Artikel top billede

Billedet er fra International Olympic Committee, medaljerne på billedet er fra 2010. Fotograf: Mine Kasapoglu

Bæredygtige OL-medaljer er lavet af mobiltelefoner

Årets OL-medaljer er både en konkurrence-præmie og en opfordring til at genanvende mobiltelefoner, for årets medaljer er lavet udelukkende af genbrugsmateriale fra gammelt elektronik fra den japanske befolkning.

Danske Jesper Hansen, der onsdag vandt sølv i skeetskydning og Frederic Vystavel og Joachim Sutton der vandt bronze i roning går i disse dage rundt med de prestigefyldte runde skiver om halsen - OL-medaljerne - som samtidig er millioner af japaneres gamle elektronik.

Den Olympiske Organisationskomité har nemlig siden 1. april 2017 indsamlet mere end seks millioner gamle mobiltelefoner samt andet elektronisk udstyr. Det skriver DR.

Det har de gjort for at bruge materialerne fra udstyret til at lave sportseventets OL-medaljer så bæredygtigt som muligt.

De mange elektroniske dele er kommet ind fra 90 procent af Japans byer hvorfra der er udvundet 32 kilogramm guld, 3.500 kilogram sølv og 2.200 kilogram kobber.

Og miljøprojektet er noget der batter, fortæller ekspert, Henrik Wenzelo fra Syddansk Universitet, til DR. For smartphones og andet elektronisk udstyr at propfulde af råstoffer. Så indsamlingen af de mange telefoner og elektroniske dele er i sig selv en succes.

Dertil kommer, at det er lykkedes at skille de forskellige dele og bruge det i genanvendelse.

"80 procent af miljøbelastningen fra mobiltelefoner kommer fra fremstillingsprocessen. Derfor betyder det rigtig meget, at materialerne kan blive genvundet," forklarer Wenzel.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere