Artikel top billede

(Foto: les@kaner.dk / les kaner)

Dansk it-succes lukker med millioner i banken

Den danskstiftede motions-app Endomondo lukkede ved årsskiftet. Det skete selvom selskabet havde et millionoverskud på kistebunden.

1. januar 2021 lukkede og slukkede Endomondo som virksomhed og selskabets populære løbe-app var ikke længere til gænglig.

Selskabet amerikanske ejere Under Armour valgte at lukke selskabet efter den danskstiftede app har kæmpet med økonomien i årevis.

I 2020 lykkedes det dog alligevel selskabet at skrabe milioner sammen på kistebunden inden app'en blev lukket og samtlige kundedata blev slettet.

Det skriverFinans.

I årevis havde Endomondo store millionunderskud, men i 2018 lykkedes det skalskabet at vende det til et overskud på 1,8 millioner kroner. Året efter lød det på 14,8 millioner kroner og da selskabet lukkede ved årsskiftet var det med et 2020-resultat på 12,6 mio. kr.

Samtidig endte Endomondos egenkapital på 15,3.

Endomondo er udviklet af de danske iværksættere Mette Lykke, Jakob Juncker og Christian Birk i 2007, og i 2015 blev selskabet solgt til amerikanske Under Amour for et beløb, der menes at lyde på 575 millioner kroner.

Lukkede dansk afdeling

Endomondo valgte allerede i 2018 at lukke ned for sin danske afdeling og rykke udviklingen til USA. Det betød, at 30 personer mistede jobbet.

I 2016 modtog den ene af app'ens stiftere, Mette Lykke, IT-Prisen, der bliver uddelt i et samarbejde mellem Computerworld og brancheforeningen IT-Branchen.

Begrundelsen lød dengang, at Endomondo-stifterne på visionær vis havde forudsagt den indflydelse, som onlinefællesskaber og GPS-udstyrede telefoner kan skabe.