Artikel top billede

Kinesiske hackere har udnyttet populær VPN til at angribe organisationer i Europa og USA

Mistænkte kinesiske hackere udnyttede Pulse Secure VPN til at kompromittere flere agenturer og virksomheder i USA og Europa.

En hackergruppe har i flere måneder udnyttet det populære fjernforbindelsesværktøjet Pulse Secure VPN til at bryde ind i offentlige agenturer, forsvarsvirksomheder og finansielle institutioner i USA og Europa.

Det skriver sikkerhedsvirksomheden FireEye i sin seneste rapport.

Den mistænkte hackergruppe menes at være tilknyttet Kina. De har ifølge FireEye udnyttet flere kendte samt en nyopdaget sårbarhed i fjernforbindelsesværktøjet.

Ad den vej har hackerne fået adgang til snesvis af organisationer i den industrielle forsvarsindustri. De første kompromitteringer gennem sårbarhederne startede allerede i august sidste år.

De angribere, der udnyttede Pulse Secure, brugte deres adgang til at stjæle kontooplysninger og andre følsomme data, der tilhører de berørte organisationer, udtaler FireEyes senior vicepræsident Charles Carmakal ifølge CNN.

Specifik gruppe kan stå bag

"Disse aktører er højt kvalificerede og har dyb teknisk viden om Pulse Secure-produktet," siger Charles Carmakal.

Han tilføjer, at "der er nogle ligheder mellem dele af denne aktivitet og en kinesisk aktør, vi kalder APT5."

USA's ministerium for indenlandsk sikkerhed bekræftede den ulovlige indtrængen i sin egen offentlige rådgivning tirsdag og opfordrede netværksadministratorer til at køre et specielt værktøj, som er designet til at scanne efter tegn på kompromittering.

Der opfordres også til at installere en nødopdatering, som blev offentliggjort af Ivanti, der ejer ​​Pulse Secure.

Tilgængelige patches

Andre aktører har også udnyttet sårbarhederne, selvom FireEye mener, at det er uklart, om de er knyttet til en bestemt regering.

I et blogindlæg sagde Pulse Secure, at den nyopdagede fejl berører et "meget begrænset antal kunder," og at en mere permanent softwareopdatering til løsning af denne sårbarhed vil blive udstedt i begyndelsen af ​​maj.

Softwarepatches findes allerede til de andre i forvejen kendte sårbarheder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere