Artikel top billede

Elon Musk vil levere internet til alle inden september

Om lidt vil vi alle have internet. Alle. I hele verden. Det lover de Elon Musk-ejede rum-organisationer SpaceX og Starlink. Alt der skal til et par tusind satellitter, der forventes etablerede i himmelrummet til september.

Til september vil mangemillardøren Elon Musk, der er stifter af rumstationen SpaceX, være klar med verdensomspændende internetdækning via omtrent 1.800 satellitter i rummet.

Det lover virksomheden, der står for satellitterne, Starlink, der er ejet af SpaceX.

I alt skal 12.000 satellitter holdes i kredsløb om Jorden, mens de leverer internetdækning, der når helt ud til de områder af planeten, hvor internettet i dag ikke eksisterer.

Det skriver Reuters.

Og hastigheden på rum-internettet skal kunne konkurrere med den, der findes indenfor Jordens atmosfære i dag. Til at starte med lover Starlink 100 megabit i sekundet på downloadhastigheden og 20 megabit til uploadhastighed. Dette er dog noget langsommere end en kabeforbindelse i dag.

I maj i år fortalte Elon Musk at Starlink har fået 500.000 bestillinger på nettet på forhånd, og der er lige nu brugere i 11 forsellige lande, som afprøver forbindelserne fra rummet.

Også internet i flyveren vil Starlink kunne levere. Forbindelsen skal leveres via laserstråler, så denne ikke skal forbi en station på Jorden først.

I 2018 sendte SpaceX de første af satellitterne, der skal danne netværket, op. I 2020 kom flere til. Det anslås at der skal 4.400 staellitter til at skabe global internetdækning.

Konkurrenterne klager

Det lyder måske umiddelbart ret utroligt, men ingen drømme går i opfyldelse uden modstand.

De amerikanske telemyndigheder Federal Communications Commission (FCC) havde i sin tid
givet SpaceX lov til at sætte også de kommende satellitter ud i 1.100-1.300 kilometers højde.

Men for at de skal være effektfulde, skal satellitterne hænge så lavt som muligt. Derfor blev tilladelsen ændret til 550 kilometers højde.

Det har fået to konkurrenter på markedet til at kræve beslutningen kendt ulovlig. De to satellitkommunikationsselskaber - Dish Network og Viasat - begrunder kravet med, at der er risiko for sammenstød i den lave højde.

Retten forventes at træffe afgørelse i sagen inden for få uger.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.