Artikel top billede

Fortalt til: Jakob Schjoldager

Mennesker i IT
Udgivet 15. september 2021 kl. 11.15

Vi ser at brugerne vender sig til flere, men til gengæld også mindre opdateringer, og på den måde hjælper vi vores brugere med at blive lidt mere forandringsparate.

Jeg plejer at sige, at vi går alle sammen på en rulletrappe, der bevæger sig nedad, men vi går opad.

Hvis vi ikke hele tiden går i samme tempo, som rulletrappen kører nedad, så falder vi af den på et tidspunkt. Derfor skal vi som minimum hele tiden bevæge os i samme tempo som trappen, men det er ikke os selv, der bestemmer hastigheden, det er samfundet omkring os.

Derfor skal vi også være tilstrækkeligt agile til, at vi kan sætte tempoet op og holde os konkurrencedygtige.

Det er det, der er baggrunden, at vi i it-afdelingen skal sørge for, at vores kollegaer hele tiden kan følge med i det tempo, som resten af samfundet bevæger sig i.

Vi har et sammenspil mellem vores digital organisation og vores it-organisation. Vi har vores digitale organisation, som kigger på den digitale innovation, og her sidder vi i it-organisationen med for at rådgive i idéfasen.

Der kan vi bidrage med, at hvis vi går en lille smule til højre, så bliver det nemmere for os at skalere, hvis den her idé materialiserer sig og bliver et område, som vi kan tjene penge på.

Vi kører et parløb, og det er ikke sådan, at det er dem mod os.

Jeg sidder selv i styregruppen for den digitale organisation sammen med direktionen, men vi binder også sløjferne sammen ud fra devisen om, at vi supporterer one Cowi.

Der er ikke nogen, der skal have succes fremfor andre. Det er hele virksomheden, der skal have succes, og vi bidrager til den samme bundlinje alle sammen.

Vi er i en yin yang-funktion med vores digitale organisation, hvor vi rent faktisk understøtter og hjælper hinanden.

Jerrik Bagger Sørensen, CIO hos Cowi og nomineret til Årets CIO 2021.

Lyt til podcasten med Jerrik Bagger Sørensen og hør hele historien om, hvordan COWI arbejder med digitalisering og it-strategi.


Flere mennesker i IT Om mennesker i it