Artikel top billede

Overblik: Om få timer kårer vi Årets CIO 2021 - her er hovedopgaverne for de fem nominerede

Nomineret til titlen som Årets CIO 2021: For Danmarks fem bedste CIO’er lige nu er fokus klart: I en tid, hvor it-organisationerne vokser kraftigt i både kompleksitet og vigtighed, handler det nu om at sikre kontrol og at forretningen udnytter digitaliseringen maksimalt.

Årets CIO 2021: Om få timer kårer Computerworld sammen med IDC og Dansk IT Danmarks bedste CIO.

Det kommer i år til ske på et stort anlagt arrangement med blomster, hvid dug, taler og det hele, som kulminerer, når Årets CIO 2021 i aften bliver fundet.

Det er 15. gang, at vi kårer Årets CIO.

Den første var daværende CIO i Nykredit, Lars Mathiesen, som blev Årets CIO 2006.

Det betyder, at aftenens vinder indtræder i en sand perlerække af det ypperste, som de danske it-afdelinger gennem årene har kunnet levere af kompetencer, viden, ledelse, handlekraft og indsigt.

De fem bedste

Som altid er valget svært.

For de fem nominerede til titlen som Årets CIO 2021 er de bedste it-chefer, der findes i Danmark lige nu. Og det siger ikke så lidt.

Gennem årene har CIO’ernes fokus naturligt nok udviklet sig og ændret sig. Det samme har deres myndighed i og betydning for forretningerne.

Et fællestræk for de fem nominerede til titlen som Årets CIO 2021 er således, at deres it-organisationer, deres dispositioner og deres strategier har markant betydning for virksomhederne.

Dyb viden og stor handlekraft

Faktisk i et omfang, så det næppe er for meget at sige, at virksomhedernes konkurrencekraft og måske endda levedygtighed på langt sigt er afhængig af, at der sidder en visionær, indsigtsfuld og handlekraftig CIO på posten i dag, som forstår forretningen - både nu og i fremtiden.

Det gør alle de fem nominerede til Årets CIO 2021.

Fælles for dem alle er også, at de i stigende omfang stræber efter, at også forretningen forstår, hvad digitalisering og it kan - og at hele forretningen forstår at udnytte de muligheder og potentialer, der ligger i digitalisering og it.

Det kræver blandt andet fokus på helt klassiske driftsdiscipliner, på agilitet og hastighed og på kompetence-opbygning internt i it-organisationerne samt på at trække opgaverne hjem igen fra eksempelvis store outsourcing-partnere.

Du kan læse mere om de fem nominerende og deres opgaver herunder. Klik på hvert enkelt link for at få mere at vide.

I aften kan du se, hvem af de fem nominerede top-CIO’er, der bliver Årets CIO 2021.

De fem nominerede til Årets CIO 2021 er:

  • Anders Romare, CIO hos Novo Nordisk.
  • Jerrik Bagger Sørensen, CIO hos Cowi.
  • Morten Holm Christiansen, CIO hos Coop.
  • Peer Omann, CIO hos Bunker Holding.
  • Rochus Ettinger Riisgaard, It- & digitaliseringschef hos Grønbech.

Anders Romare, Novo Nordisk

"Før i tiden, da du havde outsourcet for fuldt drøn, kunne du overleve med en ret begrænset it-organisation. Men i dag er er behov for flere af dine egne it-ansatte, når man som it-organisation arbejder meget tæt sammen med kollegaer fra forretningen."

Jerrik Bagger Sørensen, Cowi

"Vi skal sørge for, at vores kollegaer hele tiden kan følge med i det tempo, som resten af samfundet bevæger sig i."

Morten Holm Christiansen, Coop

"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."

Peer Omann, Bunker Holding

“Det er svært at finde den rigtige medarbejdersammensætning i en agil organisation. Da vi gik ind i det her, vidste vi godt, at vi nok kom til at sige farvel til nogle medarbejdere.”

Rochus Ettinger Riisgaard, Grønbech

“Det er ofte forklaringen fra mange it-folk. ”Det er også modstand mod forandringer.” Den er så nem at hive op ad skuffen. Men det kan godt betale sig at lytte til hvorfor.”