Artikel top billede

(Foto: Nvidia)

Nvidia-regnskab: Oplever gyldne tider båret af krypto-feber og gaming-boom

Nvidia leverer et jubel-regnskab ovenpå vild vækst i alle selskabets aktiviteter

Det har været et usædvanligt godt år for den amerikanske chip-producent Nvidia.

Det fremgår af selskabets seneste regnskabstal, hvoraf det fremgår at omsætningen lander et godt stykke over det forventede.

I alt blev det til en omsætning på 5,66 milliarder dollar, godt 34,5 milliarder kroner, en kvart milliard dollar højere end det forventede 5,41 milliarder. Det svarer til en vækst på vilde 84 procent i forhold til samme kvartal sidste år.

Den leverede Indtjening blev samtidig en hel sjettedel over det forventede med en indtægt per aktie på 3,66 dollar, mod de 3,28 dollar, der tidligere er blevet stillet i udsigt.

Flere guldgruber

For Nvidia er grafikkort-forretningen fortsat den vigtigste, ved at tegne sig for 61 procent af omsætningen efter en årlig vækst på 81 procent.

Af grafikkort-forretningen stammer 80 procent af omsætningen fra dedikerede gaming-produkter.

Den største vækstvirksomhed for selskabet er dets satsning på dedikerede kort til udvinding af kryptovalutaer, som ligesom kryptovalutaerne har oplevet en himmelflugt. Det nye marked for selskabet er gået fra 0 til 155 millioner i omsætning igennem det seneste kvartal.

Næste store satsning for selskabet ligger i opkøbet af chip-specialisten ARM, en kæmpemæssig handel på 40 milliarder dollar, som ifølge selskabet forventes at være gennemført en gang i 2022.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere