Artikel top billede

(Foto: Mitchell Luo)

Frankrig idømmer Google svimlende 3,7 milliarder kroner i bøde for ikke at overholde nye copyright-regler

Flere tusind millioner kroner dømmes Google til at betale i Frankrig, efter søgegiganten har nølet med at få aftaler i hus med de franske nyhedsudgivere.

Le kaching siger det franske kasseapperat i dag.

Frankrigs myndighed for konkurrenceovervågning har i dag tildelt søgemaskinegiganten Google en bøde på 500 millioner euro - det der svarer til over 3,7 milliarder danske kroner.

Det skriver Reuters
.

Det store beløb falder, fordi Google ikke har levet op til midlertidige ordrer om fra den franske monopolmyndighed, som udsprang af det nye copyright-direktiv, som trådte i kraft i EU i 2019.

Monopolmyndigheden krævede af Google at åbne samtaler med nyhedsudgivere, der ville forhandle om kompensation inden for tre måneder af udgivernes forespørgsel.

Med direktivet, som Frankrig var det første europæiske land til at implentere i sin lovgivning, skal Google betale landets medier og nyhedsbureuer, hver gang søgemaskinen viser uddrag for deres artikler i sine søgeresultater.

Nu har tech-giganten to måneder til at komme med en plan for, hvordan denne har tænkt sig at kompensere franske nyhedsbureauer og andre udgivere for brugen af deres nyheder. For hver dag efter de to måneder, som Google nøler med at komme op med en plan, vil virksomheden blive pålagt dagbøder på 900.000 euro om dagen.

Google skuffet over beslutningen

Fra Google lyder kommentaren om bøden:

"Vi har handlet i god tro gennem hele processen. Bøden ignorerer vores bestræbelser på at nå til enighed og virkeligheden af, hvordan nyheder fungerer på vores platforme," sagde en talsmand fra den amerikanske søgegigant.

"Indtil i dag er Google det eneste selskab, der har annonceret aftaler om rettigheder."

De franske nyhedsdgivere APIG, SEPM og AFP beskylder dog tech-giganten for netop at tilgå samtalerne med det mål at finde et fælles fodfæste for en aftale.

"Når myndigheden dekreterer en forpligtelse for et selskab, skal den nøje overholde dette, både i ånden og i bogstavet. Her var det desværre ikke tilfældet," konstaterer chef for monopolmyndigheden Isabelle de Silva i en udmelding.




IT-JOB

KM Optics Denmark ApS

IT-tekniker til medicinsk udstyr

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Test Manager

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Udviklere til Internationalt samarbejde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere