Artikel top billede

Udstilling: Spillenes vej fra mærkelig niche til allemandseje

Med udstillingen GAMER sætter Teknisk Museum fokus på spillenes historie og på, hvordan gaming i dag påvirker vores liv og hverdag på godt og ondt.

For 30-40 år siden var computerspil kun socialt acceptabelt for let bebumsede teenagedrenge med mønter på lommen til nærmeste arkademaskine eller en hjemmecomputer på værelset.

Men i dag spiller alle. Kvinder og mænd, unge og gamle. På telefonen, Pc’en, spillekonsollen – alene, mod venner eller med og mod fremmede på internettet.

I dag er gennemsnitsalderen på en dansk gamer 35 år, og hele 40 procent af alle danskere spiller mindst én gang om ugen.

Med udstillingen GAMER rister Danmarks Tekniske Museum en rune over den enestående udvikling, spillenes og spillerne har gennemgået.

Udstillingen åbner 12. maj og giver også mulighed for selv at prøve spil fra det, der i gamerperspektiv vel bedst kan betegnes som den yngre jægerstenalder, nemlig helt tilbage fra 1970’erne og 1980’erne.

Udstillingen er bl.a. lavet i samarbejde med elever fra klassen for it og entreprenørskab fra skolen FGU Øresund, og elevernes perspektiver på emnet har været med til at åbne for temaerne i udstillingen.

Gaming er nemlig ikke bare at spille computer. Der er stor forskel på, hvilke spil man spiller, hvilken hardware man spiller på, og hvorfor man spiller.

I udstillingen kan man også møde en række forskellige gamere, der fortæller om betydningen af deres onlinebaserede venskaber, og hvad forskellene og lighederne er på venner fra den virtuelle og fysiske verden.

Læs mere om udstillingen og praktiske informationer på museets hjemmeside.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere