Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

Elon Musk vil levere internet til alle inden september

Om lidt vil vi alle have internet. Alle. I hele verden. Det lover de Elon Musk-ejede rum-organisationer SpaceX og Starlink. Alt der skal til et par tusind satellitter, der forventes etablerede i himmelrummet til september.

Til september vil mangemillardøren Elon Musk, der er stifter af rumstationen SpaceX, være klar med verdensomspændende internetdækning via omtrent 1.800 satellitter i rummet.

Det lover virksomheden, der står for satellitterne, Starlink, der er ejet af SpaceX.

I alt skal 12.000 satellitter holdes i kredsløb om Jorden, mens de leverer internetdækning, der når helt ud til de områder af planeten, hvor internettet i dag ikke eksisterer.

Det skriver Reuters.

Og hastigheden på rum-internettet skal kunne konkurrere med den, der findes indenfor Jordens atmosfære i dag. Til at starte med lover Starlink 100 megabit i sekundet på downloadhastigheden og 20 megabit til uploadhastighed. Dette er dog noget langsommere end en kabeforbindelse i dag.

I maj i år fortalte Elon Musk at Starlink har fået 500.000 bestillinger på nettet på forhånd, og der er lige nu brugere i 11 forsellige lande, som afprøver forbindelserne fra rummet.

Også internet i flyveren vil Starlink kunne levere. Forbindelsen skal leveres via laserstråler, så denne ikke skal forbi en station på Jorden først.

I 2018 sendte SpaceX de første af satellitterne, der skal danne netværket, op. I 2020 kom flere til. Det anslås at der skal 4.400 staellitter til at skabe global internetdækning.

Konkurrenterne klager

Det lyder måske umiddelbart ret utroligt, men ingen drømme går i opfyldelse uden modstand.

De amerikanske telemyndigheder Federal Communications Commission (FCC) havde i sin tid
givet SpaceX lov til at sætte også de kommende satellitter ud i 1.100-1.300 kilometers højde.

Men for at de skal være effektfulde, skal satellitterne hænge så lavt som muligt. Derfor blev tilladelsen ændret til 550 kilometers højde.

Det har fået to konkurrenter på markedet til at kræve beslutningen kendt ulovlig. De to satellitkommunikationsselskaber - Dish Network og Viasat - begrunder kravet med, at der er risiko for sammenstød i den lave højde.

Retten forventes at træffe afgørelse i sagen inden for få uger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere





Mest læste klummer og blogs