Artikel top billede

Elon Musk vil levere internet til alle inden september

Om lidt vil vi alle have internet. Alle. I hele verden. Det lover de Elon Musk-ejede rum-organisationer SpaceX og Starlink. Alt der skal til et par tusind satellitter, der forventes etablerede i himmelrummet til september.

Til september vil mangemillardøren Elon Musk, der er stifter af rumstationen SpaceX, være klar med verdensomspændende internetdækning via omtrent 1.800 satellitter i rummet.

Det lover virksomheden, der står for satellitterne, Starlink, der er ejet af SpaceX.

I alt skal 12.000 satellitter holdes i kredsløb om Jorden, mens de leverer internetdækning, der når helt ud til de områder af planeten, hvor internettet i dag ikke eksisterer.

Det skriver Reuters.

Og hastigheden på rum-internettet skal kunne konkurrere med den, der findes indenfor Jordens atmosfære i dag. Til at starte med lover Starlink 100 megabit i sekundet på downloadhastigheden og 20 megabit til uploadhastighed. Dette er dog noget langsommere end en kabeforbindelse i dag.

I maj i år fortalte Elon Musk at Starlink har fået 500.000 bestillinger på nettet på forhånd, og der er lige nu brugere i 11 forsellige lande, som afprøver forbindelserne fra rummet.

Også internet i flyveren vil Starlink kunne levere. Forbindelsen skal leveres via laserstråler, så denne ikke skal forbi en station på Jorden først.

I 2018 sendte SpaceX de første af satellitterne, der skal danne netværket, op. I 2020 kom flere til. Det anslås at der skal 4.400 staellitter til at skabe global internetdækning.

Konkurrenterne klager

Det lyder måske umiddelbart ret utroligt, men ingen drømme går i opfyldelse uden modstand.

De amerikanske telemyndigheder Federal Communications Commission (FCC) havde i sin tid
givet SpaceX lov til at sætte også de kommende satellitter ud i 1.100-1.300 kilometers højde.

Men for at de skal være effektfulde, skal satellitterne hænge så lavt som muligt. Derfor blev tilladelsen ændret til 550 kilometers højde.

Det har fået to konkurrenter på markedet til at kræve beslutningen kendt ulovlig. De to satellitkommunikationsselskaber - Dish Network og Viasat - begrunder kravet med, at der er risiko for sammenstød i den lave højde.

Retten forventes at træffe afgørelse i sagen inden for få uger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere