Artikel top billede

(Foto: Lars Jacobsen)

"Gode klassiske driftdiscipliner går ikke af mode. Det skal man huske, når man begiver sig ind i den digitale verden"

Nomineret til titlen som Årets CIO 2021: Coop har sagt farvel til hardware med mere end 50 år på bagen - og goddag til moderne software og selvbetjeningsløsninger. Den manøvre kræver, at man har endnu mere styr på de gode enterprise-dyder, fortæller CIO Morten Holm.

Morten Holm Christiansen har været CIO i Coop siden 2018, hvor han har stået i spidsen for en digital transformation i milliardklassen.

Det handler blandt om en udskiftning af hele virksomhedens platform fra egenudviklede applikationer til et større SAP-system.

Det handler også om en opgradering af den fulde infrastrukturstack – og en udvikling af Coop-appen, der er downloadet mere end to millioner gange, samt etablering af en international softwarevirksomhed, som under navnet Lobyco markedsfører loyalitetsløsninger til retailere uden for Danmark.

Så Morten Holm Christiansen har haft travlt siden 2018 – og har det stadig. Og så er han en af de nominerede til Årets CIO 2021.

Derfor er han med i vores nomineringsspecial, hvor vi taler med kandidaterne til titlen som Årets CIO 2021.

I denne episode kan du blandt høre om:

- Hvordan Coop arbejder med den øgede standardiseringen inden for it - og den kulturrejse, som er nødvendig i forbindelse med skiftet.

- Hvor meget det korrekte enterprise-setup er afgørende, når en kundernes selvbetjening med en scan-og-betal-løsning aktiver over 40 tjenester hos Coop.

Vært er Lars Jacobsen, chefredaktør på Computerworld.

Lyt herunder eller - eller lyt til den via iTunes | RSS | Spotify

Det er 16. gang, at prisen som Årets CIO uddeles i samarbejde med IDC og Dansk IT. Vinderen offentliggøres 16. september 2021.

Ud over Morten Holm Christiansen så er Peer Omann, Bunker Holding, Anders Romare fra Novo Nordisk, Jerrik Bagger fra COWI og Rochus Ettinger Riisgaard fra Grønbech også nomineret.