Artikel top billede

Her er Danmarks fem bedste it-direktører: Se de fem nominerede til titlen som Årets CIO 2021

Årets CIO 2021: Den eftertragtede titel som Årets CIO i Danmark skal snart uddeles for 16. gang af Computerworld, IDC og Dansk IT. Her er de fem nominerede til Årets CIO 2021.

Hvem er Danmarks bedste CIO i 2021?

Det får vi svaret på, når Årets CIO i kåres 16. september på Villa Copenhagen i København.

Det er 16. gang, at den eftertragtede titel uddeles, og nu er feltet snævret ind til fem stærke kandidater, der alle er et udtryk for den moderne CIO.

Sidste år var det Peter Cabello Holmberg, på det tidspunkt CIO hos Pandora, der nuppede titlen som Danmarks bedste CIO for sit arbejde.

De fem nominerede til Årets CIO 2021 er:

  • Anders Romare, CIO hos Novo Nordisk
  • Jerrik Bagger Sørensen, CIO hos COWI
  • Morten Holm Christiansen, CIO hos COOP
  • Peer Omann, CIO hos Bunker Holding
  • Rochus Ettinger Riisgaard, It- & digitaliseringschef hos Grønbech
Nedenfor kan du læse en kort præsentation fra hver af kandidaterne.

Anders Romare, CIO hos Novo Nordisk

Global it-chef i Novo Nordisk, hvor en af de helt store opgaver er at stå i spidsen for det store selskabs digitale transformation.

En central del af dette arbejde er blandt andet modernisering af Novo Nordisks teknologi backbone samt indførelse af nye agile samarbejdsformer.

Anders Romare - der er svensker - peger på, at transformationen allerede har bidraget til udviklingen af nye digitale løsninger til gavn for selskabets kunder og styrkelse af Novos pharmaprodukter, ligesom selsakbets interne processer på tværs af hele værdikæden er blevet optimeret.

Og der er meget mere på vej.

Jerrik Bagger Sørensen, CIO hos COWI

Jerrik Bagger Sørensen er oprindeligt bankuddannnet og har arbejdet både som bankmand samt senere med salg, rådgivning og ledelse inden for it.

Denne baggrund har givet ham både forretningsmæssig og økonomisk forståelse, som han i dag udnytter han til at sætte teknologien i spil i forhold til COWI's forretningsmæssige udvikling.

Med ham som CIO har COWI's it-organisation konverteret selskabets customiserede kernesystemer fra on-premise til standard-systemer i cloud, som hele organisationen anvender.

COWI leverede bedste resultat til dato i 2020, og it-organisationen var væsentlig bidragsyder til dette resultat

Al teknologi er iøvrigt 'sat fri' for medarbejderne, hvilket har sikret hurtig adotion af nye muligheder og ideer.

Selskabet har desuden lige etableret Business IT-afdelingen, som ifølge Jerrik Bagger Sørensen underbygger, at it-organisationen er anerkendst i hele selskabet, hvor seneste skud på stammen - etableringen af Business IT - er et vidnesbyrd om at IT organisationen er anerkendt i hele COWI's organisation.

Morten Holm Christiansen, CIO hos COOP

Morten Holm Christiansen har været CIO hos Coop siden 2018.

Coop er i færd med en digital transformation i milliard-klassen, der blandt andet indebærer udskiftning af hele virksomhedens operationelle platform fra egenudviklede applikationer til SAP Retail på S4HANA, opgradering af den fulde infrastrukturstack, udvikling af Coop app’en, der er downloadet mere end to millioner gange, samt etablering af en international software virksomhed Lobyco der markedsfører loyalitetsløsninger til Retailere uden for DK.

Før Morten Holm Christiansen kom til Coop var han fem år i Maersk, hvor han blandt andet etablerede den blockchain-baserede platform for global handel, Tradelens.

Før det var den økonomi-uddannede Morten Holm Christensen ialt 19 år i Novo Nordisk-koncernen i forskellige Corporate Vice President jobs. Han sad i otte år som en del af ledelsen i NNIT.

Peer Omann, CIO hos Bunker Holding

I 2020 introducerede Peer Omann en organisatorisk transformation i Group IT i Bunker Holding for at bringe it-organisationen og forretningen tættere sammen.

Midlet var en 100 procent agil product centric organisation centreret omkring produkter, hvor alle produktejere udsprang fra forretningen. Denne forankring var afgørende og skaber i dag stor værdi, når forretningsudfordringerne løses digitalt.

Seneste tiltag er et nyt fusionsteam med forretningen omkring ”Customer Facing Innovation”. Teamet skal arbejde tæt sammen med kommercielle kunder i korte designsprints for at kvalificere nye ideer for digitale produkter.

Peer Omann ambition er, at Bunker Holding Group IT er frontløber for digitale muligheder i bunker branchen.

Peer Omann var også nomineret til titlen i 2019.

Rochus Ettinger Riisgaard, it- og digitaliseringschef hos Grønbech

Rochus Ettinger Riisgaard er it- og digitaliseringschef hos Grønbech, samt ansvarlig for it-leverancer til søsterselskabet Bevola i koncernen.

Han brænder for at flytte it ud af det mørke serverrum og gøre it til en del af forretningen. Han har stået i spidsen for it-organisationen de seneste 16 år i forskellige selskaber og har de fleste steder taget plads i ledelsen.

Den røde tråd i hans karriere har været turnaround og optimering af it, digitalisering og procesoptimering (r)etablering af it-afdelinger, it-sikkerhedsledelse samt projektledelse af forretningskritiske projekter.

I værktøjskassen ligger udover 28 års professionelt arbejde med it også lean-ledelse, Six Sigma Yellow-belt, PRINCE2, Professional Scrum Master samt ITIL Foundation.

Du kan læse mere om titlen som Årets CIO og se de tidligere vinderen på hjemmesiden https://aaretscio.dk.

Er du selv CIO eller it-direktør kan du også se, hvordan du kan deltage i kåringen 16. september.