Artikel top billede

Udstilling: Spillenes vej fra mærkelig niche til allemandseje

Med udstillingen GAMER sætter Teknisk Museum fokus på spillenes historie og på, hvordan gaming i dag påvirker vores liv og hverdag på godt og ondt.

For 30-40 år siden var computerspil kun socialt acceptabelt for let bebumsede teenagedrenge med mønter på lommen til nærmeste arkademaskine eller en hjemmecomputer på værelset.

Men i dag spiller alle. Kvinder og mænd, unge og gamle. På telefonen, Pc’en, spillekonsollen – alene, mod venner eller med og mod fremmede på internettet.

I dag er gennemsnitsalderen på en dansk gamer 35 år, og hele 40 procent af alle danskere spiller mindst én gang om ugen.

Med udstillingen GAMER rister Danmarks Tekniske Museum en rune over den enestående udvikling, spillenes og spillerne har gennemgået.

Udstillingen åbner 12. maj og giver også mulighed for selv at prøve spil fra det, der i gamerperspektiv vel bedst kan betegnes som den yngre jægerstenalder, nemlig helt tilbage fra 1970’erne og 1980’erne.

Udstillingen er bl.a. lavet i samarbejde med elever fra klassen for it og entreprenørskab fra skolen FGU Øresund, og elevernes perspektiver på emnet har været med til at åbne for temaerne i udstillingen.

Gaming er nemlig ikke bare at spille computer. Der er stor forskel på, hvilke spil man spiller, hvilken hardware man spiller på, og hvorfor man spiller.

I udstillingen kan man også møde en række forskellige gamere, der fortæller om betydningen af deres onlinebaserede venskaber, og hvad forskellene og lighederne er på venner fra den virtuelle og fysiske verden.

Læs mere om udstillingen og praktiske informationer på museets hjemmeside.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Smid lænkerne, ryd op i legacy-IT og kom videre på den digitale rejse
Få indblik i gennemprøvet metodik, som gør det muligt at analysere og gennemskue præcis hvordan du moderniserer dine legacy-systemer.