Artikel top billede

Steen Enemark Kildesgaard, rektor hos KEA.

Billede: Pelle Rink.

KEA tvunget til at skære hundredvis af it-studiepladser efter politisk aftale: "Alt det, som vi har brugt 10 år på at bygge op, taber man"

Konsekvensen af politisk aftale om reduktion af engelsksprogede videregående uddannelser er voldsom for erhvervsakademi- og professionsbacheloruddannelserne. Hos Københavns Erhvervsakademi (KEA) betyder det, at rektor Steen Enemark Kildesgaard skal skære over 15 procent af studiekapaciteten ned. Det går især ud it-studiepladserne. "Fra sommeren 2022 stopper optaget på alle vores internationale uddannelser," siger han til Computerworld.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Indsigt i konsekvenser for Københavns Erhvervsakademi (KEA) som følge af politisk aftale
  • Så mange studiepladser er KEA tvunget til at nedlægge
  • Sådan forholder KEA's rektor sig tli situationen
  • Hvorfor Uddannelses- og Forskningsministeriets tal er problematiske
1.700
8:30 min
Udenlandske studerende er blevet en byrde for Danmark. SU-udgiften til dem er kommet ud af kontrol, og for få af dem får sig et arbejde i Danmark efter uddannelsen.

Derfor skal der skæres gevaldigt ned på studiepladserne.

Sådan kan man læse i forbindelse med aftalen om at begrænse SU-udgifter til udenlandske studerende fra EU, som regeringen og en række partier indgik 25. juni.

Det kommer især til at få alvorlige konsekvenser for de danske erhvervsakademi- og professionsbacheloruddannelser, der uddanner mange it-studerende, som aftalen især er rettet i mod.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Microsoft drosler ned for lancerings-tempoet for Windows Server: Vil fremover udsende nye releases med flere års mellemrum

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Netcompany havde brugt flere måneder på at overtage digital tinglysning fra DXC: Nu er al arbejde indstillet og regningen står hen i det uvisse

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Dansk e-sportsplatform får plads i det eftertragtede Y Combinator: "Vores første mål er at nå en årlig omsætning på 100 millioner dollar"

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden

Artikel teaser billede 0 Premium-indhold

SAP og IBM udvider samarbejde med cloud til finansielle institutioner


Premium
Microsoft drosler ned for lancerings-tempoet for Windows Server: Vil fremover udsende nye releases med flere års mellemrum
Microsoft skrotter sin hidtidige hastige udrulningsplan for Windows Server. Fra og med lanceringen af Windows Server 2022 vil Microsoft udsende nye releases hvert andet eller tredje år.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.