoft har det bedste image for tredje år i træk
Forklaringen på Microsoft stærke image skal ifølge selskabets danske direktør Nana Bule findes i kombinationen af den stærke teknologi-innovation i den amerikanske afdeling og de danske ansatte, der dyrker de nære relationer.
Computerworld
Nu er de her: Efter flere års rygter lancerer Apple Airtags
Langt om længe kan du købe Apples Airtags. De kan modstå støv og vand, og samtidig gør de det muligt for millioner af iPhone-brugere at hjælpe dig med at finde dine nøgler.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.