(Foto: Mikael Rieck)

Her er Danmarks bedste CIO: Peter Cabello Holmberg fra Pandora vinder Årets CIO 2020

Årets CIO 2020: Peter Cabello Holmberg, CIO i Pandora, vinder Årets CIO 2020. Se hele juryens begrundelse her.

Premium Kun for abonnenter
Denne Premium-artikel er normalt kun for abonnenter

Men vi har valgt at låse den op for at give dig et eksempel på den omfattende viden og de artikler, som du har adgang til som Computerworld Premium-abonnent.

Tak, lad mig læse den OK, fortæl mig mere om Premium
Årets CIO 2020: Peter Cabello Holmberg, CIO i Pandora, er Danmarks bedste CIO lige nu.

Peter Cabello Holmberg er tirsdag blevet kåret som Årets CIO 2020 af Computerworld, Dansk IT og IDC til et stort anlagt arrangement hos Computerworld under virtuel overværelse af en række topprofiler fra den danske it-sektor.

Han vinder titlen i tæt opløb med de øvrige fire nominerede CIO’er, der alle har stået i spidsen for ambitiøse og krævende omstillinger af it-organisationen i store selskaber.

De er:

- Alan Jensen, Salling Group.

- Kristian Vengsgaard, Forsvaret.

- Antonietta Mastroianni, TDC.

- Anne Nørklit Lønborg, Tryg.

Selv om de ikke vinder selve titlen, kan de bryste sig med at være blandt de fem bedste CIO’er i Danmark lige nu med deres ambitioner, indsigt og praktiske udførelse af store digitaliserings-planer, som har store konsekvenser og stor forretningsmæssig betydning, for selskaberne, som de arbejder for.

Det kan du læse mere om her: Danmarks fem bedste CIO'er beviser at CIO'en er blevet afgørende for forretningen: Nu skal der leveres

Peter Cabello Holmberg skille sig dog ud med sin evne til at håndtere it-omstilling og fremdrift i et komplekst miljø og fremme innovationen.

Desuden viser han det lederskab, der er nødvendigt i et tiltagende digitalt, globalt og hurtigt-agerende selskab i konstant bevægelse, lyder det fra juryen bag Årets CIO.

Den fremhæver netop disse tre områder: Kompleksitet, innovation og lederskab, som de tre centrale grunde til, at Peter Cabello Holmberg vinder titlen.

“Peter Cabello Holmberg har leveret konkrete resultater på alle tre områder samtidig med, at han har haft så meget fokus på omkostningerne, at det har frigivet ressourcer til innovation og investeringer,” lyder det fra juryen.

Dommerkomiteen peger på, at Pandoria med Peter Holmberg Cabello som CIO har investeret massivt i it.

Det har været med til at gøre det muligt for Pandora lynhurtigt at identificere og reagere på udviklingen i de markeder, som selskabet opererer i.

Her peger juryen blandt andet på corona-krisen, som Pandora reagerede meget hurtigt på. Takket være udbredt digitalisering formåede selskabet meget hurtigt at omstille forretningen.

“På rekordtid kunne Pandora justere og lancere initiativer som virtuel ‘try-on’ og digital indkøbs-assistance, hvor shopping-assistenter hjemmefra kunne guide kunderne. Det fik Pandoras online-salg til at stige med 176 procent,” lyder det i begrundelsen.

Du kan læse mere om Peter Cabello Holmbergs store digitale transformation af Pandora her: It blev redningsplanken for Pandora under coronakrisen: "Vi forventer at investeringerne kommer til at gå signifikant op"

Juryens fulde begrundelse
Her er den fulde begrundelse fra juryen for at tildele Peter Cabello Holmberg titlen som Årets CIO 2020:

"Peter Cabello Holmberg er Årets CIO 2020. Peter vinder prisen på grund af hans evne til at mestre kompleksiteten, øge innovationen og vise det afgørende lederskab, der kræves i en digital og global organisation i hastig forandring.

Peter har som CIO for Pandora leveret konkrete resultater på alle tre områder og har samtidig reduceret omkostningerne med op til 70 procent. Besparelser som har skabt rum til investeringer og innovation.

Med Peter som CIO har Pandora investeret massivt i evnen til at opfange og reagerer hurtigt på trends og tendenser på det globale marked.

En investering som var guld værd da den globale Corona-pandemi ramte i marts 2020 og tvang op til 90 procent af Pandoras fysiske butikker til at lukke.

På rekordtid var Pandora i stand til at tilpasse sig og samtidigt lancere nye initiativer som virtuelle prøve-muligheder og butiksansatte, der hjalp kunderne hjemmefra via iPads. Initiativer, som har været med til at øge Pandoras onlinesalg med 176 procent.

Det er en imponerende omstilling. Og det kræver en imponerende CIO. Derfor er Peter Cabello Holmberg Årets CIO 2020."

Her er de CIO'er, der har vundet titlen som Årets CIO gennem alle årene, hvor den er blevet uddelt.

2020: Peter Cabello Holmberg, Pandora.

2019: Stig Lundbech, Københavns Kommune

2018: Jesper Riis, DSV

2017: Torben Kjær, Rambøll

2016: Morten Gade Christensen, Energinet.dk

2015: Torben Ruberg, Falck.

2014: Claus Hagen Nielsen, COWI.

2013: Jens Hartmann, Grundfos.

2012: Mikael Munck, Saxo Bank.

2011: Torben Bonde, Vestas.

2010: Michael Moesgaard, Dong.

2009: Michael S. Hansen, Region Sjælland.

2008: Niels Molzen, Danisco.

2007: Kenneth Egelund Schmidt, Danfoss.

2006: Lars Mathiesen, Nykredit

Kunne du lide, hvad du netop har læst?

Artiklen er en del af Computerworld Premium

Med Premium får du adgang til eksklusivt indhold for abonnenter

Se mere Premium indhold

Med Computerworld Premium får du

Øget indsigt i it og digitalisering. Premium klæder dig på til at træffe bedre beslutninger.

Et konkret overblik over it-markedet, nye tendenser samt konkrete råd og erfaringer fra danske beslutningstagere.

Råd og erfaringer fra danske CIO'er, analytikere og it-beslutningstagere. Samlet i 10-15 unikke artikler hver uge.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter


Premium
IBM fortsætter offensiv opkøbsstrategi: Køber en af de største og ældste multicloud-leverandører i USA
IBM opkøber cloud-virksomheden MSP Taos. Det er blot det seneste opkøb fra IBM i jagten på de store cloud-giganter og falder i tråd med IBM's offensive hybrid cloud-strategi.
Computerworld
IBM vinder millionaftale om nyt toldsystem
Skatteforvaltningen har tegnet en tiårig kontrakt IBM om levering af det sidste it-system til i en omfattende systemudskiftning i toldsystemerne og som først forventes afsluttet i 2025. Se alle detaljerne her.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.